Mousse de Avocado

Racoritor, cremos si delicios partenerul perfect al oualelor posate si nu numai

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma tuguiata, culoare palida, textura dubioasa dupa parerea mea si un sambure ridicol de mare. Ce sa zic … nu l-as fi pus niciodata pe lista mea de cuparaturi, nici nu se punea problema sa il fi inclus ever in vreun preparat.
Ei bine, parerea mea s-a schimbat radical cand la insistentele colegelor am decis sa prepar un Mousse de Avocado cu iaurt pentru micul dejun de la birou.

Rapiditatea cu care am preparat aceasta reteta ne-a uimit pana si pe noi…literally nu am avut nevoie de mai mult de 10 minute in coditiile in care una dintre noi este ardeleanca :)).

Ingrediente minime, costuri mici si un rezultat final de-a dreptul special in cel mai bun sens al cuvantului.

Cremos si usor, Mousse-ul de Avocado este ideal pentru micul dejun sau de ce nu chiar si pentru o gustarica light intre mese. Ai nevoie de maxim 5 ingrediente si 10 minute libere ca sa iti incanti papilele gustative cu ceva delicios.

ingrediente pentru mousse de avocado
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Mousse de Avocado

Avocado

Alege un avocado cu coaja maronie, adica ready to eat.

Iaurt

Pentru noi iaurtul grecesc a fost cea mai buna alegere. Recomandam!

Lamaie

O lingurita de zeama de lamaie proaspat stoarsa este cantitatea ideala.

Miere (optional)

Daca nu iti place mierea poti inlocui cu orice alt indulcitor sau poti sa alegi sa nu folosesti acest ingredient.

Sare si piper proaspat macinat

Dupa gust.

Cum se face Mousse-ul de Avocado

Pasul 1

Pune in blender iaurtul si mierea.

Pasul 2

Taie pe din doua fructul de avocado, scoate-i samburele si stropeste-l cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.

Pasul 3

Scoate cu ajutorul unei lingurite pulpa de avocado si pune-o in blender peste iaurt si miere. Adauga un praf de sare si piper proaspat macinat si blendeaza aproximativ 30 de secunde. Serveste-l rece si de preferat in ziua in care il faci pentru ca avocado-ul este un fruct sensibil si a doua zi nu va mai avea acelasi gust bun.

Mousse de Avocado

Racoritor, cremos si delicios partenerul perfect al oualelor posate si nu numai

Timp de preparare: 10 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1 avocado mediu
  • 300 g iaurt grecesc
  • o lingura miere de salcam
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Pune in blender iaurtul si mierea.

2. Taie avocado in doua, indeparteaza samburele si stropeste-l cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.

3. Scoate pulpa de avocado, pune-o in blender, asezoneaza cu sare si piper si blendeaza timp de 30 de secunde. Serveste-l rece cu oua posate sau orice altceva.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Pulpa de Porc cu Alune

Pulpa de Porc cu Alune suna a mancare chinezeasca tipica pentru un fast food dintr-un centru comercial. Foarte adevarat, dar cum …

Lapte de pasare

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre. Desi l-am incercat pentru prima oara suntem mandre sa spunem ca…

Mini Cheescake

Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This