Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este pe un loc fruntas in lista aperitivelor noastre preferate.

Dupa cum se vede si in titlu pentru acest antipasto care iti va produce artificii pe cerul gurii 😉 ai nevoie doar de trei ingrediente, gramajele le poti adapta in functie de numarul invitatiilor si bineinteles de apetitul lor.

Sparanghelul tras la tigaie in unt si zeama de lamaie, crocant si usor acrisor, imbracat in feliile de prosciutto sarat te va duce intr-un loc aparte atunci cand dulceata si prospetimea pepenului galben va intra in scena.

Un joc de culori minunat, o combinatie de gusturi cu un efect sublim, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este un starter pe care trebuie sa il prepari macar o data in viata ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Sparanghel

Cu cat este mai proaspat cu atat mai bine.

Prosciutto

Noi am folosit Prosciutto di Parma.

Pepene Galben

Cu cat este mai aromat cu atat mai bine.

Unt

Noi am folosit unt cu 65% grasime.

Lamaie

Este suficienta zeama de la jumatate de lamaie .

Cum se face Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben

Pasul 1

Curata sub jet de apa si taie capetele lemnoase ale sparanghelului.

Pasul 2

Trage in unt si zeama de lamaie sparanghelul timp de 2-3 minute la foc mediu.

Pasul 3

Infasoara sparanghelul in feliile de proscitto si serveste-le impreuna cu pepenele galben. Nu uita sa ‘asortezi’ acest dish cu un pahar de Aperol Spritz sau un Hugo si bineinteles o gasca mare de prieteni.

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Timp de preparare: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 10-15 buc de sparanghel
  • 10-15 felii de prosciutto
  • 1 pepene galben
  • 100 gr unt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Spala si taie partea lemnoasa a sparanghelului.

2. Trage timp de 2-3 minute sparanghelul in unt si zeama de lamaie la foc mediu.

3. Infasoara fiecare sparanghel intr-o felie de prosciutto si serveste-le impreuna cu pepenele galben, un pahar de vin bun si multi prieteni.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Banana Cheesecake

Banana Cheese Cake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana. Poate combinatia banane-crema…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Budinca de Tapioca Clasica

Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o …

Mini Cheescake

Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

Pui crocant

O combinatie nu foarte des intalnita, dar neasteptat de gustoasa. In cazul in care ai prin frigider niste piept de pui si doua oua care se simt singure…

Pin It on Pinterest

Share This