Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este pe un loc fruntas in lista aperitivelor noastre preferate.

Dupa cum se vede si in titlu pentru acest antipasto care iti va produce artificii pe cerul gurii 😉 ai nevoie doar de trei ingrediente, gramajele le poti adapta in functie de numarul invitatiilor si bineinteles de apetitul lor.

Sparanghelul tras la tigaie in unt si zeama de lamaie, crocant si usor acrisor, imbracat in feliile de prosciutto sarat te va duce intr-un loc aparte atunci cand dulceata si prospetimea pepenului galben va intra in scena.

Un joc de culori minunat, o combinatie de gusturi cu un efect sublim, Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben este un starter pe care trebuie sa il prepari macar o data in viata ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Sparanghel

Cu cat este mai proaspat cu atat mai bine.

Prosciutto

Noi am folosit Prosciutto di Parma.

Pepene Galben

Cu cat este mai aromat cu atat mai bine.

Unt

Noi am folosit unt cu 65% grasime.

Lamaie

Este suficienta zeama de la jumatate de lamaie .

Cum se face Sparanghelul cu Prosciutto si Pepene Galben

Pasul 1

Curata sub jet de apa si taie capetele lemnoase ale sparanghelului.

Pasul 2

Trage in unt si zeama de lamaie sparanghelul timp de 2-3 minute la foc mediu.

Pasul 3

Infasoara sparanghelul in feliile de proscitto si serveste-le impreuna cu pepenele galben. Nu uita sa ‘asortezi’ acest dish cu un pahar de Aperol Spritz sau un Hugo si bineinteles o gasca mare de prieteni.

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

Starterul perfect pentru o petrecere cu prietenii.

Timp de preparare: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 10-15 buc de sparanghel
  • 10-15 felii de prosciutto
  • 1 pepene galben
  • 100 gr unt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Spala si taie partea lemnoasa a sparanghelului.

2. Trage timp de 2-3 minute sparanghelul in unt si zeama de lamaie la foc mediu.

3. Infasoara fiecare sparanghel intr-o felie de prosciutto si serveste-le impreuna cu pepenele galben, un pahar de vin bun si multi prieteni.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Panna Cotta

Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data. Poate fi servit cu orice fel de gem sau

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Banana Cheesecake

Banana Cheese Cake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana. Poate combinatia banane-crema…

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Salau la Cuptor

Ne place sa incercam lucruri noi si niciodata nu spunem nu retetelor care poate la prima vedere par..ciudate. Asa ni s-a parut si Salaul …

Spaghetti Carbonara

Un dish cu traditie, Spaghetele Carbonara se numara printre preferatele noastre nu numai pentru ca sunt usor de facut, ci si pentru …

Lapte de pasare

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre. Desi l-am incercat pentru prima oara suntem mandre sa spunem ca…

Pin It on Pinterest

Share This