Glazura ideala pentru orice prajiturica
Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura.
Ganache-ul de Ciocolata este una dintre cele mai simple si gustoase retete de glazura posibila.
In functie de ciocolata pe care o folosesti, Ganache-ul poate fi alb, negru sau de ce nu combinat.
Dupa denumire ai crede ca este o reteta extraordinar de complicata, pe care o fac doar patiserii experimentati, dar ai sa fi surprins cand ai sa descoperi contrariul ;). Ganache-ul de Ciocolata este o combinatie simpla de doua ingrediente. Da, ai citit bine ai nevoie doar de doua ingrediente: frisca lichida si ciocolata.
Ingrediente pentru Ganache de Ciocolata
Ciocolata
Poti folosi ciocolata alba, neagra sau chiar ambele.
Frisca lichida
Incearca sa folosesti o frisca lichida naturala.
Cum se face Ganache-ul de Ciocolata
Pasul 1
Toaca marunt ciocolata si pune-o intr-un bol.
Pasul 2
Pune frisca lichida la foc si adu-o aproape de fierbere. Cand a ajuns la fierbere toarn-o peste ciocolata faramitata. Acopera bolul cu un capac si las-o aproximativ 5 minute.
Pasul 3
Indeparteaza capacul si incepe sa amesteci cu o spatula din mijloc spre exterior pana devine o crema fina.
Ganache de Ciocolata
Glazura ideala pentru orice prajiturica
Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 250 gr ciocolata
- 130 ml frisca lichida
-
2. Adu aproape de fierbere frisca lichida. Cand este aproape fiarta pune-o peste ciocolata. Acopera bolul si las-o 5 minute.
3. Amesteca cu o spatula din mijloc spre exterior pana se transforma intr-o crema fina.