Gustul care te duce cu gandul la bunici
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru aceasta reteta si nici nu o sa depui prea mult efort.
So nu te gandi ca o sa faci dezastru in bucatarie sau ca o sa stai ore intregi in picioare pentru ca nu este cazul.
Noi am vrut sa facem un preparat din care sa poata gusta toti membrii echipei, chiar si cei care sufera de intoleranta la gluten asa ca am folosit faina de orez.
Desi este tricky sa lucrezi cu faina de orez spunem cu mandrie ca painea cu branza a iesit ca si cand am fi folosit faina de grau.
Paine cu branza facuta in casa
Vrei sa vezi direct reteta? click aici.
Paine cu Branza facuta in casa
Faina
Noi am folosit faina de orez, dar daca nu ai intoleranta la gluten poti sa folosesti faina de grau.
Drojdie
Poti folosi fie drojdie proaspata, fie uscata, ideea e sa folosesti :)) .
Ulei de masline
Face aluatul sa fie mai fraged.
Telemea de vaca
Daca nu ai telemea de vaca sau din cine stie ce alt motiv nu o vrei in painica ta o poti inlocui cu branza de capra sarata.
Sare
Un praf de sare este suficient.
Oua
Noi am folosit oua de tara, dar poti folosi si din comert.
Apa
Cantitatea de apa nu este exacta adaugi dupa ochi pana obtii aluatul dorit.
Cum se face Painea cu Branza
Pasul 1
Pune intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adauga apa pana cand aluatul se formeaza. La sfarsit adauga uleiul de masline si continua sa framanti pana se incorporeaza.
Pasul 2
Las-o la dospit jumatate de ora. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius.
Pasul 3
Bate ouale bine si amesteca-le cu telemeaua de vaci.
Pasul 4
Imparte aluatul in doua si intinde-l uniform.
Pasul 5
Pune o foaie de aluat in tava. Acopera-o cu amestecul de oua cu branza. Pune a doua foaie de aluat deasupra si pune-l la cuptor la 180 grade celsius timp de 40 de minute.
Paine cu Branza facuta in casa
Excelenti in ziua de Craciun si nu numai
Timp de preparare: 25 min| Dificultate: Medie |
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 500 gr telemea de vaca
- 1 praf de sare
- apa
1. Amesteca faina, drojdia si sarea intr-un bol. Adauga apa pana cand obtii un aluat non lipicios. Adauga uleiul de masline spre final si continua sa framanti pana acesta este absorbit.
2. Pune la dospit aluatul jumatate de ora si pregateste cuptorul preincalzindu-l la 180 de grade.
3. Imparte aluatul in doua parti si intinde-l astfel incat sa ai doua foi egale.
4. Pune una din foi in tava intinde si uniform amestecul de oua cu telemea. Pune a doua foaie de aluat deasupra si pune-l in cuptor timp de 40 de minute.