Cartofi la cuptor cu ou

Gata in 90 de minute si ideali pentru o cina fancy dar rapida si usoara.
Exact cum ne place nou :p

Cartoful in general, indiferent de modul in care il gatim este una dintre mancarurtile noastre preferate.

Fie ca este pranz, cina sau de ce nu chiar mic dejun, nu putem niciodata sa refuzam un preparat cu cartofi.
Ca intotdeauna, incercam sa publicam retete rapide si usoare, pentru ca skill-urile noastre in ale bucataritului nu sunt tocmai printre cele mai de seama.

Nu ne descurajam niciodata.

Ne place sa gatim si de aceea nu renuntam chiar daca nu ne iese mereu.

Reteta asta de cartori la cuptor cu branza si ou este o inventie proprie venita de la “Magic Fingers” care intr-un moment de inspiratie maxima a inceput sa combine ingrediente peste ingrediente pana a iesit..asta.

Nu incercam sa spunem ca noi am reinventat complet cartoful copt cu branza si ou, tot ceea ce spunem este ca nu am urmat nici un fel de retete atunci cand am facut deliciul asta culinar.

Cartofi la cuptop cu branza si ou

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Cartofi la cuptor cu branza si ou

Cartofi

Evident! Nu poti face cartofi la cuptor fara cartofi….cine ar fi crezut

Branza

Noi am ales 3 tipuri diferite de branza. Parmezan, telemea de vaca si cascaval. Se pot pune 4, 5 chiar si 6 tipuri de branza. Nu exista limita.

Unt topit sau ulei

Pentru a unge cartofii pe deasupra inainte de ai pune la cuptor

Condimente si sare

Noi am ales un mix de condimente italienesti cu putin piper prospat macinat si sare dupa gust.

Oua

3 sau 4 oua mari

Cum se fac Cartofii la cuptor cu branza si ou

Pasul 1

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C.

Pasul 2

Cureti si tai cartofii in cubulete si ii speli bine. Pentru a se face mai repde si pentru a te asigura ca sunt gatiti bine ii poti fierbe in apa cu sare inainte sa ii bagi la cuptor pana cand intra furculita un pic in ei.

Pasul 3

Topesti untul si il amesteci cu condimentele, sarea si piperul.

Pasul 4

Asezi cartofii intr-o tava pentru cuptor ii ungi cu amestecul de unt si ii acoperi cu folie de aluminiu. Ii lasi aproximativ 30 de minute.

Pasul 5

Dupa aproximativ 30 de minute, iei folia de pe cartofi si pui deasupra toate sortimentele de branza alese. O lasi sa se topeasca pana cand iti place cum arata crusta.

Pasul 6

Spargi ouale deasupra si mai lasi la cuptor pentru inca 15 – 20 de minute.

Cartofi la cuptor cu branza si ou

Cine poate spune nu unei retete cu cartofi

Timp de preparare: 15 minute pregatire; 70 minute coacere | Dificultate: Medie | Alergeni: oua, lactate

COMPOZITIE

  • 4-5 cartofi mari
  • cel putin 2-3 tipuri de branza
  • 3-4 oua( dupa gust)
  • condimente, sare, piper
  • 2 linguri de unt/ ulei
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
1. Preincalzesti cuptorul la aproximativ 180 C.

2. Curata cartofii si taie-i in cubulete. Poti fierbe mai intai cartofii sau ii poti aseza direct in tava pentru cuptor. Daca ii fierbi o sa se faca mai repede si nu risti sa iti raman cruzi la interiori si arsi la exterior.

3. Topeste untul, amesteca-l cu condimentele si unge cartofii inainte sa ii bagi la cuptor.

4. Baga cartofii la cuptor si acopera-i cu folie de aluminiu pentru aproximativ 30 de minute.

5. Dupa ce au capatat o culoare aurie, aduaga toata branza si las-o sa se topeasca. .

6. Sparge ouale deasupra si mai lasa tava la cuptor inca inca 15 – 20 de minute.

Enjoy! Pofta buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This