Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de numele pe care il primeste isi pastreaza gustul delicios.
Pandispanul cu Mere Caramelizate este un dulce de toamna – iarna care se intelege foarte bine cu o cupa de inghetata, frisca sau de ce nu sirop de caramel si nu numai.
Ingredientele putine, timpul de preparare mic si dezastrul minim in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele acestui desert.
Ce poate fi mai bun decat un pandispan pufos plin de mere caramelizate? Noi spunem ca nimic si daca o sa faci aceasta reteta aceeasi parere o sa o ai si tu ;).
Ingrediente pentru Pandispan cu Mere Caramelizate
Mere
Poti alege orice soi de mere.
Oua
De stat sau de tara nu conteaza.
Zahar
Poti folosi zahar normal sau daca ai probleme cu glicemia il poti inlocui cu zahar din stevie.
Ulei
Poti folosi ulei de floarea soarelui cum am folosit noi, sau ulei de palmier, cocos, etc.
Zahar vanilat
Nimic nu se compara cu un pandispan vanilat 😉 .
Faina
Am folosit faina din orez ca sa obtinem un desert gluten free 😉 .
Sare
Praf de copt
Cum se face Pandispanul cu Mere Caramelizate
Pasul 1
Curata si taie merele cubulete.
Pasul 2
Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul si un praf de sare.
Bate albusurile spuma cu un pahar de zahar si pliculetele de zahar vanilat.
Pasul 3
Adauga peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca cu o spatula.
Pasul 4
Alege o cratita inalta si pune-o pe foc cu zaharul. Cand zaharul s-a caramelizat pune peste merele. Adauga spuma de albusuri peste si pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius aproximativ 20-30 de minute.
Pandispan cu Mere Caramelizate
Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea
Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |
COMPOZITIE
- 2 kg mere
- 1 pahar zahar (pentru zaharul ars)
- 1 pahar zahar
- 6 oua
- 4 linguri de ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 pahar faina
- jumatate de plic praf de copt
- un praf de sare
-
1. Curata si taie merele.
2. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu ulei si sare. Bate albusurile cu zaharul vanilat si cel normal pana obtii o spuma.
3. Pune peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca pana se incorporeaza.
4. Intr-o cratita inalta topeste zaharul. Pune merele deasupra si toarna spuma de albusuri. Pune cratita in cuptor la 180 grade celsius timp de 20-30 minute.