Briose de omleta
Varianta fancy a omletei traditionale
Briosele de omleta, varianta indrazneata si fancy a traditionalei omlete, cum spunem si in titlu sunt defapt foarte usor de facut si extraordinar de gustoase.
Nu trebuie sa fi Einstein pentru a le prepara 😛 . Sunt simple, rapide si delicioase si ce crezi sunt bune si a doua zi. Iti poti impresiona prietenii cu ajutorul catorva ingrediente si te poti lauda cu skill-urile tale de chef cu un preparat cu adevarat surprinzator.
Briosele din omleta sunt un preparat perfect pentru o dimineata cu prietenii dupa o noapte alba piperata de cateva cocktailuri sau Strawberry Spritz-uri
Singurul dezavantaj, daca il putem numi asa ar fi cantitatea destul de mare de oua necesara prapararii, dar daca asta nu reprezinta un impediment pentru tine te invit alaturi de mine sa facem aceste mini minunatii ;).
Ingrediente pentru Briose de Omleta
Ulei de floarea soarelui
Ai nevoie de cateva picaturi doar pentru a unge tava de briose.
Oua
Am ales sa folosim oua de tara pentru ca dau un plus de culoare si gust preparatului. Poti sa folosesti si oua din comert.
Spanac
Poti folosi spanac proaspat sau spanac inghetat.
Rosii
Atat rosiile cherry cat si cele normale sunt perfecte.
Ceapa
Fie ca e rosie, fie ca e alba, culoarea nu face diferenta aici 😉 .
Ardei gras
Proaspat si taiat cubulete, poate fi rosu, verde sau galben.
Branza
Noi am folosit telemea proaspata de vaca. In functie de gusturile tale poti folosi orice fel de tip de branza, camembert, brie, cheddar.
Sare si Piper
Dupa gust
Cum se fac Briosele de Omleta
Pasul 1
Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si unge tava in care vei coace briosele cu ulei.
Pasul 2
Alege un castron mare si bate ouale cu sare si piper.Â
Pasul 3
Dupa ce ai batut ouale adauga peste legumele tocate si branza rasa.
Pasul 4
Pune compozitia in tava si tine-le la cuptor 20-25 minute.
Pasul 5
Serveste preparatul cald impreuna cu o salata verde mare.
Briose de omleta
Varianta fancy a omletei traditionale
Timp de preparare: 30 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- o lingura ulei floarea soarelui
- 9 oua mari
- 3 linguri spanac inghetat sau proaspat
- 3 linguri rosii taiate cubulete
- 3 linguri ceapa tocata
- 3 linguri ardei gras taiat cubulete
- 100 gr telemea de vaca
- piper si sare dupa gust
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade si pregateste tava.
2. Bate ouale intr-un castron cu un varf de sare si piper.
3. Adauga peste oua spanacul, rosiile, ceapa si ardeiul gras si amesteca pana se omogenizeaza. Rade branza peste si continua sa amesteci.
4. Toarna compozitie in tava si pune-le in cuptor 20-25 de minute.
5. Serveste briosele calde impreuna cu un bol mare de salata.