Ciupercute cu Gorgonzola
Garnitura ideala si nu numai!
Una dintre cele mai rapide, usoare si simple retete de care ai auzit vreodata. Suntem in stare sa bagam mana in foc ca asta va fi cea mai usoara retete pe care o vei “gati”…..ok poate nu bagam mana chiar in foc dar in apa calduta tot o bagam :).
Dupa cum bine stii noi nu suntem inebunite dupa ciuperci, dar aceasta combinatie ne-a incantat papilele gustative 😀 . Ok recunoastem ne-a incantat foarte tare si simplitatea retetei. Practic tot ce am facut a fost sa punem ciupercutele pe gratar si sa ”uitam” de ele. Ne-am amintit sa le intoarcem din cand in cand pe o parte si pe alta si sa adaugam gorgonzola si VOILA …a iesit un dish demn de postat
Ne plac lucrurile simple si daca este pe pagina asta cu siguranta si tie iti plac retetele rapide si usoara asa ca scroll down si apuca-te de gatit cat ai spune Ciuperci cu Gorgonzola.
Ingrediente pentru Ciupercute cu Gorgonzola
Ciuperci
In functie de cate persoane sunt invitate la masa, cantitatea de ciuperci poate sa creasca sau sa scada.
Gorgonzola
Asigura-te ca palariile ciupercutelor au din belsug gorgonzola. Nu exista o cantitate fixa fiecare e liber sa puna dupa gust. Deasemenea, se poate folosi orice alt tip de branza.
Ulei de masline
Noi am masat ciupercutele cu uleiul de masline inainte sa le asezam cuminti pe gratar.
Sare, Piper si Ierburi italienesti
Cum se fac Ciupercutele cu Gorgonzola
Pasul 1
Curata ciupercile de pielite si picioruse. Incearca sa le cureti fara sa le bagi sub jet de apa pentru a nu-si lasa zeama.
Pasul 2
Amesteca lingura de ulei de masline impreuna cu condimentele intr-un vas mic.Foloseste o pensula pentru a picta ciupercutele. Poti fi un adevarat Picasso.
Pasul 3
Pune ciupercile pe gratar si intoarce-le din cand in cand pentru a se rumeni pe fiecare parte.
Pasul 4
Cand ciupercile sunt aproape gata adauga in fiecare palarie Gorgonzola sau orice alt fel de branza pe care il preferi. Nu este musai sa alegi un singur tip de branza.
Le poti servi ca dish principal cu o salata mare de verdeturi sau ca garnitura.
Ciupercute cu Gorgonzola
Garnitura ideala si nu numai!
Timp de preparare: 20 min | Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 lingura ulei de masline
- 100 gr gorgonzola
- sare, piper si ierburi italienesti dupa gust
1. Curata ciupercile
2. Amesteca uleiul si toate condimentele intr-un bol mic si unge ciupercutele.
3. Pune ciupercutele pe gratar si intoarce-le din cand in in cand pana sunt gata.
4. Cand ciupercutele sunt gata adauga gorgonzola.