Un upgrade american pentru vestitele macaroane cu branza ale copilariei
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau chiar si Mac and Cheese? Parere total eronata am putea spune. Parere facuta in mod sigur dupa ce ai mancat acest dish in diferite locuri unde nu a fost preparat cu …suflet .
Pentru noi Mac and Cheese sunt un preparat al copilariei foarte indragit. Pe vreme aceea nu stiam sa ii spunem Mac and Cheese asa ca ii spuneam mai simplu si mai in romana, macaroane cu branza. Un preparat pe care ni-l faceau mamele si cum este o reteta rapida, usoara si ieftina ne-am hotarat sa incercam sa refacem acest gust minunat al copilariei.
Nu exista o reteta fixa pentru Mac and Chees. Variaza atat in functie de zona cat si in functie de proportiile ingredientelor sau mai bine zis de numarul de prieteni pofticiosi pe care ii vei avea la masa.
Cum era acea expresie inteligenta ”Vorba multa saracia omului” gata cu vorbitul/scrisul si haideti sa pregatim aceste minunate macaroane cu branza cum ne mai place noua sa le spunem;).
Ingrediente pentru Mac and Cheese
Pene
Poti alege farfale, melcisiori sau poti folosi ca si noi pene.
Lapte
Nu ai nevoie de o vaca intreaga, doua cani sunt mai mult decat suficient.
Unt
Alege un unt gras.
Faina
Poti folosi faina fara gluten pentru un preparat gluten free friendly.
Branza rasa
Alege un tip de branza sau de ce nu chiar doua sau trei 😉 .
Sare si piper
Dupa gust.
Cum se fac Mac and Cheese
Pasul 1
Fierbe penele in apa cu sare. Nu le fierbe complet ci al dente.
Pasul 2
Intr-o tigaie de dimensiune medie topeste untul la foc mic. Adauga faina si incorporeaza fara sa ramana cocoloase si lasa sa se gateasca timp de 3-5 minute.
Pasul 3
Adauga laptele treptat si amesteca pana obtii un sos cremos. Adu-l la fierbere.
Pasul 4
Adauga branza in sos si amesteca pana se topeste. Pune penele fierte intr-o tava de cuptor si pune peste sosul obtinut. Pentru o crusta crocanta si aurie poti rade peste parmezan sau cascaval.
Pasul 5
Lasa-le la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30-35 minute. Serveste-le fierbinti cu multi oameni dragi alaturi
Mac and Cheese
Un upgrade american pentru vestitele macaroane cu branza ale copilariei
Timp de preparare: 45 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 225 gr pene
- 2 linguri unt
- 3 linguri faina
- 300 gr branza rasa
- sare si piper proaspat macinat
1. Fierbe penele al dente.
2. Alege o tigaie de dimensiune medie si topeste la foc mic untul. Adauga peste faina, amesteca pana se incorporeaza si lasa sa se gateasca timp de 3-5 minute.
3. Adauga treptat laptele si amesteca pana se transforma intr-un sos cremos. Adu-l la fierbere.
4. Adauga branza rasa in sos si continua sa amesteci pana se topeste. Pune penele fierte intr-o tava pentru cuptor si toarna peste sosul obtinut. Rade deasupra cascaval sau parmezan.
5. Lasa-le la cuptor la 180 grade celsius aproximativ 30-35 de minute.