Paine cu Branza facuta in casa

Gustul care te duce cu gandul la bunici

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut parte de aceasta experienta si ne-am gandit sa incercam sa o recream.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru aceasta reteta si nici nu o sa depui prea mult efort.

So nu te gandi ca o sa faci dezastru in bucatarie sau ca o sa stai ore intregi in picioare pentru ca nu este cazul.

Noi am vrut sa facem un preparat din care sa poata gusta toti membrii echipei, chiar si cei care sufera de intoleranta la gluten asa ca am folosit faina de orez.

Desi este tricky sa lucrezi cu faina de orez spunem cu mandrie ca painea cu branza a iesit ca si cand am fi folosit faina de grau.

Paine cu branza facuta in casa

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Paine cu Branza facuta in casa

Faina

Noi am folosit faina de orez, dar daca nu ai intoleranta la gluten poti sa folosesti faina de grau.

Drojdie

Poti folosi fie drojdie proaspata, fie uscata, ideea e sa folosesti :)) .

Ulei de masline

Face aluatul sa fie mai fraged.

Telemea de vaca

Daca nu ai telemea de vaca sau din cine stie ce alt motiv nu o vrei in painica ta o poti inlocui cu branza de capra sarata.

Sare

Un praf de sare este suficient.

Oua

Noi am folosit oua de tara, dar poti folosi si din comert.

Apa

Cantitatea de apa nu este exacta adaugi dupa ochi pana obtii aluatul dorit.

Cum se face Painea cu Branza

Pasul 1

Pune intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adauga apa pana cand aluatul se formeaza. La sfarsit adauga uleiul de masline si continua sa framanti pana se incorporeaza.

Pasul 2

Las-o la dospit jumatate de ora. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius.

Pasul 3

Bate ouale bine si amesteca-le cu telemeaua de vaci.

Pasul 4

Imparte aluatul in doua si intinde-l uniform.

Pasul 5

Pune o foaie de aluat in tava. Acopera-o cu amestecul de oua cu branza. Pune a doua foaie de aluat deasupra si pune-l la cuptor la 180 grade celsius timp de 40 de minute.

Paine cu Branza facuta in casa

Excelenti in ziua de Craciun si nu numai

Timp de preparare: 25 min| Dificultate: Medie |
COMPOZITIE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr telemea de vaca
  • 1 praf de sare
  • apa
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca faina, drojdia si sarea intr-un bol. Adauga apa pana cand obtii un aluat non lipicios. Adauga uleiul de masline spre final si continua sa framanti pana acesta este absorbit.

2. Pune la dospit aluatul jumatate de ora si pregateste cuptorul preincalzindu-l la 180 de grade.

3. Imparte aluatul in doua parti si intinde-l astfel incat sa ai doua foi egale.

4. Pune una din foi in tava intinde si uniform amestecul de oua cu telemea. Pune a doua foaie de aluat deasupra si pune-l in cuptor timp de 40 de minute.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

File de Somon Glazurat cu Chilli si Sparanghel

O masa delicioasa atat la pranz cat si la cina. Sub 300 de calorii !

Omleta Frantuzeasca cu Morcov Mov

Mic dejun excelent pentru o zi plina. Calorii putine gust excelent

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Pin It on Pinterest

Share This