Oua la Cuptor cu Legume

Sanatos si delicios, un brunch perfect sau o cina usoara

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Dupa cum probabil ai observat deja ne plac retetele rapide si delicioase si totodata sanatoase. Ouale la Cuptor cu Legume se incadreaza perfect in categoriile de retete enumerate mai sus.

Avantajele acestei retete sunt multe si nu are rost sa stam sa te plictisim cu o enumerare aproape interminabila, asa ca o sa scoatem in evidenta doar cateva si anume:

  • ¬†nu ai nevoie de foarte mult timp pentru preparare;
  • nu folosesti multe ingrediente, lucru care influenteaza in mod pozitiv bugetul;
  • sunt foarte rapide si usor de facut;
  • si ultimul, dar nu si cel mai lipsit de importanta nu trebuie sa le pazesti, le bagi la cuptor si poti sa uiti de ele (glumesc).

Ouale la Cuptor cu legume par la prima vedere un dish complicat si greu de facut, lucru care nu este adevarat. So, daca ai cateva oua in casa (doar de gaina, in cel mai rau caz de rata, in nici un caz de strut!!! ) si niste legume uitate in frigider plus o mana de prieteni dornici sa manance ceva gustos si sanatos Ouale la Cuptor cu Legume sunt the perfect treat.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Oua la Cuptor cu Legume

Oua

Numarul de oua il poti adapta in functie de cate portii doresti.

Ulei

Noi am folosit ulei de floarea soarelui.

Ceapa

Este preferabil sa folosesti ceapa rosie, nu este atat de iute.

Spanac

Daca nu esti fan il poti inlocui cu orice altceva.

Rosii

Nimic nu se compara cu rosiile din gradina, dar cum nu este tocmai anotimpul lor ne-am multumit cu niste rosii bio .

Cartofi

Te sfatuim sa ii fierbi inainte .

Branza

Telemeaua de vaca este perfecta

Sare si piper

Dupa gust

Cum se fac Ouale la Cuptor cu Legume

Pasul 1

Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert.

Pasul 2

Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Pune uleiul in tigaie si caleste ceapa, dupa care adauga spanacul.

Pasul 3

Spala si taie legumele. Alege un bol mare si pune inauntru rosiile si cartofii fierti. Adauga ceapa, spanacul, branza rasa si sare si piper dupa gust.

Pasul 4

Pune totul in ramekin-uri si sparge un ou in centru. Lasa-le la cuptor aproximativ 12-15 minute.

Oua in Ramekin cu Legume

Sanatos si delicios, un brunch perfect sau o cina usoara

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 80 gr spanac
  • 150 gr rosii
  • 2 linguri de ulei
  • 40 gr branza
  • 2 cartofi medii
  • sare si piper
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Fierbe cartofii.

    2. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Caleste ceapa, dupa care adauga spanacul si caleste-l si pe acesta.

    3. Intr-un bol mare pune rosiile taiate cubulete si cartofii fierti. Adauga ceapa, spanacul, branza rasa si sare si piper.

    4. Pune compozitia in ramekin-uri si sparge un ou in centru. Lasa-le la cuptor intre 12 si 15 minute.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Ciuperci cremoase

    Trebuie sa recunosc, nu mereu am cheful, starea sau energia necesara sa petrec ore intregi in bucatarie. Asta este unul dintre principalele…

    Pulpa de Porc cu Alune

    Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum …

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Torta della Nonna

    Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

    Tartine cu Migdale

    Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

    Piure de Dovleac Copt

    Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

    Supa Crema de Legume

    Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

    Pin It on Pinterest

    Share This