Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de numele pe care il primeste isi pastreaza gustul delicios.

Pandispanul cu Mere Caramelizate este un dulce de toamna – iarna care se intelege foarte bine cu o cupa de inghetata, frisca sau de ce nu sirop de caramel si nu numai.

Ingredientele putine, timpul de preparare mic si dezastrul minim in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele acestui desert.

Ce poate fi mai bun decat un pandispan pufos plin de mere caramelizate? Noi spunem ca nimic si daca o sa faci aceasta reteta aceeasi parere o sa o ai si tu ;).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Pandispan cu Mere Caramelizate

Mere

Poti alege orice soi de mere.

Oua

De stat sau de tara nu conteaza.

Zahar

Poti folosi zahar normal sau daca ai probleme cu glicemia il poti inlocui cu zahar din stevie.

Ulei

Poti folosi ulei de floarea soarelui cum am folosit noi, sau ulei de palmier, cocos, etc.

Zahar vanilat

Nimic nu se compara cu un pandispan vanilat 😉 .

Faina

Am folosit faina din orez ca sa obtinem un desert gluten free 😉 .

Sare

Praf de copt

Cum se face Pandispanul cu Mere Caramelizate

Pasul 1

Curata si taie merele cubulete.

Pasul 2

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu uleiul si un praf de sare.
Bate albusurile spuma cu un pahar de zahar si pliculetele de zahar vanilat.

Pasul 3

Adauga peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca cu o spatula.

Pasul 4

Alege o cratita inalta si pune-o pe foc cu zaharul. Cand zaharul s-a caramelizat pune peste merele. Adauga spuma de albusuri peste si pune-le la cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius aproximativ 20-30 de minute.

Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE

  • 2 kg mere
  • 1 pahar zahar (pentru zaharul ars)
  • 1 pahar zahar
  • 6 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar faina
  • jumatate de plic praf de copt
  • un praf de sare
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Curata si taie merele.

    2. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu ulei si sare. Bate albusurile cu zaharul vanilat si cel normal pana obtii o spuma.

    3. Pune peste spuma de albusuri galbenusurile, faina si praful de copt si amesteca pana se incorporeaza.

    4. Intr-o cratita inalta topeste zaharul. Pune merele deasupra si toarna spuma de albusuri. Pune cratita in cuptor la 180 grade celsius timp de 20-30 minute.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Cartofi Acordeon

    Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

    Aperol Spritz

    Numele spune tot, Aperol Spritz-ul este aperitivul pefect. Cu o culoare portocalie vibranta si un gust unic putem afirma cu mana pe pahar

    Salata cu Ou Posat

    Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

    Pandispan cu Mere Caramelizate

    Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

    Strawberry Spritz

    Elegant si fin, Strawberry Spritz este un cocktail incredibil de usor de facut. Mai in gluma, mai in serios noi spunem ca Strawberry Spritz este …

    Budinca de Tapioca Clasica

    Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o …

    Omleta de Orez cu Legume

    Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

    Pin It on Pinterest

    Share This