Paste aglio olio & peperoncino
Rapide, delicioase si cel mai important…. cu mult usturoi 🙂
Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam paste non stop. Singurul lucru care ne punea bete in roate pana acum era simplul fapt ca o reteta buna de paste necesita timp, skills si uneori o sumedenie de ingredinete.
Daaaaar… din fericire toate lucrurile astea s-au schimbat cand am descoperit spaghete aglio olio e peperoncino sau, in traducere libera: paste cu usturoi, ulei si ardei iute.
Stim, ca si tine nici noi nu am fost foarte impresionate cand am auzit de combinatia asta care sincer nu pare deloc atragatoare. Well, don’t see no until you try it.
Ne-am schimbat parerea imediat cum am luat prima gura din paste si acum putem spune ca suntem addicted. Delicioase, pastele cu usturoi si ulei se prepara in timp record si cu minimum de efort – excat ceea cum ne place noua.
Ingrediente pentru Paste aglio olio si peperoncino
Paste
In functie de cate persoane inviti la masa adauga cel putin o portie in plus la cantitatea de paste pentru ca iti garantam ca nu ai sa te poti opri din mancat.
Usturoi
De la 2 catei in sus, depinde de gust.
Peperoncino
In functie de cat de multa rezistanta ai la gustul picant poti sa pui 2 sau 3 ardei iuti mici. Se pot folosi atat ardei uscati cat si cruzi.
Ulei de masline
Aproximativ 4-5 linguri de ulei
Patrunjel
Aproximativ 2 linguri rase.
Parmezan
Este un “ingredient” optional dar pe care te sfatuim sa nu il sari
Cum se fac Pastele aglio olio & peperoncino
Pasul 1
Ca orice inceput de reteta de paste, se pun pastele la fiert in apa cu sare. Destul de simplu! Sa lasa la fiert ca orice paste pentru orice alta reteta :).
Pasul 2
Dupa ce pastele au fiert, se strecoara si se lasa deoparte. Se pun cele 4-5 linguri de ulei de masline impreuna cu peperoncino zdrobit intr-o tigaie si se lasa la incins la foc mediu.
Pasul 3
Cand uleiul este indeajuns de incins se pun pastele peste si se amesteca timp de 2 minte (give or take).Â
Pasul 4
Se iau pastele de pe foc si se adauga patrunjelul si usturoiul zdrobit. Usturoiul nu are nevoie de preparare termica. Se amesteca bine si se servesc cu parmezan deasupra si cu un pahar mare de vin langa :).Â
Pastele aglio olio & peperoncino reteta
Un adevarat deliciu in farfurie
Timp de preparare: 15 min | Dificultate: Usor | Alergeni: Gluten
PENTRU 2 PORTII
- 350 g  paste
- 4-5 linguri ulei de masline
- 2 ardei iuti (rosii preferabil uscati)
- 2-3 catei de usturoi
- 2 linguri rase de patrunjel tocat
EXTRA PENTRU SERVIRE
- parmezan
1. Se pun pastele la fiert intr-o oala cu apa cu sare.
2. Dupa ce pastele au fiert, se toarna aproximativ 4-5 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga si ardeiul iute si se piseaza. Se lasa la foc mediu pana se incing.
3. Cand uleiul este incins se adauga pastele si se amesteca timp de 1-2 minte.
4. Se ia tigaia de pe foc si se toarna in ploaie patrunjelul si usturoiul zdrobit. Se mai amesteca de 2-3 ori se se servesc fierbinti si cu parmezan deasupra.