Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este pe un loc fruntas in lista aperitivelor noastre preferate.

Dupa cum se vede si in titlu pentru acest antipasto care iti va produce artificii pe cerul gurii 😉 ai nevoie doar de trei ingrediente, gramajele le poti adapta in functie de numarul invitatiilor si bineinteles de apetitul lor.

Sparanghelul tras la tigaie in unt si zeama de lamaie, crocant si usor acrisor, imbracat in feliile de prosciutto sarat te va duce intr-un loc aparte atunci cand dulceata si prospetimea pepenului galben va intra in scena.

Un joc de culori minunat, o combinatie de gusturi cu un efect sublim, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este un starter pe care trebuie sa il prepari macar o data in viata ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Sparanghel

Cu cat este mai proaspat cu atat mai bine.

Prosciutto

Noi am folosit Prosciutto di Parma.

Pepene Galben

Cu cat este mai aromat cu atat mai bine.

Unt

Noi am folosit unt cu 65% grasime.

Lamaie

Este suficienta zeama de la jumatate de lamaie .

Cum se face Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben

Pasul 1

Curata sub jet de apa si taie capetele lemnoase ale sparanghelului.

Pasul 2

Trage in unt si zeama de lamaie sparanghelul timp de 2-3 minute la foc mediu.

Pasul 3

Infasoara sparanghelul in feliile de proscitto si serveste-le impreuna cu pepenele galben. Nu uita sa ‘asortezi’ acest dish cu un pahar de Aperol Spritz sau un Hugo si bineinteles o gasca mare de prieteni.

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Timp de preparare: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 10-15 buc de sparanghel
  • 10-15 felii de prosciutto
  • 1 pepene galben
  • 100 gr unt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Spala si taie partea lemnoasa a sparanghelului.

2. Trage timp de 2-3 minute sparanghelul in unt si zeama de lamaie la foc mediu.

3. Infasoara fiecare sparanghel intr-o felie de prosciutto si serveste-le impreuna cu pepenele galben, un pahar de vin bun si multi prieteni.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Ciuperci Gorgonzola

Una dintre cele mai rapide, usoare si simple retete de care ai auzit vreodata. Suntem in stare sa bagam mana in foc ca asta va fi cea mai usoara…

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Spaghetti Carbonara

Un dish cu traditie, Spaghetele Carbonara se numara printre preferatele noastre nu numai pentru ca sunt usor de facut, ci si pentru …

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Turta in Ciocolata

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati. Este anotimpul dulciurilor …

Paste aglio olio

Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Pin It on Pinterest

Share This