Nu sunt muzicali, dar sunt fara doar si poate deliciosi
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei.
Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut pentru prima oara aparitia in Suedia mai exact in Stockholm. Au fost rapid adoptati de restaurante si bucatari celebri si pasionatii de artele culinare.
Desi aspectul final este unul intimidant pentru un incepator in misterele bucatariei, pentru a face cartofii la cuptor ai nevoie doar de putina indemanare, rabdare si un cutit care sa taie bine.
Cartofii copti Acordeon pot fi vedeta sau o delicioasa garnitura pentru fritura.
Sincer, noi incepuseram sa ne plictisim de banalele retete cu cartofi asa ca acest deliciu numit si cartofi copti la cuptor ne-a cucerit din prima.
Accesibili atat din punct de vedere al pretului cat si al efortului depus pentru a-i prepara, cartofii copti la cuptor sunt o alegere sanatoasa, care spunem noi nu ingrasa atat de mult ;).
Ingrediente pentru Cartofi copti Acordeon
Cartofi
Cu cat mai mari cu atat mai bine. Alege niste cartofi sanatosi si aspectuosi. Din pacate cartofii nostri aratau de parca tocmai iesisera dintr-un meci de box cu un urs grizzly 😛 .
Ulei de masline
Nu ai nevoie de o cantitate mare incearca sa gatesti cat mai sanatos posibil.
Cascaval
Noi am optat pentru varianta un pic mai dulce si anume schweizer.
Telemea
Nu am vrut sa se simta singur cartoful, plus ca suntem fani foarte mari ai branzei.
Condimente
Un praf de sare si un praf de piper proaspat macinat. Dupa gust feel free sa mai adaugi orice condiment care iti face cu ochiul.
Cum se fac Cartofii copti Acordeon
Pasul 1
Spala foarte bine cartofii. Nu este neaparat nevoie sa ii cureti de coaja, noi am preferat sa ramana crocant in coaja.
Pasul 2
Taie cu grija fiecare cartof in feliute subtiri, dar ai grija sa nu tai pana la capat felia, altfel nu o sa mai ai cartofi acordeon in farfurie ci banalii cartofi feliati.
Pasul 3
Aseaza cartofii intr-o tava pentru cuptor. Pune intre feliile cartofului bucatelele de cascaval si branza alternativ.
Pasul 4
Unge cu o pensula cartofii cu ulei de masline si asezoneaza-i cu sare si piper dupa gust. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40 de minute.
Cartofi copti Acordeon
Nu sunt muzicali, dar sunt fara doar si poate deliciosi
Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |
COMPOZITIE
- 4 cartofi mari si sanatosi
- 4 linguri ulei de masline
- cascaval – cascaval feliat
- 100 gr telemea
- sare si piper dupa gust
1. Spala cartofii. Optional poti sa ii cureti si de coaja.
2.Taie fiecare cartof felii fara sa te duci pana la capat cu cutitul.
3. Pune cartofii intr-o tava de cupto si aseaza intre felii cascaval si telemea.
4. Unge cu ulei de masline cartofii cu ajutorul unei pensule si presara pe ei sare si piper dupa gust. Pune-i in cuptorul preincalzit la 180 de grade celsius aproximativ 40 de minute.