Macarons

Pufos si delicios, un desert cu secole de traditie in spate

Macaron este un desert rapid, usor de facut si delicios.

Acest desert are in spate secole de traditie si un echilibru perfect intre simt si gust.

Desi nu ai crede Macaron este un desert extraordinar de simplu de facut. Da stiu, probabil o sa te gandesti ca am inebunit, ca arata fancy si complica. Intr-o oarecare masura ai dreptate (este super fancy!), dar este un desert extrem de simplu care este gata in maxim jumatate de ora.

Noi suntem de parere ca this little guy este partenerul perfect al cafelei si al povestilor asa ca nu mai are rost rost sa pierdem timpul spunandu-ti de ce este atat de minunat si te invitam sa il faci cu noi.

Macarons

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente Macarons

Zahar pudra

Unul dintre ingredientele cu greutate ale acestei retete :P, zaharul pudra este aproape la fel de important ca si faina de migdale sau albusul de ou. Putem spune ca se gaseste din abundenta in aceasta reteta, asa ca cine are un sweet tooth va fi pe deplin multumit 😉 .

Migdale macinate

Ofera un gust special. Noi am decis sa folosim faina de migdale.

Albusuri de ou

Ingredientul principal sau cum ne place noua sa spunem materia prima :)). Am folosit albusurile de la cele mai mari oua pe care le-am gasit asa ca te sfatuim si pe tine sa faci la fel.

Zahar

Da este un dulce foarte dulce, asa ca pe langa zahar pudra o sa ai nevoie si de zahar normal.

Cum se fac Macarons

Pasul 1

Amesteca zaharul pudra cu migdalele macinate (faina de migdale) si asigura-te ca nu au cocoloase. Noi le-am trecut prin o sita.

Pasul 2

Bate albusurile cu un varf de sare si adauga treptat zaharul in ploaie.

Pasul 3

Dupa ce ai terminat de batut albusurile adauga amestecul zahar pudra si migdale macinate peste si amesteca usor cu o spatula. Nu folosi mixerul!!!

Pasul 4

Aseaza o foaie de copt in tava de cuptor, pune compozitia intr-un pos si creeaza forma de macaron.

Pasul 5

Pune-le in cuptor si lasa-le aproximativ 14-16 minute.

Pasul 6

Dupa ce s-au racit umple-le cu ganache de ciocolata sau cu orice alta crema care iti face cu ochiul.

Macarons

Pufos la interior, corcant la exterior si absolut delicios, un desert cu secole de traditie in spate

Timp de preparare: 30 min; | Dificultate: Mediu |

COMPOZITIE

  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr migdale macinate/ faina de migdale
  • 2 albusuri mari
  • 55 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca zaharul pudra cu migdalele macinate, da-le prin sita ca sa scapi de cocoloase.

2. Bate albusurile cu un varf de sare si adauga treptat in ploaie zaharul.

3. Adauga amestecul de zahar pudra si migdale macinate peste albusurile batute si amesteca cu o spatula.

4. Pune foaie de copt in tava si incepe sa faci cercuri cu posul.

5. Pune-le in cuptor aproximativ 14-16 minute.

6. Dupa ce s-au racit adauga filling-ul de ganache de ciocolata sau orice alta crema preferi.

Enjoy! Pofta buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Pandispan cu Mere Caramelizate

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

Ganache de Ciocolata

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz sau cina…

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Pin It on Pinterest

Share This