Piureul de dovleac este un preparat sanatos care se adreseaza toate categoriilor de varsta incepand cu bebelusii si terminand cu persoanele care nu se mai afla chiar la prima tinerete.
Fie ca folosesti piureul de dovleac ca umplutura pentru placinte sau de ce nu ca si ingredient principal al unui shake menit sa iti dea un bust de energie acest preparat iti va incanta de fiecare data papilele gustative.
In cazul in care ai avut exces de zel si ai gatit o portie sanatoasa de piure de dovleac guess what poti sa il pui la congelator fara sa iti faci griji ca isi va schimba gustul. 😉
Piureul de dovleac copt este un preparat rapid si de ce nu aproape dietetic (nu contine foarte mult zahar) dulceata acestuia se bazeaza mai mult pe dulceata naturala a dovleacului.
Ingrediente pentru Piure de Dovleac Copt
Dovleac
Poti folosi orice tip de dovleac. Noi am ales sa folosim un dovleac placintar.
Scortisoara
Ofera preparatului un plus de aroma.
Zahar
Zaharul este optional si te sfatuim sa il adaugi doar daca ti se pare ca dovleacul nu este suficient de dulce sau daca esti a sugar addict :)) .
Apa
Daca este nevoie pentru ajustarea grosimii piureului
Cum se face Piureul de Dovleac Copt
Pasul 1
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2
Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile intr-o tava intinsa pe hartie de copt si pune-le la cuptor timp de 60 de minute
Pasul 3
Dupa ce s-a copt si s-a racit curata pulpa de pe coaja. Pune pulpa intr-un bol impreuna cu scortisoara si zaharul si cu ajutorul unui blender vertical amesteca pana totul devine o pasta fina.
Pasul 4
Daca piureul este prea gros se poate adauga putina apa pana capata consistenta dorita. La final se poate da prin sita pentru a fi extra fin :).
Piure de Dovleac Copt
Rapid, delicios, cu o aroma care te duce cu gandul la toamna
Timp de preparare: 10 min + 60 de minute timp de coacere| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
-
-
- 900 gr dovleac placintar
- 100 gr zahar
- 50 gr scortisoara
- 1 pahar apa
-
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pune intr-o tava intinsa hartie de copt.
2. Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile in tava si lasa-le la cuptor aproximativ 60 de minute
3. Dupa ce dovleacul s-a copt si racit curata pulpa cu ajutorul unei linguri de pe coaja. Alege un bol mare, pune pulpa impreuna cu zaharul si scorisoara si blendeaza pana devine piure.
4. Adauga putina apa daca piureul ti se pare prea gros si continua sa amesteci. Repeta procesul pana cand capata consistenta dorita. Poti alege sa il dai sau nu prin sita pentru a scapa de cocoloase