Ganache de Ciocolata

Glazura ideala pentru orice prajiturica

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura.

Ganache-ul de Ciocolata este una dintre cele mai simple si gustoase retete de glazura posibila.

In functie de ciocolata pe care o folosesti, Ganache-ul poate fi alb, negru sau de ce nu combinat.

Dupa denumire ai crede ca este o reteta extraordinar de complicata, pe care o fac doar patiserii experimentati, dar ai sa fi surprins cand ai sa descoperi contrariul ;). Ganache-ul de Ciocolata este o combinatie simpla de doua ingrediente. Da, ai citit bine ai nevoie doar de doua ingrediente: frisca lichida si ciocolata.

Ganache de Ciocolata

 

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Ganache de Ciocolata

Ciocolata

Poti folosi ciocolata alba, neagra sau chiar ambele.

Frisca lichida

Incearca sa folosesti o frisca lichida naturala.

Cum se face Ganache-ul de Ciocolata

Pasul 1

Toaca marunt ciocolata si pune-o intr-un bol.

Pasul 2

Pune frisca lichida la foc si adu-o aproape de fierbere. Cand a ajuns la fierbere toarn-o peste ciocolata faramitata. Acopera bolul cu un capac si las-o aproximativ 5 minute.

Pasul 3

Indeparteaza capacul si incepe sa amesteci cu o spatula din mijloc spre exterior pana devine o crema fina.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ganache de Ciocolata

Glazura ideala pentru orice prajiturica

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 250 gr ciocolata
  • 130 ml frisca lichida
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    1. Taie in bucati mici ciocolata.

    2. Adu aproape de fierbere frisca lichida. Cand este aproape fiarta pune-o peste ciocolata. Acopera bolul si las-o 5 minute.

    3. Amesteca cu o spatula din mijloc spre exterior pana se transforma intr-o crema fina.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

    Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

    Cocktail Hugo

    Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Salata cu Ou Posat

    Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

    Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

    O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

    Tartine cu Migdale

    Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

    Tiramisu

    Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

    Pin It on Pinterest

    Share This