Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pufos, dulce si cu multa multa branza. Exact ceea ce ne dorim de la un desert Foodtastic

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica pe care sa o savuram impreuna cu o ceasca mare de cafea.

Daca mai mentionam si faptul ca este super simpla de facut atunci chiar ca o putem clasifica in categoria de retete de desert absolut perfecte. Da, este simpla dar nu tocmai rapida din cauza faptului ca are nevoie de coacere de aproximativ 40-50 de minute. Dar crede-ne pe cuvant fiecare minutel de asteptare merita.

Numarul de ingrediente nu prea mare este inca un bonus foarte important de mentionat. Gandeste-te ca poti gati reteta asta cu un simplu drum la magazinul din colt fara sa trebuiasca sa planuiesti o excursie detaliata la supermarket.

Cu toate astea, trebuie sa recunoastem ca atunci cand ne-am apucat sa o gatim pentru prima oara am avut ceva emotii. Nu suntem experte in artele bucatariei dar ne-a iesit din prima si ne-a iesit absolut delicioasa! Ne-am rasfatat prietenii cu ea si am primit numai cuvinte de lauda 😉

De asta iti recomandam sa incerci si tu Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure si sa ne spui cum ti se pare

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Faina

Pentru un blat pufos alege o faina 000. In mod normal orice faina este excelenta mi ales ca nu ai nevoie de o cantitate foarte mare. Faina de grau poate fi inlocuita chiar si cu faina de orez.

Oua

O sa ai nevoie de un total de 4 oua atat pentru crusta cat si pentru crema.

Zahar

Zahar normal sau de cocos.

Unt

Ai grija ca untul sa fie la temperatura camerei asa ca scoate-l din frigider inainte cu aproximativ 30 de minute inainte sa incepi.

Zahar vanilat si esenta de vanilie

Pentru un plus de aroma.

Lapte

Poate fi chiar si lapte de migdale daca nu iti surade laptele de vaca

Ricotta

O sa ai nevoie de 340 de grame de ricotta

Fructe de padure

Congelate sau proaspete depinde care iti sunt mai usor de cumparat. Noi pentru aceasta reteta de desert am ales fructe congelate pentru simplul fapt ca la raionul de fructe proaspete nu am gasit nimic ce sa ne placa

Sare si Amidon de porumb

 

Cum se face Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pasul 1

Pasul de care noi uitam aproape de fiecare data :). dar tu nu ar trebui sa faci ce facem noi asa ca primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Good, acum ca am tinut sa mentionam lucrul asta in cap de lista putem trece mai departe.

Pasul 2

Pentru a incepe crusta, bate un ou cu 65 de grame de zahar si adauga 115 grame de unt nesarat la temperatura camerei. Totul ar trebui sa se transforme intr-o pasta care la inceput nu arata foarte omogena. Nu ti face griji o sa arate mult mai bine dupa ce adaugi si celelalte ingrediente.

Pasul 3

Adauga in acelasi bol un praf de sare, esenta de vanilie, lapte si faina. Bate cu mixerul pana obtii o coca lipicoasa. Intinde coca intr-o tava de tarta si asigura-te ca are grosime uniforma peste tot. Inteap-o cu furculita de cateva ori si las-o deoparte pana cand prepari umplutura.

Pasul 4

Intr-un castron incapator amesteca ricotta, 3 oua, zahar , vanilie si amidon pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Toarna amestecul peste crusta asezata in tava si presara fructe de padure deasupra.

Pasul 5

Lasa la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau pana cand vezi ca aluatul a capatat o culoare aurie. Noi am cam rumenit-o pe margini asa ca din nou, nu face ca noi :p.

Se serveste rece si eventual pudrata cu zahar.

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pufos, dulce si cu multa multa branza. Exact ceea ce ne dorim de la un desert Foodtastic

Timp de preparare: pregatire: 15 min| coacere: 40 min | Dificultate: Usor |

CRUSTA

    • 1 ou
    • 65 g zahar
    • 115 g unt nesarat la temperatura camerei
    • 30 ml lapte (2 linguri)
    • 225 g faina
    • esenta de vanilie
    • un praf de sare

 COMPOZITIE

    • 340 g ricotta
    • 3 oua
    • 130 g zahar
    • esenta de vanilie sau un pliculet de zahar vanilat
    • 20 g amidon
    • 150 g fructe de padure
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Preincalzeste cuptorul la 180 de garde C.

    2. Pentru crusta, se bate cu mixerul oul impreuna cu cele 65 g de zahar si untul.

    3. Se adauga peste un praf de sare, esenta de vanilie, 30ml de lapte si faina. Se aseaza si modeleaza in tava pentru cuptor si se inteapa cu furculita in cateva locuri.

    4. Pentru umplutura se amesteca intr-un castron mare cele 340g de ricotta, 3 oua, 130g de zahar, vanilia si amidonul. Se bate cu mixerul pana cand devine o pasta omogena. Se toarna peste crusta si se presara fructele de padure.

    5. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 40-50min pana cand crusta capata o culoare aurie.

    Se serveste dupa ce a stat la racit cel putin 30 de minute si se poate pudra cu zahar

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Gris cu ciocolata

    Gris cu lapte si ciocolata Rapid, gustos, cu multa ciocolata si cel mai importanta, usor de “gatit”. Grisul cu lapte este unul dintre cele mai usoare…

    Mousse de Avocado

    Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

    Braduti din Biscuiti

    Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

    Omleta Frantuzeasca cu Morcov Mov

    Mic dejun excelent pentru o zi plina. Calorii putine gust excelent

    Ganache de Ciocolata

    Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

    Panna Cotta

    Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data. Poate fi servit cu orice fel de gem sau

    Salau la Cuptor

    Ne place sa incercam lucruri noi si niciodata nu spunem nu retetelor care poate la prima vedere par..ciudate. Asa ni s-a parut si Salaul …

    Pin It on Pinterest

    Share This