Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de numele pe care il primeste isi pastreaza gustul delicios.

Pandispanul cu Mere Caramelizate este un dulce de toamna – iarna care se intelege foarte bine cu o cupa de inghetata, frisca sau de ce nu sirop de caramel si nu numai.

Ingredientele putine, timpul de preparare mic si dezastrul minim in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele acestui desert.

Ce poate fi mai bun decat un pandispan pufos plin de mere caramelizate? Noi spunem ca nimic si daca o sa faci aceasta reteta aceeasi parere o sa o ai si tu ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Pandispan cu Mere Caramelizate

Mere

Poti alege orice soi de mere.

Oua

De stat sau de tara nu conteaza.

Zahar

Poti folosi zahar normal sau daca ai probleme cu glicemia il poti inlocui cu zahar din stevie.

Ulei

Poti folosi ulei de floarea soarelui cum am folosit noi, sau ulei de palmier, cocos, etc.

Zahar vanilat

Nimic nu se compara cu un pandispan vanilat 😉 .

Faina

Am folosit faina din orez ca sa obtinem un desert gluten free 😉 .

Sare

Praf de copt

Cum se face Pandispanul cu Mere Caramelizate

Pasul 1

Curata si taie merele cubulete.

Pasul 2

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul si un praf de sare.
Bate albusurile spuma cu un pahar de zahar si pliculetele de zahar vanilat.

Pasul 3

Adauga peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca cu o spatula.

Pasul 4

Alege o cratita inalta si pune-o pe foc cu zaharul. Cand zaharul s-a caramelizat pune peste merele. Adauga spuma de albusuri peste si pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius aproximativ 20-30 de minute.

Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE

  • 2 kg mere
  • 1 pahar zahar (pentru zaharul ars)
  • 1 pahar zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • un praf de sare
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Curata si taie merele.

    2. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu ulei si sare. Bate albusurile cu zaharul vanilat si cel normal pana obtii o spuma.

    3. Pune peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca pana se incorporeaza.

    4. Intr-o cratita inalta topeste zaharul. Pune merele deasupra si toarna spuma de albusuri. Pune cratita in cuptor la 180 grade celsius timp de 20-30 minute.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Lapte de pasare

    Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre. Desi l-am incercat pentru prima oara suntem mandre sa spunem ca…

    Mini Cheescake

    Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

    Tiramisu

    Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

    Panna Cotta

    Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data. Poate fi servit cu orice fel de gem sau

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Pui crocant

    O combinatie nu foarte des intalnita, dar neasteptat de gustoasa. In cazul in care ai prin frigider niste piept de pui si doua oua care se simt singure…

    Pumpkin Bites

    Adoram dulciurile facute in casa si asta nu este un secret. Incercam mereu sa gasim variante simple si sanatoase pentru a inlocui dulciurile …

    Pin It on Pinterest

    Share This