Un desert usor, pufos si perfect cu o ceasca de cafea buna langa.
Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!
Daca ne citesti blogul, stii deja ca suntem mari fani ai prajiturilor langa o ceasca buna de cafea. Dar cum majoritatea biscuitilor si prajiturilor contin gluten, pentru o perioada am fost obligate sa ne multumim cu solutiile fara gluten din comert. Iar aceste solutii au un numar de probleme care aproape ca luau toata bucuria din cana de cafea de dimineata a) sunt scumpe, b) nu sunt chiar asa delicioase, c) faina cu gluten este inlocuita de ingredienta care nu sunt tocmai sanatoase. Astfel, motivate de aceste probleme, am pornit in misiunea de a descoperi alternative fara gluten pentru dimineti perfecte. Acest Banana Bread fara gluten, cu caise si fulgi de ciocolata este una dintre ele.
Ingrediente pentru Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata
Unt
Noi am ales un unt BIO si nu foarte gras.
Zahar Brun si Zahar de Cocos
Se poate folosi si zahar normal dar noi am preferat putina aroma in checul nostru.
Oua
Nu este nevoie de foarte multe oua, 2 sunt suficiente.
Faina fara gluten
Poti alege un mix faina fara gluten sau pur si simplu faina de orez.
Banane Coapte
Cu cat mai coapte cu atata mai bine. Bananele coapte dau un plus de dulceata preparatului.
Caise din Compot
Noi am folosit caise din compotul bunicii si au fost excelente.
Fulgi de Ciocolata
Sau pur si simplu bucatele de ciocolata taiata. Ciocolata poate fi neagra sau cu lapte ba chiar si alba, in functie de preferinte.
Sare, Esenta de Rom si Praf de copt
Sarea nu poate lipsi din nici un preparat, esenta de rom pentru savoare si praful de copt pentru pufosenie :).
Cum se face Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata
Pasul 1
Taie caisele din compot in cubulete mici si lasa-le la scurs pentru cateva ore in frigider.
Pasul 2
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pregateste tava de check cu hairtie de copt.
Pasul 3
Mixeaza untul ( lasat la temperatura camerei ) cu zaharul pana cand se omogenizeaza complet.
Pasul 4
In mixul de unt cu zahar adauga ouale pe rand + faina + esenta de rom + praful de copt si sarea.
Pasul 5
Zdrobeste bananele intr-un castron si adauga-le peste mixul deja creat. Dupa ce ai omogenizat totul adauga bucatelele de ciocolata si caisele taiate.
Pasul 6
Lasa la cuptor aproximativ 55 de minute si testeaza cu o scobitoare din cand in cand.
Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata
Ceva usor si rapid de facut dar cu un gust de milioane
Timp de preparare: 15 min | Coacere: 55 min | Dificultate: Medie |
- 80 g unt
- 30 g zahar brun
- 30 g zahar cocos
- 2 oua
- 100 g faina fara gluten
- 2 banane zdrobite
- 4 caise din compot ( taiate si scurse)
- 50 g ciocolata taiata
- esenta de rom
- praf de copt
- un praf de sare
4. Adauga ouale pe rand in mixul obtinut si toarana in ploaie faina, praful de copt, esenta de rom si un varf de praf de sare.
5. Zdeobeste bananele cu o furculita si adauga-le peste amestecul obtinut. Incorporeaza cu o spatula caisele taiate si bucatelele de ciocolata.
6. Coace pentru 55 de minute si testeaza cu o scobitoare pentru a te asigura ca este copt uniform.