Inlocuieste traditionalele briose cu ceva un pic mai special
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram sa te anuntam ca am descoperit reteta perfecta pentru combinatia asta bizara de pufos gostos si crocant in acelasi timp.
Hai sa le numim rudele mai speciale a traditionalelor briose si anume Tartinele cu Migdale.
Ideea pentru tarte cu migdale si branza ne-a venit pe seara, cum vin de obicei, mana in mana, pofta de dulce si ideile bune. Recunoastem ca am avut ceva emotii pana sa le scoatem de la cuptor, ca de fiecare data cand incercam ceva nou, fara o reteta in fata.
Succesul acestui desert a fost imediat si rasunator, asa ca ne-am grabit sa il impartasim pana nu i se duce vestea din alte surse. Cine stie, intr-o zi veti vedea aceste tarte cu migdale la televizor si va veti gandi ca le cunoasteti dinainte sa fie faimoase.
Deci, fara alte introduceri, va prezentam: Tartine cu Migdale fara gluten.
Ingrediente pentru Tartine cu Migdale
Migdale Zdrobite
Migdalele macinate sau zdrobite stau la baza acestei retete. Noi iti recomandam sa cumperi migdale proapete si sa le macini in casa cu ajutorul unui blender.
Oua
Oule proaspete fac toata diferenta, deci incercati sa cumparati local sau bio
Zahar
Zahar alb sau zahar brun in functie de preferinte
Unt
Incearca sa eviti pe cat de mult posibil untul slab. Alege un unt cu un continut de grasime cat mai mare si nu uita sa il tii la temperatura camerei pentru cel putin 20-30 de minute inainte sa il folosesti
Esenta de Vanilie si Zahar Vanilat
Pentru un plus de aroma
Lapte
Nu ai nevoie de foarte mult lapte asa ca nu conteaza continutul de grasime
Ricotta
Pentru filling-ul pufos si delicios
Sare
Un varf de cutit de sare
Amidon de proumb
Pentru a ingrosa amestecul de branza
Cacao neindulcita
Cum se fac Tartinele cu Migdale
Pasul 1
Primul lucru pe care trebuie sa il faci si care este si cel mai important este sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2
Intr-un castron amesteca 1 ou si 60 de grame de zahar si bate-le bine. Adauga untul nesarat si incorporeaza pana totul devine o spuma pufoasa
Pasul 3
Adauga peste spuma formata sare, esenta de vanilie, putin lapte si migdalele macinate si amesteca bine. Cu ajutorul unei cupe de inghetata masoara cantitatea pentru crusta fiecarei briose. Aseaza-le in tava de briose si modeleaza-le cat mai bine pe forma tavii.
Pasul 4
Combina toate ingredientele pentru filling intr-un castron si umple formele cu jumatate din continut. Filling-ul ramas amesteca-l cu 2-3 linguri de cacao si adauga in centrul umpluturii deja existente.
Pasul 5
Lasa la cuptor timp de 35 – 40 de minute
Tartine cu Migdale
Uita de traditionalele briose si alege pufoasele Tartine cu Migdale. O sa-ti lase gura apa
Timp de preparare: 60 min| Dificultate: Medie |
CRUSTA
- 1 ou
- 60g zahar
- 110g unt nesarat
- esenta de vanilie
- 30ml lapte
- 225g migdale zdrobite
- un praf de sare
FILLING
- 340g ricotta
- 3 oua
- 120g zahar
- zahar vanilat
- 20g amidon porumb
- 2-3 linguri cacao
- nuci / alune/ migdale zdrobite pentru decor
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius
2. Pregateste ingredientele pentru crusta si amesteca intr-un castron 1 ou si 60g de zahar. Adauga peste amestec untul topit ( la temperatura camerei) si incorporeaza cu ajutorul mixerului.
3. In acelasi castron, adauga un praf de sare, esenta de vanilie, 30ml de lapte (2 linguri) si migdalele zdrobite. Dupa ce amestecul este omogen pune cu ajutorul cupei de inghetata crusta pentru fiecare briosa in tava pentru cuptor. Formeaza cu ajutorul degetelor cosulete pentru fiecare briosa.
4. Combina toate ingredientele pentru filling intr-un castron si foloseste jumatate din amestec pentru a umbple fiacre briosa. Amestecul ramas combina-l cu 2- 3 linguri de cacao si adaugal in centrul fiecarei prajiturici. O sa iasa o forma frumoasa si o combinatie delicioasa.
5. Coace timp de 35 – 40 de minute sau pana cand crusta de migdale devine aurie.