Biscuiti fara Gluten

Merg mana in mana cu ceasca de cafea de dimineata

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Daca esti ca noi, atunci sigur crezi ca unei cafele dimineata devreme ii sta cel mai bine langa un biscuit delicios. Atunci cand intoleranta la gluten iti ia aceasta placere, ramai cu o singura solutie – sa pregatesti in casa biscuiti fara gluten chiar mai deliciosi decat cei pe care ii serveai inainte.

Pentru ca suntem atat de mari fane ale cafelei cu biscuiti, avem clar conturat si profilul biscuitului  pentru cafea perfect: destul de dulce incat sa completeze armonios gustul usor amar al cafelei negre si neaparat usor sfarmicios cat sa se topeasca in gura. 

Lucram de ceva timp la peefectionarea retei ideale de de biscuiti fara gluten  si putem spune in sfarsit ca am descoperit secretul. De cand am inceput sa facem acesti biscuiti, cei din comert au disparut de pe lista de cumparaturi.

Abia asteptam sa o incerci si sa iti citim parerea. Si bineinteles, ca intotdeauna, sugestiile de perfectionare sunt bine venite!

Noi speram ca am reusit sa iti facem diminetile mai dulci cu acesti biscuiti pentru cafea fara gluten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Biscuiti fara Gluten

Faina

Faina de orez sau chiar si un mix de faina fara gluten sunt variantele cele mai bune.

Oua

Foloseste oua proaspete.

Zahar

Nu recomandam zaharul brun, foloseste zahar tos sau zahar de stevie.

Unt

Alege unt cu continut scazut de grasime. 65% este ideal.

Coaja de lamaie

Coaja rasa de la o lamaie este ideala pentru un plus de aroma.

Esenta de vanilie

Esenta poate fi de vainilie, rom sau chiar si lamaie

Cum se fac Biscuitii fara Gluten

Pasul 1

Amesteca faina cu untul taiat cubulete. Framanta foarte putin cat sa se amestece ingredientele intre ele.

Pasul 2

Adauga zaharul, ouale, esenta si coaja de lamaie rasa.

Pasul 3

Framanta bine amestecul pana toata ingredientele se omogenizeaza. Inveleste aluatul cu folie alimentara si pune-l la frigider timp de aproximativ o ora.

Pasul 4

Intinde aluatul si taie din el forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau chiar cu o forma de prajituri. Poti decora fiecare biscuit cu ajutorul unor stampile de silicon sau il poti lasa simplu. Lasa-le la cuptor timp de 40-50 de minute la 160 de grade celsius.

Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE ALUAT

    • 200 gr unt
    • 160 gr zahar
    • 450 gr faina
    • 2 oua
    • esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Taie untul in cubuleste si amesteca-l cu faina intr-un castron. Framanta pana cand cele doua se combina intre ele.

2. Adauga peste amestec zaharul, esenta de vanilie, ouale si coaja de lamaie.

3. Framanta ingredinetele pana cand obtii un aluat omogen. Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l timp de aproximativ 1h la frigider.

4. Creaza formele biscuitilor si pune-le la cuptor la 160 de grade timp de 40 – 50 de minute.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Spaghete cu Baby Caracatita

Stim ce o sa crezi cand o sa vezi titlul retetei, o sa spui ca Spaghetele cu Caracatita Baby se gatesc greu si nu oricine stie sa prepare…

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Lapte de pasare

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre. Desi l-am incercat pentru prima oara suntem mandre sa spunem ca…

Pin It on Pinterest

Share This