Sanatos si delicios, un brunch perfect sau o cina usoara
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Avantajele acestei retete sunt multe si nu are rost sa stam sa te plictisim cu o enumerare aproape interminabila, asa ca o sa scoatem in evidenta doar cateva si anume:
- nu ai nevoie de foarte mult timp pentru preparare;
- nu folosesti multe ingrediente, lucru care influenteaza in mod pozitiv bugetul;
- sunt foarte rapide si usor de facut;
- si ultimul, dar nu si cel mai lipsit de importanta nu trebuie sa le pazesti, le bagi la cuptor si poti sa uiti de ele (glumesc).
Ouale la Cuptor cu legume par la prima vedere un dish complicat si greu de facut, lucru care nu este adevarat. So, daca ai cateva oua in casa (doar de gaina, in cel mai rau caz de rata, in nici un caz de strut!!! ) si niste legume uitate in frigider plus o mana de prieteni dornici sa manance ceva gustos si sanatos Ouale la Cuptor cu Legume sunt the perfect treat.
Ingrediente pentru Oua la Cuptor cu Legume
Oua
Numarul de oua il poti adapta in functie de cate portii doresti.
Ulei
Noi am folosit ulei de floarea soarelui.
Ceapa
Este preferabil sa folosesti ceapa rosie, nu este atat de iute.
Spanac
Daca nu esti fan il poti inlocui cu orice altceva.
Rosii
Nimic nu se compara cu rosiile din gradina, dar cum nu este tocmai anotimpul lor ne-am multumit cu niste rosii bio .
Cartofi
Te sfatuim sa ii fierbi inainte .
Branza
Telemeaua de vaca este perfecta
Sare si piper
Dupa gust
Cum se fac Ouale la Cuptor cu Legume
Pasul 1
Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert.
Pasul 2
Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Pune uleiul in tigaie si caleste ceapa, dupa care adauga spanacul.
Pasul 3
Spala si taie legumele. Alege un bol mare si pune inauntru rosiile si cartofii fierti. Adauga ceapa, spanacul, branza rasa si sare si piper dupa gust.
Pasul 4
Pune totul in ramekin-uri si sparge un ou in centru. Lasa-le la cuptor aproximativ 12-15 minute.
Oua in Ramekin cu Legume
Sanatos si delicios, un brunch perfect sau o cina usoara
Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 4 oua
- 1 ceapa
- 80 gr spanac
- 150 gr rosii
- 2 linguri de ulei
- 40 gr branza
- 2 cartofi medii
- sare si piper
-
1. Fierbe cartofii.
2. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Caleste ceapa, dupa care adauga spanacul si caleste-l si pe acesta.
3. Intr-un bol mare pune rosiile taiate cubulete si cartofii fierti. Adauga ceapa, spanacul, branza rasa si sare si piper.
4. Pune compozitia in ramekin-uri si sparge un ou in centru. Lasa-le la cuptor intre 12 si 15 minute.