Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten

Un desert usor, pufos si perfect cu o ceasca de cafea buna langa.

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Daca ne citesti blogul, stii deja ca suntem mari fani ai prajiturilor langa o ceasca buna de cafea. Dar cum majoritatea biscuitilor si prajiturilor contin gluten, pentru o perioada am fost obligate sa ne multumim cu solutiile fara gluten din comert. Iar aceste solutii au un numar de probleme care aproape ca luau toata bucuria din cana de cafea de dimineata a) sunt scumpe, b) nu sunt chiar asa delicioase, c) faina cu gluten este inlocuita de ingredienta care nu sunt tocmai sanatoase.  Astfel, motivate de aceste probleme, am pornit in misiunea de a descoperi alternative fara gluten pentru dimineti perfecte.  Acest Banana Bread fara gluten, cu caise si fulgi de ciocolata este una dintre ele.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Unt

Noi am ales un unt BIO si nu foarte gras.

Zahar Brun si Zahar de Cocos

Se poate folosi si zahar normal dar noi am preferat putina aroma in checul nostru.

Oua

Nu este nevoie de foarte multe oua, 2 sunt suficiente.

Faina fara gluten

Poti alege un mix faina fara gluten sau pur si simplu faina de orez.

Banane Coapte

Cu cat mai coapte cu atata mai bine. Bananele coapte dau un plus de dulceata preparatului.

Caise din Compot

Noi am folosit caise din compotul bunicii si au fost excelente.

Fulgi de Ciocolata

Sau pur si simplu bucatele de ciocolata taiata. Ciocolata poate fi neagra sau cu lapte ba chiar si alba, in functie de preferinte.

Sare, Esenta de Rom si Praf de copt

Sarea nu poate lipsi din nici un preparat, esenta de rom pentru savoare si praful de copt pentru pufosenie :).

Cum se face Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Pasul 1

Taie caisele din compot in cubulete mici si lasa-le la scurs pentru cateva ore in frigider.

Pasul 2

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pregateste tava de check cu hairtie de copt.

Pasul 3

Mixeaza untul ( lasat la temperatura camerei ) cu zaharul pana cand se omogenizeaza complet.

Pasul 4

In mixul de unt cu zahar adauga ouale pe rand + faina + esenta de rom + praful de copt si sarea.

Pasul 5

Zdrobeste bananele intr-un castron si adauga-le peste mixul deja creat. Dupa ce ai omogenizat totul adauga bucatelele de ciocolata si caisele taiate.

Pasul 6

Lasa la cuptor aproximativ 55 de minute si testeaza cu o scobitoare din cand in cand.

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Ceva usor si rapid de facut dar cu un gust de milioane

Timp de preparare: 15 min | Coacere: 55 min | Dificultate: Medie |
COMPOZITIE

  • 80 g unt
  • 30 g zahar brun
  • 30 g zahar cocos
  • 2 oua
  • 100 g faina fara gluten
  • 2 banane zdrobite
  • 4 caise din compot ( taiate si scurse)
  • 50 g ciocolata taiata
  • esenta de rom
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
1. Taie in bucatele mici si scurge aproximativ 4-5 caise din compot.2. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de chec sau 2 tavi mici.3. Intr-un castron, amesteca untul cu zaharul brun si zaharul de cocos pana cand se omogenizeaza complet.

4. Adauga ouale pe rand in mixul obtinut si toarana in ploaie faina, praful de copt, esenta de rom si un varf de praf de sare.

5. Zdeobeste bananele cu o furculita si adauga-le peste amestecul obtinut. Incorporeaza cu o spatula caisele taiate si bucatelele de ciocolata.

6. Coace pentru 55 de minute si testeaza cu o scobitoare pentru a te asigura ca este copt uniform.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Supa crema de rosii

Racoritoare si simpla, pranzul ideal. Dupa nenumarate incercari in care am testat o multime de retete putem spune cu mandrie ca ne-a iesit …

Paste aglio olio

Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Penne cu Somon

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Pin It on Pinterest

Share This