Piure de Dovleac Copt
Rapid, delicios, cu o aroma care te duce cu gandul la toamna
Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui deosebita si iarna.

Piureul de dovleac este un preparat sanatos care se adreseaza toate categoriilor de varsta incepand cu bebelusii si terminand cu persoanele care nu se mai afla chiar la prima tinerete.

Fie ca folosesti piureul de dovleac ca umplutura pentru placinte sau de ce nu ca si ingredient principal al unui shake menit sa iti dea un bust de energie acest preparat iti va incanta de fiecare data papilele gustative.

In cazul in care ai avut exces de zel si ai gatit o portie sanatoasa de piure de dovleac guess what poti sa il pui la congelator fara sa iti faci griji ca isi va schimba gustul. 😉

Piureul de dovleac copt este un preparat rapid si de ce nu aproape dietetic (nu contine foarte mult zahar) dulceata acestuia se bazeaza mai mult pe dulceata naturala a dovleacului.

Piure de dovleac copt

 

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Piure de Dovleac Copt

Dovleac

Poti folosi orice tip de dovleac. Noi am ales sa folosim un dovleac placintar.

Scortisoara

Ofera preparatului un plus de aroma.

Zahar

Zaharul este optional si te sfatuim sa il adaugi doar daca ti se pare ca dovleacul nu este suficient de dulce sau daca esti a sugar addict :)) .

Apa

Daca este nevoie pentru ajustarea grosimii piureului

Cum se face Piureul de Dovleac Copt

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2

Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile intr-o tava intinsa pe hartie de copt si pune-le la cuptor timp de 60 de minute

Pasul 3

Dupa ce s-a copt si s-a racit curata pulpa de pe coaja. Pune pulpa intr-un bol impreuna cu scortisoara si zaharul si cu ajutorul unui blender vertical amesteca pana totul devine o pasta fina.

Pasul 4

Daca piureul este prea gros se poate adauga putina apa pana capata consistenta dorita. La final se poate da prin sita pentru a fi extra fin :).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Piure de Dovleac Copt

Rapid, delicios, cu o aroma care te duce cu gandul la toamna

Timp de preparare: 10 min + 60 de minute timp de coacere| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

      • 900 gr dovleac placintar
      • 100 gr zahar
      • 50 gr scortisoara
      • 1 pahar apa
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pune intr-o tava intinsa hartie de copt.

2. Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile in tava si lasa-le la cuptor aproximativ 60 de minute

3. Dupa ce dovleacul s-a copt si racit curata pulpa cu ajutorul unei linguri de pe coaja. Alege un bol mare, pune pulpa impreuna cu zaharul si scorisoara si blendeaza pana devine piure.

4. Adauga putina apa daca piureul ti se pare prea gros si continua sa amesteci. Repeta procesul pana cand capata consistenta dorita. Poti alege sa il dai sau nu prin sita pentru a scapa de cocoloase

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Omleta de Orez cu Legume

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pin It on Pinterest

Share This