Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte tare 🙂

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o sursa importanta de carbohidrati si nu numai. Aceste perlute constituie o sursa de energie pentru persoanele care urmeaza un regim gluten free.

Ne plac dulciurile….cui nu ii plac? Iar desertul de tip budinca se numara printre preferatele noastre si se claseaza detasat in top 5 preferinte de dulce. Budinca de Tapioca Clasica este un dulce pe care il facem de fiecare data cu mare placere.

Am spus desert stiu, ei bine o sa ma corectez pentru ca Budinca de Tapioca nu este numai un desert. Poate fi si un mic dejun delicios care iti va oferi un boost de energie si buna dispozitie.

Incepe fiecare dimineata simtindu-te light si totusi neinfometata. Perlutele de tapioca pot fi atat masa principala cat si gistarea light intr-o scurta pauza la birou.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Budinca de Tapioca Clasica

Lapte

Poti alege lapte de vaca, de capra, de migdale sau de ce nu chiar si de soia.

Tapioca

Nu poti sa faci aceasta budinca delicioasa fara ingredientul principal right?

Zahar

Am folosit zahar de cocos. Poate fi folosit orice fel de zahar sau chiar si indulcitor.

Oua

Un ou este suficient, in anumite retete se folosesc si cate 2.

Vanilie

Un pliculet de esenta de vanilie.

Sare

Pentru ca mereu avem nevoie de sare in bucate.

Cacao

Pentru a obtine Budinca de Tapioca cu Cacao

Ciocolata alba sau neagra

Pentru decor impreuna cu banane sau orice fel de fructe

Cum se face Budinca de Tapioca Clasica

Pasul 1

Pune perlutele de tapioca impreuna cu laptele intr-o cratita/oala la foc mic.

Pasul 2

Adauga vanilia si zaharul si amesteca incontinuu, astfel laptele nu va da in clocot si perlutele nu se vor prinde de fund.

Pasul3

Bate ouale cu un praf de sare. Adauga treptat o cana de lapte fierbinte si continua sa amesteci pana se incorporeaza. Toarna amestecul in cratita/oala in care faci budinca si continua sa amesteci.

Pasul 4

Cand perlutele de tapioca devin transparente, aproximativ 20 de minute de stat pe foc budinca este gata.

Pasul 5

Imparte budinca in castronase si pastreaza jumatate in cratita. Adauga 2 linguri de cacao si amesteca dupa care toarna deasupra dudincii care este deja in castronase sau cescute. Poti sa o servesti calda sau rece cu orice fel de sirop sau fructe proaspete.

Budinca de Tapioca Clasica

Un desert care nu ingrasa foarte rau

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1/2 cana de tapioca
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 cani de lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • fructe si ciocolata pentru decor
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Pune laptele si perlele de tapioca la foc mic.

    2. Adauga zaharul si vanilia si nu uita sa continui sa amesteci.

    3. Bate oul cu un praf de sare si adauga treptat o cana de lapte fierbinte.
    Continua sa amesteci pana ce continutul se omogenizeaza. Toarna amestecul in cratita in care faci budinca si again nu uita sa amesteci incontinuu.

    4. Dupa aproximativ 20 de minute de stat pe aragaz la foc mic perlutele de tapioca vor deveni transparente si budinca va fi gata.

    5. Separ-o in jumatate si amesteca una dintre parti cu cele 2 linguri de cacao. Toarna in castronase si serveste-o rece sau calda cu diferite siropuri, gemuri sau fructe proaspete.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Omleta de Orez cu Legume

    Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

    Salau la Cuptor

    Ne place sa incercam lucruri noi si niciodata nu spunem nu retetelor care poate la prima vedere par..ciudate. Asa ni s-a parut si Salaul …

    Tartine cu Migdale

    Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

    Pandispan cu Mere Caramelizate

    Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

    Homemade Mac and Cheese

    Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

    Penne cu Somon

    Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

    Salata cu Ou Posat

    Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

    Pin It on Pinterest

    Share This