Piure de Dovleac Copt
Rapid, delicios, cu o aroma care te duce cu gandul la toamna
Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui deosebita si iarna.

Piureul de dovleac este un preparat sanatos care se adreseaza toate categoriilor de varsta incepand cu bebelusii si terminand cu persoanele care nu se mai afla chiar la prima tinerete.

Fie ca folosesti piureul de dovleac ca umplutura pentru placinte sau de ce nu ca si ingredient principal al unui shake menit sa iti dea un bust de energie acest preparat iti va incanta de fiecare data papilele gustative.

In cazul in care ai avut exces de zel si ai gatit o portie sanatoasa de piure de dovleac guess what poti sa il pui la congelator fara sa iti faci griji ca isi va schimba gustul. 😉

Piureul de dovleac copt este un preparat rapid si de ce nu aproape dietetic (nu contine foarte mult zahar) dulceata acestuia se bazeaza mai mult pe dulceata naturala a dovleacului.

Piure de dovleac copt

 

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Piure de Dovleac Copt

Dovleac

Poti folosi orice tip de dovleac. Noi am ales sa folosim un dovleac placintar.

Scortisoara

Ofera preparatului un plus de aroma.

Zahar

Zaharul este optional si te sfatuim sa il adaugi doar daca ti se pare ca dovleacul nu este suficient de dulce sau daca esti a sugar addict :)) .

Apa

Daca este nevoie pentru ajustarea grosimii piureului

Cum se face Piureul de Dovleac Copt

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Pasul 2

Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile intr-o tava intinsa pe hartie de copt si pune-le la cuptor timp de 60 de minute

Pasul 3

Dupa ce s-a copt si s-a racit curata pulpa de pe coaja. Pune pulpa intr-un bol impreuna cu scortisoara si zaharul si cu ajutorul unui blender vertical amesteca pana totul devine o pasta fina.

Pasul 4

Daca piureul este prea gros se poate adauga putina apa pana capata consistenta dorita. La final se poate da prin sita pentru a fi extra fin :).

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Piure de Dovleac Copt

Rapid, delicios, cu o aroma care te duce cu gandul la toamna

Timp de preparare: 10 min + 60 de minute timp de coacere| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

      • 900 gr dovleac placintar
      • 100 gr zahar
      • 50 gr scortisoara
      • 1 pahar apa
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pune intr-o tava intinsa hartie de copt.

2. Taie si curata dovleacul de seminte. Aseaza bucatile in tava si lasa-le la cuptor aproximativ 60 de minute

3. Dupa ce dovleacul s-a copt si racit curata pulpa cu ajutorul unei linguri de pe coaja. Alege un bol mare, pune pulpa impreuna cu zaharul si scorisoara si blendeaza pana devine piure.

4. Adauga putina apa daca piureul ti se pare prea gros si continua sa amesteci. Repeta procesul pana cand capata consistenta dorita. Poti alege sa il dai sau nu prin sita pentru a scapa de cocoloase

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This