Tartine cu Migdale

Inlocuieste traditionalele briose cu ceva un pic mai special

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram sa te anuntam ca am descoperit reteta perfecta pentru combinatia asta bizara de pufos gostos si crocant in acelasi timp.

Hai sa le numim rudele mai speciale a traditionalelor briose si anume Tartinele cu Migdale.

Ideea pentru tarte cu migdale si branza ne-a venit pe seara, cum vin de obicei, mana in mana, pofta de dulce si ideile bune. Recunoastem ca am avut ceva emotii pana sa le scoatem de la cuptor, ca de fiecare data cand incercam ceva nou, fara o reteta in fata.

Succesul acestui desert a fost imediat si rasunator, asa ca ne-am grabit sa il impartasim pana nu i se duce vestea din alte surse. Cine stie, intr-o zi veti vedea aceste tarte cu migdale la televizor si va veti gandi ca le cunoasteti dinainte sa fie faimoase.

Deci, fara alte introduceri, va prezentam: Tartine cu Migdale fara gluten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Tartine cu Migdale

Migdale Zdrobite

Migdalele macinate sau zdrobite stau la baza acestei retete. Noi iti recomandam sa cumperi migdale proapete si sa le macini in casa cu ajutorul unui blender.

Oua

Oule proaspete fac toata diferenta, deci incercati sa cumparati local sau bio

Zahar

Zahar alb sau zahar brun in functie de preferinte

Unt

Incearca sa eviti pe cat de mult posibil untul slab. Alege un unt cu un continut de grasime cat mai mare si nu uita sa il tii la temperatura camerei pentru cel putin 20-30 de minute inainte sa il folosesti

Esenta de Vanilie si Zahar Vanilat

Pentru un plus de aroma 

Lapte

Nu ai nevoie de foarte mult lapte asa ca nu conteaza continutul de grasime

Ricotta

Pentru filling-ul pufos si delicios

Sare

Un varf de cutit de sare

Amidon de proumb

Pentru a ingrosa amestecul de branza

Cacao neindulcita

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Cum se fac Tartinele cu Migdale

Pasul 1

Primul lucru pe care trebuie sa il faci si care este si cel mai important este sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade.

Pasul 2

Intr-un castron amesteca 1 ou si 60 de grame de zahar si bate-le bine. Adauga untul nesarat si incorporeaza pana totul devine o spuma pufoasa

Pasul 3

Adauga peste spuma formata sare, esenta de vanilie, putin lapte si migdalele macinate si amesteca bine. Cu ajutorul unei cupe de inghetata masoara cantitatea pentru crusta fiecarei briose. Aseaza-le in tava de briose si modeleaza-le cat mai bine pe forma tavii.

Pasul 4

Combina toate ingredientele pentru filling intr-un castron si umple formele cu jumatate din continut. Filling-ul ramas amesteca-l cu 2-3 linguri de cacao si adauga in centrul umpluturii deja existente.

Pasul 5

Lasa la cuptor timp de 35 – 40 de minute

Tartine cu Migdale

Uita de traditionalele briose si alege pufoasele Tartine cu Migdale. O sa-ti lase gura apa

Timp de preparare: 60 min| Dificultate: Medie |

CRUSTA

  • 1 ou
  • 60g zahar
  • 110g unt nesarat
  • esenta de vanilie
  • 30ml lapte
  • 225g migdale zdrobite
  • un praf de sare

FILLING

  • 340g ricotta
  • 3 oua
  • 120g zahar
  • zahar vanilat
  • 20g amidon porumb
  • 2-3 linguri cacao
  • nuci / alune/ migdale zdrobite pentru decor
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius

2. Pregateste ingredientele pentru crusta si amesteca intr-un castron 1 ou si 60g de zahar. Adauga peste amestec untul topit ( la temperatura camerei) si incorporeaza cu ajutorul mixerului.

3. In acelasi castron, adauga un praf de sare, esenta de vanilie, 30ml de lapte (2 linguri) si migdalele zdrobite. Dupa ce amestecul este omogen pune cu ajutorul cupei de inghetata crusta pentru fiecare briosa in tava pentru cuptor. Formeaza cu ajutorul degetelor cosulete pentru fiecare briosa.

4. Combina toate ingredientele pentru filling intr-un castron si foloseste jumatate din amestec pentru a umbple fiacre briosa. Amestecul ramas combina-l cu 2- 3 linguri de cacao si adaugal in centrul fiecarei prajiturici. O sa iasa o forma frumoasa si o combinatie delicioasa.

5. Coace timp de 35 – 40 de minute sau pana cand crusta de migdale devine aurie.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Budinca de Tapioca Clasica

Din pacate pe piata de la noi, Tapioca nu este foarte cunoscuta. Putina lume cunoaste beneficiile acestei plante. Tapioca este o …

Turta in Ciocolata

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati. Este anotimpul dulciurilor …

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Panna Cotta

Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data. Poate fi servit cu orice fel de gem sau

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paste aglio olio

Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

Pin It on Pinterest

Share This