Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben
Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este pe un loc fruntas in lista aperitivelor noastre preferate.
Dupa cum se vede si in titlu pentru acest antipasto care iti va produce artificii pe cerul gurii 😉 ai nevoie doar de trei ingrediente, gramajele le poti adapta in functie de numarul invitatiilor si bineinteles de apetitul lor.
Sparanghelul tras la tigaie in unt si zeama de lamaie, crocant si usor acrisor, imbracat in feliile de prosciutto sarat te va duce intr-un loc aparte atunci cand dulceata si prospetimea pepenului galben va intra in scena.
Un joc de culori minunat, o combinatie de gusturi cu un efect sublim, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este un starter pe care trebuie sa il prepari macar o data in viata ;).
Ingrediente pentru Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben
Sparanghel
Cu cat este mai proaspat cu atat mai bine.
Prosciutto
Noi am folosit Prosciutto di Parma.
Pepene Galben
Cu cat este mai aromat cu atat mai bine.
Unt
Noi am folosit unt cu 65% grasime.
Lamaie
Este suficienta zeama de la jumatate de lamaie .
Cum se face Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben
Pasul 1
Curata sub jet de apa si taie capetele lemnoase ale sparanghelului.
Pasul 2
Trage in unt si zeama de lamaie sparanghelul timp de 2-3 minute la foc mediu.
Pasul 3
Infasoara sparanghelul in feliile de proscitto si serveste-le impreuna cu pepenele galben. Nu uita sa ‘asortezi’ acest dish cu un pahar de Aperol Spritz sau un Hugo si bineinteles o gasca mare de prieteni.
Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben
Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Timp de preparare: 15 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 10-15 buc de sparanghel
- 10-15 felii de prosciutto
- 1 pepene galben
- 100 gr unt
- zeama de la jumatate de lamaie
1. Spala si taie partea lemnoasa a sparanghelului.
2. Trage timp de 2-3 minute sparanghelul in unt si zeama de lamaie la foc mediu.
3. Infasoara fiecare sparanghel intr-o felie de prosciutto si serveste-le impreuna cu pepenele galben, un pahar de vin bun si multi prieteni.