Lapte de pasare

Un norisor dulce si pufos

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre.

Desi asta a fost prima oara cand l-am gatit, suntem mandre sa spunem ca a iesit absolut perfect.

Simplu rapid si delicios, surprinzator, laptele de pasare nu implica nici un fel de pasare in procesul de gatit :))….Nu, nu este nevoie sa vanezi pasari pentru desertul asta delicios. Sunt suficiente 4 ingrediente pentru a face acest norisor de placere.

Desi eram obisnuite cu acest desert in anotimpul rece, cu siguranta o sa repetam reteta indiferent de vremea de afara.

Ce zici daca ne apucam de treaba? ;).

Lapte de Pasare

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Lapte de Pasare

Lapte

Sau casuta norisorilor 😀 .

Oua

De stat, de tara, rosii, albe, nu conteaza de gaina sa fie.

Zahar vanilat

Sunt suficiente doua plicuri.

Zahar

Am folosit aproximativ 5 linguri, dar tu poti pune mai putin daca nu esti fan mare al deserturilor foarte dulci.

Cum se face Laptele de Pasare

Pasul 1

Separa galbenusurile de albusuri.

Pasul 2

Bate albusurile cu un praf de sare pana se fac ca o spuma tare. 

Pasul 3

Bate galbenusurile intr-un castron cu 3 linguri de lapte si adauga zaharul normal si cel vanilat. Continua sa le bati pana se dizolva tot zaharul.

Pasul 4

Pune laptele la fiert si adauga galusti din spuma de albusuri. Dupa ce s-au facut pe ambele parti scoate-le cu o paleta intr-un bol. Repeta procesul pana termini toata spuma.

Pasul 5

Peste laptele aproape fiert se adauga galbenusurile si se amesteca continuu mentinandu-se pe foc timp de 1-2 minute.

Pasul 6

Lasa-l la racit peste noapte.

Lapte de Pasare

Un norisor dulce si pufos

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar alb
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Separa albusurile de galbenusuri.

2. Bate albusurile cu sare pana devin spuma.

3. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si cel alb si bate-la pana se dizolva.

4. Pune laptele la fiert cu ajutorul unei linguri fa galusi din spuma si pune-le inauntru.

5. Cand laptele este aproape de fierbere adauga amestecul de galbenusuri cu zahar si amesteca incontinuu 1-2 minute.

6. Serveste-l rece.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

File de Somon Glazurat cu Chilli si Sparanghel

O masa delicioasa atat la pranz cat si la cina. Sub 300 de calorii !

Omleta Frantuzeasca cu Morcov Mov

Mic dejun excelent pentru o zi plina. Calorii putine gust excelent

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Pin It on Pinterest

Share This