Banana Cheesecake

Prajitura ideala pentru prietenii mofturosi

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Banana Cheesecake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana.

Poate combinatia banane + crema de branza nu iti surade sau chiar ti se pare putin bizara la inceput, dar don’t worry ai sa ai parte de o surpriza foarte placuta la final. Nici noua nu ne-a inspirat prea multa incredere initial, dar aceste ingrediente puse impreuna fac un desert genial care te va incanta.

Blatul de banane pufos si crema de branza fina un absolut deliciu 😉 .

Suntem mari fane a mancarurilor cu branza, iar daca vine vorba de deserturi in care putem folosi branza atunci cu siguranta le vom incerca fara second thoughts. Daca ne gandim bine…cred ca primul nostru desert pe care l-am gatit vreodata a fost chiar un cheesecake. Ok nu ne-a iesit impecabil dar de atunci pana acum skill-urile noastre au evoluat considerabil.

Desi titlul suna fancy si cumva complicat, nu e deloc asa. Reteta de cheesecake cu banane este cum nu se poate mai simpla, presarata cu un strop de rabdare si un varf de imaginatie pentru decor.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Banana Cheesecake

Banane

Cu cat sunt mai coapte cu atat mai bine. Asa ca daca ai pe acasa cateva banane extracoapte cu care nu prea sti ce sa faci da-i bice si apuca-te de un cheesecake cu banane.

Ou

Un singur ou este suficient.

Zahar

Poti folosi zahar normal sau de ce nu zahar brun.

Ulei

Poti folosi ulei de floarea soarelui cum am folosit noi, sau ulei de palmier, cocos, etc.

Esenta de vanilie

Noi am folosit 2 fiole. Ne plac deserturile ceva mai aromate.

Faina

Am folosit faina din orez ca sa obtinem un desert fara gluten 😉 .

Praf de copt

Cum altfel sa facem sa creasca blatul?

Crema de branza moale

Ai ghicit este unul din ingredientele pentru crema

Jumatate de cana de zahar

Te sfatuim sa nu folosesti zahar brun ;).

O cana de lapte

Asigura-te ca incalzesti laptele inainte sa dizolvi gelatina in el.

1 plic de gelatina

Este ingredientul cheie care o sa intareasca crema de branza.

Un praf de sare

Pentru ca nu trebuie sa lipseasca niciodate din bucate.

Cum se face Banana Cheesecake

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.

Pasul 2

Zdrobeste bananele intr-un bol de marime medie. Adauga peste acestea oul, uleiul, zaharul si vanilia. Dupa ce ingredientele s-au incorporat adauga faina, praful de copt si sarea si amesteca cu o spatula.

Pasul 3

Pune amestecul obtinut intr-o forma de tort si bag-o la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

Pasul 4

Pune crema de branza intr-un bol cu zaharul si vanilia.

Pasul 5

Incalzeste laptele la microunde cam1 minut sau un minut si jumatate si dizolva gelatina. Pune amestecul de gelatina peste branza si incorporeaza bine cu o spatula.

Pasul 6

Dupa ce ai scos blatul din cuptor lasa-l cateva minute bune la racit. Daca pui crema de branza peste el cat este cald o sa se inmoaie si o sa curga. Lasa blatul in forma de copt si dupa ce s-a racit acopera-l uniform cu crema de branza. Lasa prajiturica la racit in frigider aproximativ 3-4 ore sau peste noapte.

Banana Cheesecake

Prajitura ideala pentru prietenii mofturosi

Timp de preparare: activ: 20 min; pasiv: aprox 4 ore| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE BANANA BREAD

  • 4 banane
  • 1/2 cana zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 1/2 cana de faina
  • un praf de sare

 

COMPOZITIE CREMA

  • 900 gr crema de branza moale
  • 1/2 cana de zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1 cana de lapte
  • 1 plic de gelatina
  • sirop caramel, cacao sau zahar colorat  pentru decor
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.

2. Alege un bol mai mare si zdrobeste in el bananele. Adauga peste uleiul, oul, zaharul si esenta de vanilie. Amesteca pana se incorporeaza si adauga faina, praful de copt si un praf de sare.

3. Pune amestecul intr-o forma de tort si pune-o la cuptor timp de de 30-40 de minute.

4. Pune crema de branza intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

5. Incalzeste laptele la microune 1-2 minute si dizolva gelatina in el. Adauga amestecul peste branza si amesteca bine

6. Dupa ce blatul s-a racit acopera-l cu crema de branza si pune-l la frigider cel putin 3-4 ore.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Budinca de Tapioca

Budinca de Tapioca, un desert rapid, gustos care noua ne-a produs artificii pe cerul gurii. Am ales sa facem aceasta reteta atat gluten free cat …

Pumpkin Bites

Adoram dulciurile facute in casa si asta nu este un secret. Incercam mereu sa gasim variante simple si sanatoase pentru a inlocui dulciurile …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pandispan cu Mere Caramelizate

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

Pulpa de Porc cu Alune

Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum …

Pin It on Pinterest

Share This