Briose de omleta

Varianta fancy a omletei traditionale

Briosele de omleta, varianta indrazneata si fancy a traditionalei omlete, cum spunem si in titlu sunt defapt foarte usor de facut si extraordinar de gustoase.

Nu trebuie sa fi Einstein pentru a le prepara 😛 . Sunt simple, rapide si delicioase si ce crezi sunt bune si a doua zi. Iti poti impresiona prietenii cu ajutorul catorva ingrediente si te poti lauda cu skill-urile tale de chef cu un preparat cu adevarat surprinzator.

Briosele din omleta sunt un preparat perfect pentru o dimineata cu prietenii dupa o noapte alba piperata de cateva cocktailuri sau Strawberry Spritz-uri

Singurul dezavantaj, daca il putem numi asa ar fi cantitatea destul de mare de oua necesara prapararii, dar daca asta nu reprezinta un impediment pentru tine te invit alaturi de mine sa facem aceste mini minunatii ;).

Briose de omleta

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Briose de Omleta

Ulei de floarea soarelui

Ai nevoie de cateva picaturi doar pentru a unge tava de briose.

Oua

Am ales sa folosim oua de tara pentru ca dau un plus de culoare si gust preparatului. Poti sa folosesti si oua din comert.

Spanac

Poti folosi spanac proaspat sau spanac inghetat.

Rosii

Atat rosiile cherry cat si cele normale sunt perfecte.

Ceapa

Fie ca e rosie, fie ca e alba, culoarea nu face diferenta aici 😉 .

Ardei gras

Proaspat si taiat cubulete, poate fi rosu, verde sau galben.

Branza

Noi am folosit telemea proaspata de vaca. In functie de gusturile tale poti folosi orice fel de tip de branza, camembert, brie, cheddar.

Sare si Piper

Dupa gust

Cum se fac Briosele de Omleta

Pasul 1

Incalzeste cuptorul la 180 grade celsius si unge tava in care vei coace briosele cu ulei.

Pasul 2

Alege un castron mare si bate ouale cu sare si piper. 

Pasul 3

Dupa ce ai batut ouale adauga peste legumele tocate si branza rasa.

Pasul 4

Pune compozitia in tava si tine-le la cuptor 20-25 minute.

Pasul 5

Serveste preparatul cald impreuna cu o salata verde mare.

Briose de omleta

Varianta fancy a omletei traditionale

Timp de preparare: 30 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • o lingura ulei floarea soarelui
  • 9 oua mari
  • 3 linguri spanac inghetat sau proaspat
  • 3 linguri rosii taiate cubulete
  • 3 linguri ceapa tocata
  • 3 linguri ardei gras taiat cubulete
  • 100 gr telemea de vaca
  • piper si sare dupa gust
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade si pregateste tava.

2. Bate ouale intr-un castron cu un varf de sare si piper.

3. Adauga peste oua spanacul, rosiile, ceapa si ardeiul gras si amesteca pana se omogenizeaza. Rade branza peste si continua sa amesteci.

4. Toarna compozitie in tava si pune-le in cuptor 20-25 de minute.

5. Serveste briosele calde impreuna cu un bol mare de salata.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Omleta de Orez cu Legume

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pin It on Pinterest

Share This