Pulpa de Porc cu Alune

Pur si simplu o joaca de copii 😉

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum ar fi sa reusesti sa pregatesti acest preparat delicios chiar in intimitatea bucatariei tale?

Probabil o sa te gandesti ca este complicat, costisitor si dureaza prea mult timp. Noi o sa te contrazicem si o sa iti aratam ca nu trebuie sa fi as in bucatarie pentru a prepara o mancare chinezeasca buna.

Pulpa de Porc cu Alune dureaza un pic mai mult de 30 de minute sa o gatesti, dar noi spunem ca se merita sa investesti acest timp pentru ca la final carnea va fi suculenta, frageda si cu un gust de nedescris.

Un dish nu tocmai light, Pulpa de Porc cu Alune se poate servi langa o garnitura de orez sau noodles, ambele variante sunt nemaipomenite, dar daca totusi tii la silueta ta te sfatuim sa alegi totusi garnitura de orez ;).

So daca astepti invitati la masa de pranz sau pur si simplu vrei sa iti surprinzi placut partenera/partenerul noi iti propunem sa ii surprinzi cu acest preparat extraordinar. Crede-ne cand iti spunem ca nu vei da gres.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Pulpa de Porc cu Alune

Pulpa de porc

Evita pe cat posibil grasimea.

Alune de padure

Noi am cumparat alune de padure crude pe care ulterior le-am prajit in cuptor fara sare sau alte condimente.

Ceapa

Poti folosi alba sau chiar si rosie.

Morcovi

Trei morcovi mari si frumosi sunt suficienti pentru a avea un gust aparte in farfurie.

Gem prune

Fara zahar adaugat, magiunul este cea mai buna alegere.

Sos de soia

In comert se gasesc mai multe tipuri de sos de soia asa ca indicat ar fi sa verifici nivelul de sare continut pentru a nu avea in farfurie un preparat foarte sarat.

Amidon

Ingredientul perfect pentru ingrosarea sosului, nu exagera insa pentru ca e posibil sa iti iasa o mare ciulama ;)) .

Sos picant

Daca nu esti fan al mancarurilor picante sau usor picante poti sari peste acest ingredient;) .

Otet balsamic

Nu il inlocui cu otet de mere pentru ca textura si culoarea sunt total opuse.

Sare

Dupa gust.

Apa

Foloseste apa plata ca sa eviti teniile care circula prin conducte 😉 .

Cum se face Pulpa de Porc cu Alune

Pasul 1

Pune intr-o tava alunele pe foaie de copt si coace-le timp de 10-15 minute la 180 grade celsius.

Pasul 2

Caleste ceapa si morcovul intr-un wok. Peste ceapa caramelizata adauga bucatile de pulpa de porc si acopera-le cu un capac. Lasa totul la foc mic timp de 20 minute.

Pasul 3

Intr-un bol mare amesteca toate ingredientele pentru sos: gem de prune, otet balsamic, sos de soia, amidon, sos picant si apa.

Pasul 4

Toarna sosul in wok peste pulpa de porc, ceapa si morcovii si amesteca aproximativ 3-5 minute.

Pasul 5

Serveste Pulpa de Porc cu Alune cu garnitura de noodles sau orez in alb.

Pulpa de Porc cu Alune

Pur si simplu o joaca de copii

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE

  • 500 gr pulpa de porc slaba
  • 100 gr alune de padure
  • 1 lingura gem de prune
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura sos de soia
  • 4 linguri apa plata
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura sos picant (optional)
  • 2 cepe medii
  • 3 morcovi mari si frumosi
  • un praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Coace alunele timp de 10-15 minute la 180 grade celsius.

2. Caleste ceapa si morcovii. Adauga pulpa taiata cubulete, pune un capac peste wok si mentine-le la foc mediu timp de 20 de minute pana ce carnea se patrunde si morcovii se fragezesc.

3. Amesteca intr-un bol mare ingredientele pentru sos: gem de prune, otet balsamic, sos de soia, apa plata, amidon si sosul picant.

4. Toarna sosul peste bucatile de pulpa de porc, morcovi si ceapa si continua sa tii pe foc si sa amesteci aproximativ 3-5 minute.

5. Serveste Pulpa de Porc cu Alune alaturi de o garnitura de orez in alb sau noodles.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Penne cu Somon

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

Mini Cheescake

Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

Orez cu gorgonzola

Avem curajul sa spunem cu mana pe inima ca este unul dintre cele mai rapide dish-uri posibile. Risotto cu gorgonzola ocupa un loc fruntas …

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz …

Pumpkin Bites

Adoram dulciurile facute in casa si asta nu este un secret. Incercam mereu sa gasim variante simple si sanatoase pentru a inlocui dulciurile …

Pui crocant

O combinatie nu foarte des intalnita, dar neasteptat de gustoasa. In cazul in care ai prin frigider niste piept de pui si doua oua care se simt singure…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This