Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte tare 🙂

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o sursa importanta de carbohidrati si nu numai. Aceste perlute constituie o sursa de energie pentru persoanele care urmeaza un regim gluten free.

Ne plac dulciurile….cui nu ii plac? Iar desertul de tip budinca se numara printre preferatele noastre si se claseaza detasat in top 5 preferinte de dulce. Budinca de Tapioca Clasica este un dulce pe care il facem de fiecare data cu mare placere.

Am spus desert stiu, ei bine o sa ma corectez pentru ca Budinca de Tapioca nu este numai un desert. Poate fi si un mic dejun delicios care iti va oferi un boost de energie si buna dispozitie.

Incepe fiecare dimineata simtindu-te light si totusi neinfometata. Perlutele de tapioca pot fi atat masa principala cat si gistarea light intr-o scurta pauza la birou.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Budinca de Tapioca Clasica

Lapte

Poti alege lapte de vaca, de capra, de migdale sau de ce nu chiar si de soia.

Tapioca

Nu poti sa faci aceasta budinca delicioasa fara ingredientul principal right?

Zahar

Am folosit zahar de cocos. Poate fi folosit orice fel de zahar sau chiar si indulcitor.

Oua

Un ou este suficient, in anumite retete se folosesc si cate 2.

Vanilie

Un pliculet de esenta de vanilie.

Sare

Pentru ca mereu avem nevoie de sare in bucate.

Cacao

Pentru a obtine Budinca de Tapioca cu Cacao

Ciocolata alba sau neagra

Pentru decor impreuna cu banane sau orice fel de fructe

Cum se face Budinca de Tapioca Clasica

Pasul 1

Pune perlutele de tapioca impreuna cu laptele intr-o cratita/oala la foc mic.

Pasul 2

Adauga vanilia si zaharul si amesteca incontinuu, astfel laptele nu va da in clocot si perlutele nu se vor prinde de fund.

Pasul3

Bate ouale cu un praf de sare. Adauga treptat o cana de lapte fierbinte si continua sa amesteci pana se incorporeaza. Toarna amestecul in cratita/oala in care faci budinca si continua sa amesteci.

Pasul 4

Cand perlutele de tapioca devin transparente, aproximativ 20 de minute de stat pe foc budinca este gata.

Pasul 5

Imparte budinca in castronase si pastreaza jumatate in cratita. Adauga 2 linguri de cacao si amesteca dupa care toarna deasupra dudincii care este deja in castronase sau cescute. Poti sa o servesti calda sau rece cu orice fel de sirop sau fructe proaspete.

Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte rau

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1/2 cana de tapioca
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 cani de lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • fructe si ciocolata pentru decor
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Pune laptele si perlele de tapioca la foc mic.

    2. Adauga zaharul si vanilia si nu uita sa continui sa amesteci.

    3. Bate oul cu un praf de sare si adauga treptat o cana de lapte fierbinte.
    Continua sa amesteci pana ce continutul se omogenizeaza. Toarna amestecul in cratita in care faci budinca si again nu uita sa amesteci incontinuu.

    4. Dupa aproximativ 20 de minute de stat pe aragaz la foc mic perlutele de tapioca vor deveni transparente si budinca va fi gata.

    5. Separ-o in jumatate si amesteca una dintre parti cu cele 2 linguri de cacao. Toarna in castronase si serveste-o rece sau calda cu diferite siropuri, gemuri sau fructe proaspete.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Paste aglio olio

    Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

    Ciuperci Gorgonzola

    Una dintre cele mai rapide, usoare si simple retete de care ai auzit vreodata. Suntem in stare sa bagam mana in foc ca asta va fi cea mai usoara…

    Spaghete cu Baby Caracatita

    Stim ce o sa crezi cand o sa vezi titlul retetei, o sa spui ca Spaghetele cu Caracatita Baby se gatesc greu si nu oricine stie sa prepare…

    File de Somon Glazurat cu Chilli si Sparanghel

    O masa delicioasa atat la pranz cat si la cina. Sub 300 de calorii !

    Omleta de Orez cu Legume

    Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

    Supa Crema de Legume

    Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

    Tiramisu

    Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

    Pin It on Pinterest

    Share This