Pulpa de Porc cu Alune

Pur si simplu o joaca de copii 😉

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum ar fi sa reusesti sa pregatesti acest preparat delicios chiar in intimitatea bucatariei tale?

Probabil o sa te gandesti ca este complicat, costisitor si dureaza prea mult timp. Noi o sa te contrazicem si o sa iti aratam ca nu trebuie sa fi as in bucatarie pentru a prepara o mancare chinezeasca buna.

Pulpa de Porc cu Alune dureaza un pic mai mult de 30 de minute sa o gatesti, dar noi spunem ca se merita sa investesti acest timp pentru ca la final carnea va fi suculenta, frageda si cu un gust de nedescris.

Un dish nu tocmai light, Pulpa de Porc cu Alune se poate servi langa o garnitura de orez sau noodles, ambele variante sunt nemaipomenite, dar daca totusi tii la silueta ta te sfatuim sa alegi totusi garnitura de orez ;).

So daca astepti invitati la masa de pranz sau pur si simplu vrei sa iti surprinzi placut partenera/partenerul noi iti propunem sa ii surprinzi cu acest preparat extraordinar. Crede-ne cand iti spunem ca nu vei da gres.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Pulpa de Porc cu Alune

Pulpa de porc

Evita pe cat posibil grasimea.

Alune de padure

Noi am cumparat alune de padure crude pe care ulterior le-am prajit in cuptor fara sare sau alte condimente.

Ceapa

Poti folosi alba sau chiar si rosie.

Morcovi

Trei morcovi mari si frumosi sunt suficienti pentru a avea un gust aparte in farfurie.

Gem prune

Fara zahar adaugat, magiunul este cea mai buna alegere.

Sos de soia

In comert se gasesc mai multe tipuri de sos de soia asa ca indicat ar fi sa verifici nivelul de sare continut pentru a nu avea in farfurie un preparat foarte sarat.

Amidon

Ingredientul perfect pentru ingrosarea sosului, nu exagera insa pentru ca e posibil sa iti iasa o mare ciulama ;)) .

Sos picant

Daca nu esti fan al mancarurilor picante sau usor picante poti sari peste acest ingredient;) .

Otet balsamic

Nu il inlocui cu otet de mere pentru ca textura si culoarea sunt total opuse.

Sare

Dupa gust.

Apa

Foloseste apa plata ca sa eviti teniile care circula prin conducte 😉 .

Cum se face Pulpa de Porc cu Alune

Pasul 1

Pune intr-o tava alunele pe foaie de copt si coace-le timp de 10-15 minute la 180 grade celsius.

Pasul 2

Caleste ceapa si morcovul intr-un wok. Peste ceapa caramelizata adauga bucatile de pulpa de porc si acopera-le cu un capac. Lasa totul la foc mic timp de 20 minute.

Pasul 3

Intr-un bol mare amesteca toate ingredientele pentru sos: gem de prune, otet balsamic, sos de soia, amidon, sos picant si apa.

Pasul 4

Toarna sosul in wok peste pulpa de porc, ceapa si morcovii si amesteca aproximativ 3-5 minute.

Pasul 5

Serveste Pulpa de Porc cu Alune cu garnitura de noodles sau orez in alb.

Pulpa de Porc cu Alune

Pur si simplu o joaca de copii

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE

  • 500 gr pulpa de porc slaba
  • 100 gr alune de padure
  • 1 lingura gem de prune
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura sos de soia
  • 4 linguri apa plata
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura sos picant (optional)
  • 2 cepe medii
  • 3 morcovi mari si frumosi
  • un praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Coace alunele timp de 10-15 minute la 180 grade celsius.

2. Caleste ceapa si morcovii. Adauga pulpa taiata cubulete, pune un capac peste wok si mentine-le la foc mediu timp de 20 de minute pana ce carnea se patrunde si morcovii se fragezesc.

3. Amesteca intr-un bol mare ingredientele pentru sos: gem de prune, otet balsamic, sos de soia, apa plata, amidon si sosul picant.

4. Toarna sosul peste bucatile de pulpa de porc, morcovi si ceapa si continua sa tii pe foc si sa amesteci aproximativ 3-5 minute.

5. Serveste Pulpa de Porc cu Alune alaturi de o garnitura de orez in alb sau noodles.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Penne cu Somon

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

Oua la Cuptor cu Legume

Dupa cum probabil ai observat deja ne plac retetele rapide si delicioase si totodata sanatoase. Ouale la Cuptor cu Legume se incadreaza perfect in …

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Supa crema de rosii

Racoritoare si simpla, pranzul ideal. Dupa nenumarate incercari in care am testat o multime de retete putem spune cu mandrie ca ne-a iesit …

Aperol Spritz

Numele spune tot, Aperol Spritz-ul este aperitivul pefect. Cu o culoare portocalie vibranta si un gust unic putem afirma cu mana pe pahar

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Pin It on Pinterest

Share This