Lapte de pasare
Un norisor dulce si pufos
Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre.
Desi asta a fost prima oara cand l-am gatit, suntem mandre sa spunem ca a iesit absolut perfect.
Simplu rapid si delicios, surprinzator, laptele de pasare nu implica nici un fel de pasare in procesul de gatit :))….Nu, nu este nevoie sa vanezi pasari pentru desertul asta delicios. Sunt suficiente 4 ingrediente pentru a face acest norisor de placere.
Desi eram obisnuite cu acest desert in anotimpul rece, cu siguranta o sa repetam reteta indiferent de vremea de afara.
Ce zici daca ne apucam de treaba? ;).
Ingrediente pentru Lapte de Pasare
Lapte
Sau casuta norisorilor 😀 .
Oua
De stat, de tara, rosii, albe, nu conteaza de gaina sa fie.
Zahar vanilat
Sunt suficiente doua plicuri.
Zahar
Am folosit aproximativ 5 linguri, dar tu poti pune mai putin daca nu esti fan mare al deserturilor foarte dulci.
Cum se face Laptele de Pasare
Pasul 1
Separa galbenusurile de albusuri.
Pasul 2
Bate albusurile cu un praf de sare pana se fac ca o spuma tare.
Pasul 3
Bate galbenusurile intr-un castron cu 3 linguri de lapte si adauga zaharul normal si cel vanilat. Continua sa le bati pana se dizolva tot zaharul.
Pasul 4
Pune laptele la fiert si adauga galusti din spuma de albusuri. Dupa ce s-au facut pe ambele parti scoate-le cu o paleta intr-un bol. Repeta procesul pana termini toata spuma.
Pasul 5
Peste laptele aproape fiert se adauga galbenusurile si se amesteca continuu mentinandu-se pe foc timp de 1-2 minute.
Pasul 6
Lasa-l la racit peste noapte.
Lapte de Pasare
Un norisor dulce si pufos
Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 1 litru lapte
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri zahar alb
1. Separa albusurile de galbenusuri.
2. Bate albusurile cu sare pana devin spuma.
3. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si cel alb si bate-la pana se dizolva.
4. Pune laptele la fiert cu ajutorul unei linguri fa galusi din spuma si pune-le inauntru.
5. Cand laptele este aproape de fierbere adauga amestecul de galbenusuri cu zahar si amesteca incontinuu 1-2 minute.
6. Serveste-l rece.