Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte tare 🙂

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o sursa importanta de carbohidrati si nu numai. Aceste perlute constituie o sursa de energie pentru persoanele care urmeaza un regim gluten free.

Ne plac dulciurile….cui nu ii plac? Iar desertul de tip budinca se numara printre preferatele noastre si se claseaza detasat in top 5 preferinte de dulce. Budinca de Tapioca Clasica este un dulce pe care il facem de fiecare data cu mare placere.

Am spus desert stiu, ei bine o sa ma corectez pentru ca Budinca de Tapioca nu este numai un desert. Poate fi si un mic dejun delicios care iti va oferi un boost de energie si buna dispozitie.

Incepe fiecare dimineata simtindu-te light si totusi neinfometata. Perlutele de tapioca pot fi atat masa principala cat si gistarea light intr-o scurta pauza la birou.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Budinca de Tapioca Clasica

Lapte

Poti alege lapte de vaca, de capra, de migdale sau de ce nu chiar si de soia.

Tapioca

Nu poti sa faci aceasta budinca delicioasa fara ingredientul principal right?

Zahar

Am folosit zahar de cocos. Poate fi folosit orice fel de zahar sau chiar si indulcitor.

Oua

Un ou este suficient, in anumite retete se folosesc si cate 2.

Vanilie

Un pliculet de esenta de vanilie.

Sare

Pentru ca mereu avem nevoie de sare in bucate.

Cacao

Pentru a obtine Budinca de Tapioca cu Cacao

Ciocolata alba sau neagra

Pentru decor impreuna cu banane sau orice fel de fructe

Cum se face Budinca de Tapioca Clasica

Pasul 1

Pune perlutele de tapioca impreuna cu laptele intr-o cratita/oala la foc mic.

Pasul 2

Adauga vanilia si zaharul si amesteca incontinuu, astfel laptele nu va da in clocot si perlutele nu se vor prinde de fund.

Pasul3

Bate ouale cu un praf de sare. Adauga treptat o cana de lapte fierbinte si continua sa amesteci pana se incorporeaza. Toarna amestecul in cratita/oala in care faci budinca si continua sa amesteci.

Pasul 4

Cand perlutele de tapioca devin transparente, aproximativ 20 de minute de stat pe foc budinca este gata.

Pasul 5

Imparte budinca in castronase si pastreaza jumatate in cratita. Adauga 2 linguri de cacao si amesteca dupa care toarna deasupra dudincii care este deja in castronase sau cescute. Poti sa o servesti calda sau rece cu orice fel de sirop sau fructe proaspete.

Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte rau

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1/2 cana de tapioca
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 cani de lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • fructe si ciocolata pentru decor
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Pune laptele si perlele de tapioca la foc mic.

    2. Adauga zaharul si vanilia si nu uita sa continui sa amesteci.

    3. Bate oul cu un praf de sare si adauga treptat o cana de lapte fierbinte.
    Continua sa amesteci pana ce continutul se omogenizeaza. Toarna amestecul in cratita in care faci budinca si again nu uita sa amesteci incontinuu.

    4. Dupa aproximativ 20 de minute de stat pe aragaz la foc mic perlutele de tapioca vor deveni transparente si budinca va fi gata.

    5. Separ-o in jumatate si amesteca una dintre parti cu cele 2 linguri de cacao. Toarna in castronase si serveste-o rece sau calda cu diferite siropuri, gemuri sau fructe proaspete.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Banana Cheesecake

    Banana Cheese Cake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana. Poate combinatia banane-crema…

    Supa crema de rosii

    Racoritoare si simpla, pranzul ideal. Dupa nenumarate incercari in care am testat o multime de retete putem spune cu mandrie ca ne-a iesit …

    Orez cu gorgonzola

    Avem curajul sa spunem cu mana pe inima ca este unul dintre cele mai rapide dish-uri posibile. Risotto cu gorgonzola ocupa un loc fruntas …

    Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

    O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

    Cocktail Hugo

    Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

    Paste alla Bolognese

    Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz …

    Tarta Ricotta si Fructe de Padure

    Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

    Pin It on Pinterest

    Share This