Ciuperci cremoase cu usturoi
Cremos, gustos, ideal pentru o zi friguroasa
Trebuie sa recunosc, nu mereu am cheful, starea sau energia necesara sa petrec ore intregi in bucatarie. Asta este unul dintre principalele motive pentru care ajung sa aleg retete usoare si rapide dar gustoase.
Soooo… desi nu pot spune ca sunt un fan inrait al ciupercilor, aceasta reteta rapida si usoara este nemaipomenita.
Ciupercile cu parmezan si usturoi au doua atuuri:
1. Timpul scurt de preparare, aproximativ 20 de minute
2. Usurinta cu care se gatesc desi numarul de ingrediente pare un pic intimidant.
3. Se pot servi ca garnitura langa fripturi, paste etc…
Stiu ca initial am spus ca au 2 atuuri dar am ajuns sa enumar 3, iar lista ar putea continua…
Dar hai sa trecem mai bine la gatit :).
Ingrediente pentru Ciuperci cu Parmezan si Usturoi
Ciuperci
Ingredientul principal al acestei retete este ciuperca :). Cu cat mai multe cu atat mai bine. Eu pentru doua portii am folosit 500 de grame de ciuperci, dar daca esti un fan al ciupercilor poti folosi mai multe. Cantitatile nu sunt batute in cuie.
Unt
Doua linguri de unt, nu exagera, altfel colesterolul va avea ceva de spus si nu va fi de bine.
Ulei de masline
O lingura. Nu mari cantitatea pentru ca ciupercutele isi vor lasa zeama si risti ca preparatul sa fie apos 😉
Usturoi
Dupa gust. Noi suntem mari fani usturoi asa ca am folosit 5 catei.
Smantana lichida
Jumatate de cana.
Parmezan
Aproximativ 100 de grame.
Crema de branza
Iti recomandam branza cremoasa, nesarata aproximativ 200-300 de grame.
Condimente
Noi am folosit sare, piper, patrunjel proaspat si ierburi italienesti, toate dupa gust.
Cum se fac Ciupercile cu Parmezan si Usturoi
Pasul 1
Cureti ciupercile bine fara a le baga sub jet de apa. Altfel risti ca in loc de o mancare delicioasa sa te trezesti cu o supa/ciorba de ciuperci in farfurie.
Pasul 2
Pui tigaia la incins si adaugi in ea untul si uleiul de masline. Cand se omogenizeaza le faci cunostiinta cu ciupercutele si usturoiul zdrobit :P. Tii aceste patru ingrediente impreuna la foc mediu timp de cateva minute pana cand ciupercutele devin fragede.
Pasul 3
Adauga smantana lichida, parmezanul, branza cremoasa, sare, piper si condimentele italienesti. Amesteca continuu pana cand sosul a ajuns la fierbere.
Pasul 4
Serviti preparatul fierbinte si nu uitati sa presarati ciupercutele cu cateva fire de patrunjel proaspat.
Ciuperci cu Parmezan si Usturoi
Cremos, gustos, ideal pentru o zi friguroasa
Timp de preparare: 20 min | Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 500 gr ciuperci champignon
- 2 linguri unt
- 1 lingura ulei de masline
- 5 catei usturoi
- jumatate cana de smantana de gatit
- 100 gr parmezan
- 200-300 gr branza cremoasa
- sare, piper, condimente italienesti si patrunjel proaspat dupa gust
1. Curata ciupercile
2. Pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce s-au omogenizat adauga ciupercile si usturoiul zdrobit. Tine tigaia pe foc timp de cateva minute pana cand ciupercile se fragezesc.
3. Adauga peste ciuperci parmezanul, smantana lichida, branza cremoasa sare, piper si condimente italienesti. Continua sa amesteci pana cand sosul a ajuns la fierbere.
4. Serveste preparatul cald asezonat cu cateva fire de patrunjel proaspat.