Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de numele pe care il primeste isi pastreaza gustul delicios.

Pandispanul cu Mere Caramelizate este un dulce de toamna – iarna care se intelege foarte bine cu o cupa de inghetata, frisca sau de ce nu sirop de caramel si nu numai.

Ingredientele putine, timpul de preparare mic si dezastrul minim in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele acestui desert.

Ce poate fi mai bun decat un pandispan pufos plin de mere caramelizate? Noi spunem ca nimic si daca o sa faci aceasta reteta aceeasi parere o sa o ai si tu ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Pandispan cu Mere Caramelizate

Mere

Poti alege orice soi de mere.

Oua

De stat sau de tara nu conteaza.

Zahar

Poti folosi zahar normal sau daca ai probleme cu glicemia il poti inlocui cu zahar din stevie.

Ulei

Poti folosi ulei de floarea soarelui cum am folosit noi, sau ulei de palmier, cocos, etc.

Zahar vanilat

Nimic nu se compara cu un pandispan vanilat 😉 .

Faina

Am folosit faina din orez ca sa obtinem un desert gluten free 😉 .

Sare

Praf de copt

Cum se face Pandispanul cu Mere Caramelizate

Pasul 1

Curata si taie merele cubulete.

Pasul 2

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul si un praf de sare.
Bate albusurile spuma cu un pahar de zahar si pliculetele de zahar vanilat.

Pasul 3

Adauga peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca cu o spatula.

Pasul 4

Alege o cratita inalta si pune-o pe foc cu zaharul. Cand zaharul s-a caramelizat pune peste merele. Adauga spuma de albusuri peste si pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius aproximativ 20-30 de minute.

Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE

  • 2 kg mere
  • 1 pahar zahar (pentru zaharul ars)
  • 1 pahar zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • un praf de sare
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Curata si taie merele.

    2. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu ulei si sare. Bate albusurile cu zaharul vanilat si cel normal pana obtii o spuma.

    3. Pune peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca pana se incorporeaza.

    4. Intr-o cratita inalta topeste zaharul. Pune merele deasupra si toarna spuma de albusuri. Pune cratita in cuptor la 180 grade celsius timp de 20-30 minute.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Spaghetti Carbonara

    Un dish cu traditie, Spaghetele Carbonara se numara printre preferatele noastre nu numai pentru ca sunt usor de facut, ci si pentru …

    Banana Cheesecake

    Banana Cheese Cake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana. Poate combinatia banane-crema…

    Mini Cheescake

    Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Homemade Mac and Cheese

    Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

    Ciuperci cremoase

    Trebuie sa recunosc, nu mereu am cheful, starea sau energia necesara sa petrec ore intregi in bucatarie. Asta este unul dintre principalele…

    Paste aglio olio

    Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

    Pin It on Pinterest

    Share This