Turta Dulce in Ciocolata

Rasfatul ideal in asteptarea lui Mos Craciun

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati.

Este anotimpul dulciurilor cu gust de scortisoara si a trebuit sa ne conformam si noi. Am amanat momentan cozonacii si mancarurile traditionale si ne-am concentrat pe delicatese ceva mai diferite.

Turta Dulce in Ciocolata a fost o inventie de moment daca o putem numi asa… Am pornit cu ideea sa facem turta dulce stantata cu figurine de Craciun si am ajuns sa servim turta dulce in ciocolata decorata cu braduti ;p. Ceea ce s-a intamplat defapt a fost ca reteta initiala nu ne-a iesit 100% asa cum ne asteptam asa ca am avut inspiratie de moment sa o modificam pe ici pe colo si sa ne trezim cu un rezultat genial ;p.

Dupa cum am mai spus de foarte multe ori nici un membru al echipei noastre nu este bucatar profesionist dar la capitolul imaginatie nu ducem lipsa :). Retetele noastre sunt pentru persoane fara experienta dar care indragesc bucataria si le place sa gateasca. Gatim retete rapide, retete usoare si retete simple decorate cu buna dispozitie si un praf de amuzament.

Turta Dulce in Ciocolata

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Turta Dulce in Ciocolata

Unt

Poti alege un unt de 60% grasime sau chiar si margarina pentru prajituri. Ambele isi fac treaba excelent.

Zahar Brun

Nici un dulce fara zahar nu?

Oua

Desi am scris oua.. ai nevoie de un singur ou ;p.

Faina

Orice fel de faina alba.

Lapte

Orice fel de lapte indiferent de animalul de la care provine sau continutul de grasime.

Ciocolata

Ciocolata de menaj este excelenta pentru un Ganache fin si dulce.

Frisca Lichida

Frisca naturala este cea mai buna pentru un plus de finete.

Esenta de Vanilie si Scortisoara

Cum altfel ai putea sa obtii turta dulce ideala?

Praf de Copt si Sare

Cum se face Turta Dulce in Ciocolata

Pasul 1

Intr-un castron mare se amesteca marea majoritate a ingredientelor solide. Adica:
faina cu praful de copt, un varf de sare si scortisoara.

Pasul 2

Intr-un castron diferit se amesteca zaharul impreuna cu untul topit, oul batut si esenta de vanilie.

Pasul 3

Se adauga treptat cate o lingura de lapte pana cand consistenta aluatului este cea dorita. Aluatul se intinde si se taie in forme de prajituri.

Pasul 4

Se pune la cuptor la 160 de grade C timp de 10-15 minute.

Pasul 5

Pentru ganache-ul de ciocolata se incalzeste frisca lichida la foc mica pana este aproape sa fiarba. Se toarna peste ciocolata de menaj taiata in bucatele mici si se lasa 5 minute. Se amesteca pana cand compozitia este fina.

Pasul 6

Dupa ce prajiturelele se racesc se imbraca in ganache-ul de ciocolata si se orneaza dupa plac. Se servesc cu un pahar mare de lapte sau cu o cafea fierbinte cat il astepti pe Mos Craciun.

Turta Dulce in Ciocolata

Un deliciu dulce perfect pentru Mos Craciun

Timp de preparare: 20 min + cuptor: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1/2 cana de unt topit
  • 1 cana zahar brun
  • 3 cani de faina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri scortisoara
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • lapte pana cand aluatul are consistenta dorita

GANACHE DE CIOCOLATA

  • 250g ciocolata menaj alba sau neagra
  • 130 ml frisca lichida
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca faina, praful de copt sarea si scortisoara intr-un bol mare.

2. Topeste untul si adauga treptat zaharul pentru a se topi. Incorporeaza in amestec oul batut si esenta de vanilie.

3. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si framanta cu o spatula sau cu mana. Adauga treptat cate putin lapte pana cand aluatul are consistenta dorita. Intinde-l pe o suprafata plata si curata si taie formele de prajituri.

4. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune formele si lasa-le la cuptor timp de 10-15 minute la 160 de grade.

5. Pentru ganache pune frisca lichida intr-o cratita si adu-o la fierbere la foc mic. Toarn-o peste ciocolata taiata bucati si las-o sa stea 5 minute. Amesteca pana cand ciocolata se topeste complet si ganache-ul are o textura fina.

6. Dupa ce turta dulce s-a racit imbrac-o in ciocolata si incepe sa o ornezi dupa cum iti dicteaza imaginatia :).

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Biscuiti fara Gluten

Cafeaua de dimineata este acel mic lucru care ne face ziua mai buna…cel putin asta credem noi. Suntem mari fane a dulciurilor, …

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Pin It on Pinterest

Share This