Budinca de Tapioca
Delicioasa si usor de preparat, noul nostru desert preferat :p
Budinca de Tapioca, un desert rapid, gustos care noua ne-a produs artificii pe cerul gurii.
Am ales sa facem aceasta reteta atat gluten free cat si vegan, pentru ca este pur sis implu delicioasa. Am inlocuit laptele de vaca cu lapte de migdale si lapte de cocos si putem spune cu mana pe inima ca ne-a iesit un rasfat dulce fabulos.
Nu este un desert tocmai ieftin dar merita cheltuiala in plus si odata ce vei gusta Budinca de Tapioca suntem sigure ca ne vei da dreptate. PS: toti prietenii nostri au facut-o deja :))
So haide sa nu mai lungim discutia si sa incepem sa gatim acest dulce demential.
Ingrediente pentru Budinca de Tapioca
Lapte
Noi am folosit lapte de migdale. Bilele de tapioca se pot pune la inmuiat in orice tip de lapte sau chiar si apa.
Bile de tapioca
Cel mai important ingredient al acestui desert delicios. Din fericire se gasesc destul de usor la orice magazin naturist si sunt si accesibile ca pret :).
Lapte de cocos
Daca din orice motiv nu iti place laptele de cocos feel free to change. Poti folosi lapte de migdale, lapte de orez sau orice altceva ce iti incanta papilele gustative ;).
Pastaie de vanilie
Nimic nu se compara cu aroma dulce parfumata a vaniliei.
Sirop de artar
Noi am folosit 2 linguri cu varf si a fost exact cat trebuie atat pentru culoare cat si pentru gust.
Miere
Tot pentru indulcit budinca.
Scortisoara
Jumatate de lingurita si gustul budincii tale de tapioca te va incanta.
Un varf de cutit de sare
Cum se face Budinca de Tapioca
Pasul 1
Pune bilele de tapioca intr-o cana de lapte si lasa-le la inmuiat timp de o ora.
Pasul 2
Scurge bilele de tapioca. Pune toate ingredientele intr-o cratita si amesteca-le bine.
Pasul 3
Adu amestecul la fierbere. Redu focul si lasa-le sa fiarba timp de 25 de minute pana cand bilele devin translucente. Amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda. Daca nu devin translucente le mai poti lasa 10 minute pe foc.
Pasul 4
Pune budinca in boluri si tine cont de faptul ca aceasta se va ingrosa odata ce se raceste. Lasa desertul la frigider peste noapte.
Pasul 5
Inainte de servire orneaza budinca de tapioca cu gem, dulceata, fructe, sirop sau orice altceva.
Budinca de Tapioca
Delicioasa si usor de preparat
Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |
COMPOZITIE
- o cana lapte de migdale pentru inmuiat bilele
- 2 cani lapte de cocos
- 2/3 cana bile de tapioca
- 2 linguri sirop de artar
- 2 linguri miere
- 1/2 lingurita scortisoara
- o pastaie de vanilie
- 1 varf de sare
1. Inmoaie bilele de tapioca in laptele de migdale si lasa-le pentru aproximativ o ora.
2. Scurge printr-o sita bilele de tapioca si pune-le impreuna cu laptele de cocos, siropul de artar, mierea, scortisoara, sarea si vanilia intr-o cratita inalta.
3. Lasa-le sa fiarba timp de 25 de minute pana bilele de tapioca devin translucente. Amesteca din cand in ca sa nu se prinda.
4. Pune budinca in boluri sau pahare si las-o la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.
5. Asezoneaza budinca de tapioca cu fructe, gem sau dulceata.