Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten

Un desert usor, pufos si perfect cu o ceasca de cafea buna langa.

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Daca ne citesti blogul, stii deja ca suntem mari fani ai prajiturilor langa o ceasca buna de cafea. Dar cum majoritatea biscuitilor si prajiturilor contin gluten, pentru o perioada am fost obligate sa ne multumim cu solutiile fara gluten din comert. Iar aceste solutii au un numar de probleme care aproape ca luau toata bucuria din cana de cafea de dimineata a) sunt scumpe, b) nu sunt chiar asa delicioase, c) faina cu gluten este inlocuita de ingredienta care nu sunt tocmai sanatoase.  Astfel, motivate de aceste probleme, am pornit in misiunea de a descoperi alternative fara gluten pentru dimineti perfecte.  Acest Banana Bread fara gluten, cu caise si fulgi de ciocolata este una dintre ele.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Unt

Noi am ales un unt BIO si nu foarte gras.

Zahar Brun si Zahar de Cocos

Se poate folosi si zahar normal dar noi am preferat putina aroma in checul nostru.

Oua

Nu este nevoie de foarte multe oua, 2 sunt suficiente.

Faina fara gluten

Poti alege un mix faina fara gluten sau pur si simplu faina de orez.

Banane Coapte

Cu cat mai coapte cu atata mai bine. Bananele coapte dau un plus de dulceata preparatului.

Caise din Compot

Noi am folosit caise din compotul bunicii si au fost excelente.

Fulgi de Ciocolata

Sau pur si simplu bucatele de ciocolata taiata. Ciocolata poate fi neagra sau cu lapte ba chiar si alba, in functie de preferinte.

Sare, Esenta de Rom si Praf de copt

Sarea nu poate lipsi din nici un preparat, esenta de rom pentru savoare si praful de copt pentru pufosenie :).

Cum se face Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Pasul 1

Taie caisele din compot in cubulete mici si lasa-le la scurs pentru cateva ore in frigider.

Pasul 2

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pregateste tava de check cu hairtie de copt.

Pasul 3

Mixeaza untul ( lasat la temperatura camerei ) cu zaharul pana cand se omogenizeaza complet.

Pasul 4

In mixul de unt cu zahar adauga ouale pe rand + faina + esenta de rom + praful de copt si sarea.

Pasul 5

Zdrobeste bananele intr-un castron si adauga-le peste mixul deja creat. Dupa ce ai omogenizat totul adauga bucatelele de ciocolata si caisele taiate.

Pasul 6

Lasa la cuptor aproximativ 55 de minute si testeaza cu o scobitoare din cand in cand.

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Ceva usor si rapid de facut dar cu un gust de milioane

Timp de preparare: 15 min | Coacere: 55 min | Dificultate: Medie |
COMPOZITIE

  • 80 g unt
  • 30 g zahar brun
  • 30 g zahar cocos
  • 2 oua
  • 100 g faina fara gluten
  • 2 banane zdrobite
  • 4 caise din compot ( taiate si scurse)
  • 50 g ciocolata taiata
  • esenta de rom
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
1. Taie in bucatele mici si scurge aproximativ 4-5 caise din compot.2. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de chec sau 2 tavi mici.3. Intr-un castron, amesteca untul cu zaharul brun si zaharul de cocos pana cand se omogenizeaza complet.

4. Adauga ouale pe rand in mixul obtinut si toarana in ploaie faina, praful de copt, esenta de rom si un varf de praf de sare.

5. Zdeobeste bananele cu o furculita si adauga-le peste amestecul obtinut. Incorporeaza cu o spatula caisele taiate si bucatelele de ciocolata.

6. Coace pentru 55 de minute si testeaza cu o scobitoare pentru a te asigura ca este copt uniform.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Salau la Cuptor

Ne place sa incercam lucruri noi si niciodata nu spunem nu retetelor care poate la prima vedere par..ciudate. Asa ni s-a parut si Salaul …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Banana Cheesecake

Banana Cheese Cake este un desert delicios si usor pe care noi l-am preluat cu placere din bucataria americana. Poate combinatia banane-crema…

Turta in Ciocolata

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati. Este anotimpul dulciurilor …

Pin It on Pinterest

Share This