Turta Dulce in Ciocolata

Rasfatul ideal in asteptarea lui Mos Craciun

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati.

Este anotimpul dulciurilor cu gust de scortisoara si a trebuit sa ne conformam si noi. Am amanat momentan cozonacii si mancarurile traditionale si ne-am concentrat pe delicatese ceva mai diferite.

Turta Dulce in Ciocolata a fost o inventie de moment daca o putem numi asa… Am pornit cu ideea sa facem turta dulce stantata cu figurine de Craciun si am ajuns sa servim turta dulce in ciocolata decorata cu braduti ;p. Ceea ce s-a intamplat defapt a fost ca reteta initiala nu ne-a iesit 100% asa cum ne asteptam asa ca am avut inspiratie de moment sa o modificam pe ici pe colo si sa ne trezim cu un rezultat genial ;p.

Dupa cum am mai spus de foarte multe ori nici un membru al echipei noastre nu este bucatar profesionist dar la capitolul imaginatie nu ducem lipsa :). Retetele noastre sunt pentru persoane fara experienta dar care indragesc bucataria si le place sa gateasca. Gatim retete rapide, retete usoare si retete simple decorate cu buna dispozitie si un praf de amuzament.

Turta Dulce in Ciocolata

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Turta Dulce in Ciocolata

Unt

Poti alege un unt de 60% grasime sau chiar si margarina pentru prajituri. Ambele isi fac treaba excelent.

Zahar Brun

Nici un dulce fara zahar nu?

Oua

Desi am scris oua.. ai nevoie de un singur ou ;p.

Faina

Orice fel de faina alba.

Lapte

Orice fel de lapte indiferent de animalul de la care provine sau continutul de grasime.

Ciocolata

Ciocolata de menaj este excelenta pentru un Ganache fin si dulce.

Frisca Lichida

Frisca naturala este cea mai buna pentru un plus de finete.

Esenta de Vanilie si Scortisoara

Cum altfel ai putea sa obtii turta dulce ideala?

Praf de Copt si Sare

Cum se face Turta Dulce in Ciocolata

Pasul 1

Intr-un castron mare se amesteca marea majoritate a ingredientelor solide. Adica:
faina cu praful de copt, un varf de sare si scortisoara.

Pasul 2

Intr-un castron diferit se amesteca zaharul impreuna cu untul topit, oul batut si esenta de vanilie.

Pasul 3

Se adauga treptat cate o lingura de lapte pana cand consistenta aluatului este cea dorita. Aluatul se intinde si se taie in forme de prajituri.

Pasul 4

Se pune la cuptor la 160 de grade C timp de 10-15 minute.

Pasul 5

Pentru ganache-ul de ciocolata se incalzeste frisca lichida la foc mica pana este aproape sa fiarba. Se toarna peste ciocolata de menaj taiata in bucatele mici si se lasa 5 minute. Se amesteca pana cand compozitia este fina.

Pasul 6

Dupa ce prajiturelele se racesc se imbraca in ganache-ul de ciocolata si se orneaza dupa plac. Se servesc cu un pahar mare de lapte sau cu o cafea fierbinte cat il astepti pe Mos Craciun.

Turta Dulce in Ciocolata

Un deliciu dulce perfect pentru Mos Craciun

Timp de preparare: 20 min + cuptor: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1/2 cana de unt topit
  • 1 cana zahar brun
  • 3 cani de faina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • lapte pana cand aluatul are consistenta dorita

GANACHE DE CIOCOLATA

  • 250g ciocolata menaj alba sau neagra
  • 130 ml frisca lichida
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca faina, praful de copt sarea si scortisoara intr-un bol mare.

2. Topeste untul si adauga treptat zaharul pentru a se topi. Incorporeaza in amestec oul batut si esenta de vanilie.

3. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si framanta cu o spatula sau cu mana. Adauga treptat cate putin lapte pana cand aluatul are consistenta dorita. Intinde-l pe o suprafata plata si curata si taie formele de prajituri.

4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune formele si lasa-le la cuptor timp de 10-15 minute la 160 de grade.

5. Pentru ganache pune frisca lichida intr-o cratita si adu-o la fierbere la foc mic. Toarn-o peste ciocolata taiata bucati si las-o sa stea 5 minute. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet si ganache-ul are o textura fina.

6. Dupa ce turta dulce s-a racit imbrac-o in ciocolata si incepe sa o ornezi dupa cum iti dicteaza imaginatia :).

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Omleta de Orez cu Legume

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pin It on Pinterest

Share This