Supa crema de rosii
Racoritoare si simpla, pranzul ideal
Dupa nenumarate incercari in care am testat o multime de retete putem spune cu mandrie ca ne-a iesit o minunatie de supa crema de rosii :D.
Desi nu ne dam in vant dupa supe creme, ciorbe sau alte preparate de genul, avem cateodata pofta sa mancam o supa crema buna, de aici si nevoia de a face acest preparat. Trebuie sa recunoastem ca pofta de acest dish ne apuca o data pe an si nu in noaptea de revelion :)) cand suntem ocupate cu sarmale, cozonaci sau alte preparate.
Supa crema de rosii nu este un dish greu de gatit si nici extrem de costisitor. Daca urmezi pasii nostri in mai putin de 30 de minute ar trebui sa ai in farfurie o delicioasa supa crema de rosii.
Ingrediente pentru Supa Crema de Rosii
Suc de rosii
Daca din nu stiu ce motiv nu ai in camara suc de rosii facut in casa poti alege sa folosesti un suc de rosii la conserva cumparat sau rosii decojite. Noi iti sugeram sa folosesti suc de rosii facut in casa pentru ca este mult mai sanatos si in plus da o alta aroma, una speciala, supei creme.
Morcovi
2 morcovi medii sunt suficienti.
Ceapa
Poti folosi o ceapa rosie sau alba. Chiar daca nu te dai in vant dupa gustul de ceapa poti sta fara grija pentru ca nu i se simpte gustul foarte puternic in supa.
Telina
Pentru o aroma deosebita.
Ardei gras
Nu conteaza culoarea :).
Usturoi
Desi noi am avut tendinta sa facem supa crema de usturoi ne-am limitat la un catel sau doi.
Ulei de masline
Cateva picaturi de ulei extravirgin
Parmezan si Busuioc
Cum se face Supa crema de rosii
Pasul 1
Pune toate legumele la fiert intr-un litru de apa cu sare.
Pasul 2
Da prin blender rosiile decojite dupa care pune-le la fiert.
Pasul 3
Cand legumele sunt fierte se dau prin blender si se amesteca cu pasta de rosii si cateva fire de busuioc.
Pasul 4
Se subtiaza amestecul cu zeama de la legumele fierte dupa ochi si gust. Nu exista o cantitate fixa asa ca fiecare poate alege cat de groasa sau subtire prefera supa crema.
Pasul 5
Se zdrobeste usturoiul si se caleste in ulei de masline. Dupa calire usturoiul se arunca, iar uleiul de masline se amesteca cu supa.
Pasul 6
Se serveste cu parmezan si crutoane.
Supa crema de rosii
Racoritoare si simpla, pranzul ideal
Timp de preparare: 30 min | Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 700 ml suc de rosii/ rosii decojite
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- jumatate de telina mare
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
1. Fierbe toate legumele in un litru de apa.
2. Trece prin robot rosiile decojite si pune-le la fiert.
3. Da prin robot legumele fierte si ameste-ca-le cu rosiile si busuioc.
4. Subtiaza amestecul cu zeama.
5. Zdrobeste usturoiul si caleste-l in ulei de masline. Cand este gata arunca-l si toarna uleiul in supa.
6. Serveste supa crema de rosii asezonata cu parmezan si crutoane.