Panna Cotta

Usor, delicios, rapid, un desert perfect

Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data.

Poate fi servit cu orice fel de gem sau cu arome ce te duc cu gandul la Craciun. Un desert minunat care este potrivit la orice masa indiferent de sezon.

Credem cu tarie ca acest deliciu dulce poate fi facut chiar si de un copil de 10 ani ;p. Chiar nu glumim! Numarul mic de ingrediente de care ai nevoie si dezastrul minim facut in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele care ne fac sa iubim aceasta reteta.

Pe cat de fancy si elegant, pe atat de lipsita de bataie de cap este prepararea acestui dulce simplu. Combini toate ingredientele intr-o cratita, amesteci torni in forme si THIS IS IT. Iti savurezi creatia in mai putin de 30 de minute, cu tot cu timpul pe care il necesita sa se raceasca la frigider.

Dar hai sa terminam cu laudele si sa trecem la treaba.

Panna Cotta

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Panna Cotta

Smantana lichida

Vedeta, sau ingredientul numarul 1 al acestei retete. Noi preferam smantana de gatit naturala neindulcita cu un continut de grasime cat mai mic. Nu pentru ca tinem regim sau urmam cine stie ce dieta, ci pur si simplu pentru ca Panna Cotta este conceputa pentru a fi un desert usor.

Unele retete iti recomanda frisca vegetala, dar noi credem ca gustul nu este la fel de fin si natural ca in cazul smantanii lichide naturale.

Gelatina

Un pliculet de gelatina este suficient.

Lapte

Rece, direct de la frigider.

Zahar

Zahar vanilat pentru o aroma usor vanilata.

Esenta de vanilie

Esenta poate fi de rom, vanilie, migdale sau orice altceva in functie de gusturile fiecaruia.

Cum se face Panna Cotta

Pasul 1

Amesteca pliculetul de gelatina cu 100 ml de lapte rece pana se omogenizeaza.

Pasul 2

Pune smantana lichida intr-o cratita la foc mic pana fierbe.

Pasul 3

Cand smantana lichida a inceput sa fiarba adauga esenta si zaharul amestecand incontinuu timp de 2-3 minute.

Pasul 4

Ia smantana de pe foc si adauga laptele cu gelatina.

Pasul 5

Pune amestecul in forme de silicon sau in orice recipient si las-o la racit. Serveste direct de la frigider decorat cu gem sau sirop.

Panna Cotta

Usor, delicios, rapid, un desert perfect

Timp de preparare: 10 min; 30 min racire la frigider | Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 500 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte rece
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • 100 gr zahar
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca gelatina cu laptele rece.

2. Pune smantana lichida pe foc pana fierbe si adauga esenta de vanilie si zaharul.

3. Ia smantana de pe foc si adauga amestecul de gelatina cu lapte.

4. Pune preparatul in forme de silicon.

5. Se serveste direct de la frigider cu diferite tipuri de gem sau sirop.

Enjoy! Pofta buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Pandispan cu Mere Caramelizate

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

Ganache de Ciocolata

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz sau cina…

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Pin It on Pinterest

Share This