Briose de omleta

Varianta fancy a omletei traditionale

Briosele de omleta, varianta indrazneata si fancy a traditionalei omlete, cum spunem si in titlu sunt defapt foarte usor de facut si extraordinar de gustoase.

Nu trebuie sa fi Einstein pentru a le prepara 😛 . Sunt simple, rapide si delicioase si ce crezi sunt bune si a doua zi. Iti poti impresiona prietenii cu ajutorul catorva ingrediente si te poti lauda cu skill-urile tale de chef cu un preparat cu adevarat surprinzator.

Briosele din omleta sunt un preparat perfect pentru o dimineata cu prietenii dupa o noapte alba piperata de cateva cocktailuri sau Strawberry Spritz-uri

Singurul dezavantaj, daca il putem numi asa ar fi cantitatea destul de mare de oua necesara prapararii, dar daca asta nu reprezinta un impediment pentru tine te invit alaturi de mine sa facem aceste mini minunatii ;).

Briose de omleta

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Briose de Omleta

Ulei de floarea soarelui

Ai nevoie de cateva picaturi doar pentru a unge tava de briose.

Oua

Am ales sa folosim oua de tara pentru ca dau un plus de culoare si gust preparatului. Poti sa folosesti si oua din comert.

Spanac

Poti folosi spanac proaspat sau spanac inghetat.

Rosii

Atat rosiile cherry cat si cele normale sunt perfecte.

Ceapa

Fie ca e rosie, fie ca e alba, culoarea nu face diferenta aici 😉 .

Ardei gras

Proaspat si taiat cubulete, poate fi rosu, verde sau galben.

Branza

Noi am folosit telemea proaspata de vaca. In functie de gusturile tale poti folosi orice fel de tip de branza, camembert, brie, cheddar.

Sare si Piper

Dupa gust

Cum se fac Briosele de Omleta

Pasul 1

Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si unge tava in care vei coace briosele cu ulei.

Pasul 2

Alege un castron mare si bate ouale cu sare si piper. 

Pasul 3

Dupa ce ai batut ouale adauga peste legumele tocate si branza rasa.

Pasul 4

Pune compozitia in tava si tine-le la cuptor 20-25 minute.

Pasul 5

Serveste preparatul cald impreuna cu o salata verde mare.

Briose de omleta

Varianta fancy a omletei traditionale

Timp de preparare: 30 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • o lingura ulei floarea soarelui
  • 9 oua mari
  • 3 linguri spanac inghetat sau proaspat
  • 3 linguri rosii taiate cubulete
  • 3 linguri ceapa tocata
  • 3 linguri ardei gras taiat cubulete
  • 100 gr telemea de vaca
  • piper si sare dupa gust
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade si pregateste tava.

2. Bate ouale intr-un castron cu un varf de sare si piper.

3. Adauga peste oua spanacul, rosiile, ceapa si ardeiul gras si amesteca pana se omogenizeaza. Rade branza peste si continua sa amesteci.

4. Toarna compozitie in tava si pune-le in cuptor 20-25 de minute.

5. Serveste briosele calde impreuna cu un bol mare de salata.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Pandispan cu Mere Caramelizate

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

Ganache de Ciocolata

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz sau cina…

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Pin It on Pinterest

Share This