Omleta de Orez cu Legume

Un mic dejun rapid si sanatos

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte cunoscut pe meleagurile noastre.

Omurice este de fapt traditionala omleta cu un mic twist. Acest dish mai putin intalnit are nenumarate avantaje:
-totul se face intr-o singura tigaie;
-se prepara rapid;
-poate fi folosit ca garnitura pentru aproape orice fel de mancare principal;
-este un preparat sanatos;
-este vegetarian;
-este accesibil oricui din punct de vedere al pretului.

Am inceput sa gatim aceasta reteta cand eram pe bancile facultatii si studiam cultura si literatura japoneza. Mereu am fost atrase si interesate de tot ceea ce tine de Japonia, asa ca nu am stat nici o secunda pe ganduri in ceea ce priveste orice preparat cu specific japonez.

Chiar daca nu aveam prea multa experienta in bucatarie omleta cu orez ne-a iesit din prima. Mai simplu, mai usor si mai rapid de atat chiar nu se poate. Cu timpul si cu acumularea de experienta am adus mici modificari retetei traditionale si asa a luat nastere un preparat pe care noi il alegem cu drag la micul dejun.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Omleta de Orez cu Legume

Oua

Alege oua bio sau de tara sunt mult mai bune.

Ardei gras

Rosu si verde pentru un plus de culoare in farfurie.

Spanac

Cine nu isi doreste puterea lui Popeye? :))

Orez

Poti folosi orez brun, salbatic, japonez, cu bob lung, etc.

Branza

Telemeaua de vaca este perfecta.

Lapte

La orice omleta este mereu binevenit un strop de lapte.

Sare si piper

Dupa gust

Cum se face Omleta de Orez cu Legume

Pasul 1

Intr-o tigaie, pune la fiert o cana de orez cu doua cani de apa si un praf de sare.

Pasul 2

Bate trei oua cu un praf de sare si piper proaspat macinat si adauga peste un sfert de cana de lapte.

Pasul 3

Pune peste ouale batute telemea rasa, branza topita, cascaval ras sau orice alt fel de tip de branza iti doresti. Ramane la alegerea ta.

Pasul 4

Cand apa de la orez a scazut aproape complet toarna peste amestecul de oua batute cu branza. Lasa-le pe foc 2-3 minute dupa care adauga legumele taiate (ardei gras si spanac).

Omleta de Orez cu Legume

Un mic dejun rapid si sanatos

Timp de preparare: 15 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 3 oua
  • 1 cana orez
  • 2 ardei grasi
  • 50 gr spanac
  • 100 gr telemea
  • 1/4 cana lapte
  • sare si piper
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Pune la fiert o cana de orez cu doua cani de apa si sare.

2. Bate ouale cu un praf de piper proaspat macinat si lapte.

3. Adauga peste ouale batute cu lapte telemeaua.

4. Cand apa de la orez a secat aproape complet adauga peste ouale batute cu telemeaua. Mentine-le pe foc aproximativ 2-3 minute dupa care adauga legume taiate.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Spaghete cu Baby Caracatita

Stim ce o sa crezi cand o sa vezi titlul retetei, o sa spui ca Spaghetele cu Caracatita Baby se gatesc greu si nu oricine stie sa prepare…

Ciuperci Gorgonzola

Una dintre cele mai rapide, usoare si simple retete de care ai auzit vreodata. Suntem in stare sa bagam mana in foc ca asta va fi cea mai usoara…

Cartofi la cuptor

Fie ca este pranz, cina sau de ce nu chiar mic dejun, nu putem niciodata sa refuzam un preparat cu cartofi. Ca intotdeauna, incercam sa publicam retete

Turta in Ciocolata

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati. Este anotimpul dulciurilor …

Ganache de Ciocolata

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Pin It on Pinterest

Share This