Panna Cotta

Usor, delicios, rapid, un desert perfect

Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data.

Poate fi servit cu orice fel de gem sau cu arome ce te duc cu gandul la Craciun. Un desert minunat care este potrivit la orice masa indiferent de sezon.

Credem cu tarie ca acest deliciu dulce poate fi facut chiar si de un copil de 10 ani ;p. Chiar nu glumim! Numarul mic de ingrediente de care ai nevoie si dezastrul minim facut in bucatarie sunt doar cateva dintre avantajele care ne fac sa iubim aceasta reteta.

Pe cat de fancy si elegant, pe atat de lipsita de bataie de cap este prepararea acestui dulce simplu. Combini toate ingredientele intr-o cratita, amesteci torni in forme si THIS IS IT. Iti savurezi creatia in mai putin de 30 de minute, cu tot cu timpul pe care il necesita sa se raceasca la frigider.

Dar hai sa terminam cu laudele si sa trecem la treaba.

Panna Cotta

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Panna Cotta

Smantana lichida

Vedeta, sau ingredientul numarul 1 al acestei retete. Noi preferam smantana de gatit naturala neindulcita cu un continut de grasime cat mai mic. Nu pentru ca tinem regim sau urmam cine stie ce dieta, ci pur si simplu pentru ca Panna Cotta este conceputa pentru a fi un desert usor.

Unele retete iti recomanda frisca vegetala, dar noi credem ca gustul nu este la fel de fin si natural ca in cazul smantanii lichide naturale.

Gelatina

Un pliculet de gelatina este suficient.

Lapte

Rece, direct de la frigider.

Zahar

Zahar vanilat pentru o aroma usor vanilata.

Esenta de vanilie

Esenta poate fi de rom, vanilie, migdale sau orice altceva in functie de gusturile fiecaruia.

Cum se face Panna Cotta

Pasul 1

Amesteca pliculetul de gelatina cu 100 ml de lapte rece pana se omogenizeaza.

Pasul 2

Pune smantana lichida intr-o cratita la foc mic pana fierbe.

Pasul 3

Cand smantana lichida a inceput sa fiarba adauga esenta si zaharul amestecand incontinuu timp de 2-3 minute.

Pasul 4

Ia smantana de pe foc si adauga laptele cu gelatina.

Pasul 5

Pune amestecul in forme de silicon sau in orice recipient si las-o la racit. Serveste direct de la frigider decorat cu gem sau sirop.

Panna Cotta

Usor, delicios, rapid, un desert perfect

Timp de preparare: 10 min; 30 min racire la frigider | Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 500 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte rece
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • 100 gr zahar
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca gelatina cu laptele rece.

2. Pune smantana lichida pe foc pana fierbe si adauga esenta de vanilie si zaharul.

3. Ia smantana de pe foc si adauga amestecul de gelatina cu lapte.

4. Pune preparatul in forme de silicon.

5. Se serveste direct de la frigider cu diferite tipuri de gem sau sirop.

Enjoy! Pofta buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Omleta de Orez cu Legume

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pin It on Pinterest

Share This