Supa Crema de Legume
O reteta simpla si sanatoasa

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite dupa aceste dishuri, dar aceasta reteta de supa crema de legume chiar ne-a fermecat si ne-a facut sa ne schimbam un pic parerea despre supele crema.

In general, supele crema sunt simple si rapide de facut pe placul bucatarilor incepatori exact asa ca noi. In plus de cele mai multe ori pot fi facute cam din orice fel de zarzavaturi pe care le ai la indemana.

Supa crema de legume este buna! Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant…trebuie doar sa ai incredere in papilele tale gustative. Noi am facut acest preparat cu legumele si zarzavaturile gasite in frigider -trebuie sa recunoastem ca nu mereu avem un frigider bine aprovizionat dar de data asta ne-am pus imaginatia la munca si a iesit un deliciu.

Este o reteta dietetica, usoara si sanatoasa.

Aromata si pe gustul tuturor te invitam sa prepari alaturi de noi acest dish delicios.

Supa Crema de Legume

 

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente Supa Crema de Legume

Morcovi

Noi am folosit morcovi proaspati, dar daca nu ai poti sa folosesti si congelati.

Cartof

Ajuta la ingrosarea preparatului

Un sfert de cartof dulce

Ofera o aroma speciala supei.

Radacina de patrunjel, pastarnac, tija de telina

Noi le-am folosit pe toate inghetate din camara speciala a mamei :p. Mai trisam si noi din cand in cand si imprumutam de la vecini.

Ceapa si usturoi

Pentru un plus de gust

100 ml smantana naturala pentru gatit

Pentru o supa crema cu adevarat cremoasa.

Ulei de floarea soarelui

O lingura este suficienta.

Sare, Piper dupa gust

Cum se face Supa Crema de Legume

Pasul 1

Curata, spala si toaca legumele si zarzavaturile cubulete marunte.

Pasul 2

Pune intr-o cratita inalta un litru de apa, adauga legumele taiate si lasa-le la fiert la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute. Adauga sare si piper dupa gust.

Pasul 3

Cu ajutorul unui blender paseaza legumele si zarzavaturile pana obtii o pasta fina.
La final se adauga si smantana pentru gatit.

Pasul 4

Se poate servi atat rece cat si calda, cu sau fara crutoane in functie de gusturile fiecaruia.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Supa Crema de Legume

O reteta simpla si sanatoasa

Timp de preparare: 30 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 4 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 tija de telina
  • 100 ml smantana naturala pentru gatit
  • un sfert cartof dulce
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • Sare, piper dupa gust
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Se curata si toaca marunt legumele si zarzavaturile.

2. Se pune intr-o cratita un litru de apa si se adauga legumele si zarzavaturile la foc mediu timp de 20 de minute.

3. Se paseaza legumele si zarzavaturile cu blenderul pana se obtine o pasta fina. Se adauga la final smantana pentru gatit si se incorporeaza cu ajutorul blenderului.

4. Serveste supa crema de legume rece sau calda cu sau fara crutoane in functie de preferinte.

    Enjoy! Pofta Buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Avocado la Cuptor cu Ou

    Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

    Torta della Nonna

    Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

    Mousse de Avocado

    Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

    Tarta Ricotta si Fructe de Padure

    Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

    Homemade Mac and Cheese

    Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

    Omleta de Orez cu Legume

    Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

    Cartofi Acordeon

    Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

    Pin It on Pinterest

    Share This