Pui crocant cu sos dulce acrisor
Combinatie exploziva pentru papilele tale gustative
O combinatie nu foarte des intalnita, dar neasteptat de gustoasa.
In cazul in care ai prin frigider niste piept de pui si doua oua care se simt singure si depresive poti sa le faci cunostinta si sa te bucuri de pranz sau o cina delicioasa.
Puiul crocant merge langa orice garnitura fie ca este vorba de piure sau orez alb sau de ce nu chiar si nocivii cartofi prajiti. Noi am ales varianta sanatoasa si am pus puiul langa un orez alb si un pahar de vin rosu.
Nu te mai retinem si te invitam sa gatesti cu noi puiul crocant.
Ingrediente pentru Pui crocant cu sos dulce acrisor
Piept de pui
Noi am folosit cam 500 gr de pui si a fost suficient pentru 4 portii . In functie de gusturile fiecaruia pieputul de pui se poate lasa la marinat cu condimente sau il poti folosi asa cum este.
Albus de ou
In functie de cantitatea de pui, daca alegi sa faci aceeasi cantitate ca noi — albusurile de la 2 oua sunt suficiente.
Faina de porumb
Ne place sa gatim sanatos si ne-am gandit la persoanele care sufera de intoleranta la gluten, astfel noi am folosit faina de porumb, dar poti folosi orice tip de faina.
Susan
O lingura de susan este suficienta.
Suc de ananas
Este excelent sucul de ananas la conserva.
Sos de tomate
Am folosit sos de tomate bio facut in casa.
Amidon
Jumatate de lingura dizolvata in 2 linguri de apa.
Zahar brun
Pentru a accentua gustul de dulce din sosul dulce acrisor
Otet de orez si Sos de soia
Cum se face Puiul crocant cu sos dulce acrisor
Pasul 1
Separa ouale si pune albusurile intr-un castron. Bate-le pana se fac spuma ( nu bezea) si adauga faina de porumb si un varf de sare.
Pasul 2
Taie pieptul de pui in fasii si pune-l in castronul cu albusuri. Presara deasupra o lingura de susan.
Pasul 3
Pune la incins o tigaie cu ulei si arunca puiul inauntru. Lasa-l sa se rumeneasca pe ambele parti, iar cand e gata scoate-l pe un pat hartie.
Pasul 4
Pentru sosul dulce acrisor amesteca intr-o craticioara sucul de ananas, zaharul brun, otetul de orez sosul de tomate si sosul de soia si adu-le la fierbere..
Pasul 5
Cand toate ingredientele au inceput sa fiarba adauga amidonul dizolvat si continua sa amesteci timp de 2-3 minute.
Pasul 6
Serveste langa o garnitura de orez si cu un pahar de vin bun.
Pui crocant cu sos dulce acrisor
Combinatie exploziva pentru papilele tale gustative
Timp de preparare: 30 min | Dificultate: Mediu |
COMPOZITIE
- 500 gr pui
- 2 albusuri ou
- 1 lingura susan
- 2 linguri faina porumb
SOS
- 1 cana suc ananas
- 3/4 cana zahar brun
- 1/3 otet de orez
- 3 linguri sos de tomate
- 2 linguri sos de soia
- 1/2 lingura de amidon
1. Bate 2 albusuri pana se fac spuma si toarna in ploaie faina de porumb si sare. Amesteca pana se omogenizeaza.
2. Pune puiul taiat in castronul cu albusuri si adauga susanul. Asigura-te ca bucatile de pui sunt acoperite uniform.
3. Prajeste puiul in baie de ulei si scoate-l pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei.
4. Prepara sosul dulce acrisor. Amesteca toate ingredientele mai putin amidonul intr-o tigaie mai inalta . Pune tigaia pe foc si adu sosul la fierbere.
5. Cand sosul incepe sa fiarba adauga amidonul.
6. Serveste puiul si sosul dulce acrisor langa o portie de orez sau orice alta garnitura preferi.