Penne cu Somon si Smantana

Deliciu cremos si savuros

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de pranz, sau de cina alegem aceasta reteta fara sa stam prea mult pe ganduri datorita rapiditatii si usurintei cu care se prepara.

Noi o consideram o reteta accesibila atat din punct de vedere al ingredientelor care nu sunt foarte multe la numar, dar si din prisma faptului ca nu iti trebuie o scoala de bucatari pentru a prepara acest dish savuros.

Desi somonul nu este unul dintre cele mai ieftine ingrediente, din cand in cand meritam un moment de rasfat :D.:

A fun fact al acestui preparat este legatura pe care o au ingredientele intre ele, este un fel de familia Bundy, you can’t have one without the other.

Penne cu Somon si Smantana

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Penne cu Somon si Smantana

Penne

Este evident ca nu poti avea penne cu somon si smantana fara penne, somon sau smantana. Noi am folosit 300 gr de penne pentru doua portii sanatoase. PS nu stim sa gatim putin :)) .

Somon afumat

Ingredientul cheie al acestui preparat sau cum ii mai spunem noi in gluma Boss-ul.

Ulei de masline

O lingura este suficienta, nu exagera, nu vrei sa iti superi colesterolul.

Smantana de gatit

Alege cu incredere o smantana usoara.

Sare si Piper

Cum se fac Pennele cu Somon si Smantana

Pasul 1

Pui pe foc o oala cu apa si sare in care arunci pennele.

Pasul 2

Intr-o tigaie incingi uleiul de masline si perpelesti 3-4 minute somonul.

Pasul 3

Dupa ce ai terminat de preparat somonul adaugi smantana lichida pentru gatit si mentii pe foc cateva minute.

Pasul 4

Cand sosul este gata arunci in tigaie pennele.

pasul 5

Serveste neaparat cu prietenii si cu un pahar bun Aperol Spritz .

Penne cu Somon si Smantana

Deliciu cremos si savuros

Timp de preparare: 20 min | Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 300 gr penne
  • 100 gr somon afumat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 ml smantana de gatit
  • sare, piper, dupa gust
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Fierbe pennele in apa cu sare.

    2. Pune uleiul de masline si somonul intr-o tigaie la foc mediu.

    3. Dupa cateva minute adauga smantana de gatit si mentine pe foc timp inca cateva minute.

    4. Cand sosul este gata adauga in tigaie pennele.

    5. Serveste cu salata verde langa si un pahar mare de Aperol Spritz .

    Enjoy! Pofta buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    File de Somon Glazurat cu Chilli si Sparanghel

    O masa delicioasa atat la pranz cat si la cina. Sub 300 de calorii !

    Omleta Frantuzeasca cu Morcov Mov

    Mic dejun excelent pentru o zi plina. Calorii putine gust excelent

    Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

    Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

    Cocktail Hugo

    Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Salata cu Ou Posat

    Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

    Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

    O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

    Pin It on Pinterest

    Share This