Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pufos, dulce si cu multa multa branza. Exact ceea ce ne dorim de la un desert Foodtastic

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica pe care sa o savuram impreuna cu o ceasca mare de cafea.

Daca mai mentionam si faptul ca este super simpla de facut atunci chiar ca o putem clasifica in categoria de retete de desert absolut perfecte. Da, este simpla dar nu tocmai rapida din cauza faptului ca are nevoie de coacere de aproximativ 40-50 de minute. Dar crede-ne pe cuvant fiecare minutel de asteptare merita.

Numarul de ingrediente nu prea mare este inca un bonus foarte important de mentionat. Gandeste-te ca poti gati reteta asta cu un simplu drum la magazinul din colt fara sa trebuiasca sa planuiesti o excursie detaliata la supermarket.

Cu toate astea, trebuie sa recunoastem ca atunci cand ne-am apucat sa o gatim pentru prima oara am avut ceva emotii. Nu suntem experte in artele bucatariei dar ne-a iesit din prima si ne-a iesit absolut delicioasa! Ne-am rasfatat prietenii cu ea si am primit numai cuvinte de lauda 😉

De asta iti recomandam sa incerci si tu Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure si sa ne spui cum ti se pare

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Faina

Pentru un blat pufos alege o faina 000. In mod normal orice faina este excelenta mi ales ca nu ai nevoie de o cantitate foarte mare. Faina de grau poate fi inlocuita chiar si cu faina de orez.

Oua

O sa ai nevoie de un total de 4 oua atat pentru crusta cat si pentru crema.

Zahar

Zahar normal sau de cocos.

Unt

Ai grija ca untul sa fie la temperatura camerei asa ca scoate-l din frigider inainte cu aproximativ 30 de minute inainte sa incepi.

Zahar vanilat si esenta de vanilie

Pentru un plus de aroma.

Lapte

Poate fi chiar si lapte de migdale daca nu iti surade laptele de vaca

Ricotta

O sa ai nevoie de 340 de grame de ricotta

Fructe de padure

Congelate sau proaspete depinde care iti sunt mai usor de cumparat. Noi pentru aceasta reteta de desert am ales fructe congelate pentru simplul fapt ca la raionul de fructe proaspete nu am gasit nimic ce sa ne placa

Sare si Amidon de porumb

 

Cum se face Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pasul 1

Pasul de care noi uitam aproape de fiecare data :). dar tu nu ar trebui sa faci ce facem noi asa ca primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Good, acum ca am tinut sa mentionam lucrul asta in cap de lista putem trece mai departe.

Pasul 2

Pentru a incepe crusta, bate un ou cu 65 de grame de zahar si adauga 115 grame de unt nesarat la temperatura camerei. Totul ar trebui sa se transforme intr-o pasta care la inceput nu arata foarte omogena. Nu ti face griji o sa arate mult mai bine dupa ce adaugi si celelalte ingrediente.

Pasul 3

Adauga in acelasi bol un praf de sare, esenta de vanilie, lapte si faina. Bate cu mixerul pana obtii o coca lipicoasa. Intinde coca intr-o tava de tarta si asigura-te ca are grosime uniforma peste tot. Inteap-o cu furculita de cateva ori si las-o deoparte pana cand prepari umplutura.

Pasul 4

Intr-un castron incapator amesteca ricotta, 3 oua, zahar , vanilie si amidon pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Toarna amestecul peste crusta asezata in tava si presara fructe de padure deasupra.

Pasul 5

Lasa la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute sau pana cand vezi ca aluatul a capatat o culoare aurie. Noi am cam rumenit-o pe margini asa ca din nou, nu face ca noi :p.

Se serveste rece si eventual pudrata cu zahar.

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure

Pufos, dulce si cu multa multa branza. Exact ceea ce ne dorim de la un desert Foodtastic

Timp de preparare: pregatire: 15 min| coacere: 40 min | Dificultate: Usor |

CRUSTA

    • 1 ou
    • 65 g zahar
    • 115 g unt nesarat la temperatura camerei
    • 30 ml lapte (2 linguri)
    • 225 g faina
    • esenta de vanilie
    • un praf de sare

 COMPOZITIE

    • 340 g ricotta
    • 3 oua
    • 130 g zahar
    • esenta de vanilie sau un pliculet de zahar vanilat
    • 20 g amidon
    • 150 g fructe de padure
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Preincalzeste cuptorul la 180 de garde C.

    2. Pentru crusta, se bate cu mixerul oul impreuna cu cele 65 g de zahar si untul.

    3. Se adauga peste un praf de sare, esenta de vanilie, 30ml de lapte si faina. Se aseaza si modeleaza in tava pentru cuptor si se inteapa cu furculita in cateva locuri.

    4. Pentru umplutura se amesteca intr-un castron mare cele 340g de ricotta, 3 oua, 130g de zahar, vanilia si amidonul. Se bate cu mixerul pana cand devine o pasta omogena. Se toarna peste crusta si se presara fructele de padure.

    5. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 40-50min pana cand crusta capata o culoare aurie.

    Se serveste dupa ce a stat la racit cel putin 30 de minute si se poate pudra cu zahar

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Paste aglio olio

    Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

    Ciuperci Gorgonzola

    Una dintre cele mai rapide, usoare si simple retete de care ai auzit vreodata. Suntem in stare sa bagam mana in foc ca asta va fi cea mai usoara…

    Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

    O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

    Spaghetti Carbonara

    Un dish cu traditie, Spaghetele Carbonara se numara printre preferatele noastre nu numai pentru ca sunt usor de facut, ci si pentru …

    Budinca de Tapioca

    Budinca de Tapioca, un desert rapid, gustos care noua ne-a produs artificii pe cerul gurii. Am ales sa facem aceasta reteta atat gluten free cat …

    Mousse de Avocado

    Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

    Cartofi Acordeon

    Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

    Pin It on Pinterest

    Share This