Spaghetti Carbonara

Deliciu italienesc potrivit pentru orice zi a saptamanii

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Un dish cu traditie, Spaghetele Carbonara se numara printre preferatele noastre nu numai pentru ca sunt usor de facut, ci si pentru simplul fapt ca sunt absolut delicioase.

In ceea ce priveste aceasta reteta, cred ca o sa gasim 1000 de moduri de preparare, parerile fiin impartite mai ales in adaugarea smantanei de gatit. Noi am folosit acest ingredient chiar daca pe unele bloguri de retete am gasit termenul blasfemie atribuit acestei combinatii.

Combinatia dintre pancetta, sau bacon usor afumat, ou, smantana pentru gatit si parmezanul proaspat ras o sa te duca instantaneu pe meleagurile Italiei, tara mama a acestui preparat delicios.

Din pacate noi nu putem spune ca am gasit un restaurant care sa ofere o portie de Spaghetti Carbonara autentica asa ca ne-am inarmat cu multa rabdare si dupa o cercetare amanuntita pe internet ne-am decis sa preparam in bucataria noastra acest dish. Surprinzator sau nu, ne-au iesit delicioase si spre bucuria noastra atat “efortul” financiar cat si cel fizic a fost minim 😀 .

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Spaghetti Carbonara

Oua

Noi am folosit 2.

Ulei

O lingura este suficienta pentru a praji pancetta.

Pancetta

Daca nu mananci porc o poti inlocui cu pancetta din curcan.

Smantana pentru gatit

Smantana este optionala, dar daca vrei un preparat cremos te sfatuim sa folosesti acest ingredient.

Spaghete

Noi am folosit numarul 5, marca producatorului ramane la alegerea ta.

Parmezan

Iti recomandam sa folosesti parmezan proaspat ras 😉 .

Sare si piper proaspat macinat

Cum se fac Spaghetti Carbonara

Pasul 1

Pune spaghetele la fiert in apa cu sare.

Pasul 2

Bate ouale bine si amesteca-le cu smantana pentru gatit intr-un bol mic.

Pasul 3

Pune o lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste pancetta.

Pasul 4

Cand spaghetele sunt gata, adauga-le in tigaie peste pancetta si tine-le pe foc timp de 1 minut. Ia tigaia de pe foc si adauga ouale cu smantana de gatit. Serveste Spaghetti Carbonara cu parmezan ras deasupra si un pahar de vin rosu.

Spaghetti Carbonara

Deliciu italienesc potrivit pentru orice zi a saptamanii

Timp de preparare: 10 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 250 gr spaghete
  • 200 gr pancetta
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 oua
  • 1 lingura de ulei
  • 100 gr parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Fierbe spaghetele.

2. Bate cele doua oua si amesteca-le cu smantana pentru gatit.

3. Pune intr-o tigaie o lingura de ulei si prajeste pancetta.

4. Pune spaghetele fierte si scurse in tigaie peste pancetta si mentine-le pe foc aproximativ 1 minut. Da tigaia deoparte si adauga peste amestecul de oua cu smantana de gatit. Asezoneaza cu piper proaspat macinat si presara parmezan ras deasupra.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Penne cu Somon

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pulpa de Porc cu Alune

Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Pin It on Pinterest

Share This