Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite dupa aceste dishuri, dar aceasta reteta de supa crema de legume chiar ne-a fermecat si ne-a facut sa ne schimbam un pic parerea despre supele crema.
In general, supele crema sunt simple si rapide de facut pe placul bucatarilor incepatori exact asa ca noi. In plus de cele mai multe ori pot fi facute cam din orice fel de zarzavaturi pe care le ai la indemana.
Supa crema de legume este buna! Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant…trebuie doar sa ai incredere in papilele tale gustative. Noi am facut acest preparat cu legumele si zarzavaturile gasite in frigider -trebuie sa recunoastem ca nu mereu avem un frigider bine aprovizionat dar de data asta ne-am pus imaginatia la munca si a iesit un deliciu.
Este o reteta dietetica, usoara si sanatoasa.
Aromata si pe gustul tuturor te invitam sa prepari alaturi de noi acest dish delicios.
Ingrediente Supa Crema de Legume
Morcovi
Noi am folosit morcovi proaspati, dar daca nu ai poti sa folosesti si congelati.
Cartof
Ajuta la ingrosarea preparatului
Un sfert de cartof dulce
Ofera o aroma speciala supei.
Radacina de patrunjel, pastarnac, tija de telina
Noi le-am folosit pe toate inghetate din camara speciala a mamei :p. Mai trisam si noi din cand in cand si imprumutam de la vecini.
Ceapa si usturoi
Pentru un plus de gust
100 ml smantana naturala pentru gatit
Pentru o supa crema cu adevarat cremoasa.
Ulei de floarea soarelui
O lingura este suficienta.
Sare, Piper dupa gust
Cum se face Supa Crema de Legume
Pasul 1
Curata, spala si toaca legumele si zarzavaturile cubulete marunte.
Pasul 2
Pune intr-o cratita inalta un litru de apa, adauga legumele taiate si lasa-le la fiert la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute. Adauga sare si piper dupa gust.
Pasul 3
Cu ajutorul unui blender paseaza legumele si zarzavaturile pana obtii o pasta fina.
La final se adauga si smantana pentru gatit.
Pasul 4
Se poate servi atat rece cat si calda, cu sau fara crutoane in functie de gusturile fiecaruia.
Supa Crema de Legume
O reteta simpla si sanatoasa
Timp de preparare: 30 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 4 morcovi
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 tija de telina
- 100 ml smantana naturala pentru gatit
- un sfert cartof dulce
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei floarea soarelui
- Sare, piper dupa gust
-
1. Se curata si toaca marunt legumele si zarzavaturile.
2. Se pune intr-o cratita un litru de apa si se adauga legumele si zarzavaturile la foc mediu timp de 20 de minute.
3. Se paseaza legumele si zarzavaturile cu blenderul pana se obtine o pasta fina. Se adauga la final smantana pentru gatit si se incorporeaza cu ajutorul blenderului.
4. Serveste supa crema de legume rece sau calda cu sau fara crutoane in functie de preferinte.