Macarons

Pufos si delicios, un desert cu secole de traditie in spate

Macaron este un desert rapid, usor de facut si delicios.

Acest desert are in spate secole de traditie si un echilibru perfect intre simt si gust.

Desi nu ai crede Macaron este un desert extraordinar de simplu de facut. Da stiu, probabil o sa te gandesti ca am inebunit, ca arata fancy si complica. Intr-o oarecare masura ai dreptate (este super fancy!), dar este un desert extrem de simplu care este gata in maxim jumatate de ora.

Noi suntem de parere ca this little guy este partenerul perfect al cafelei si al povestilor asa ca nu mai are rost rost sa pierdem timpul spunandu-ti de ce este atat de minunat si te invitam sa il faci cu noi.

Macarons

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente Macarons

Zahar pudra

Unul dintre ingredientele cu greutate ale acestei retete :P, zaharul pudra este aproape la fel de important ca si faina de migdale sau albusul de ou. Putem spune ca se gaseste din abundenta in aceasta reteta, asa ca cine are un sweet tooth va fi pe deplin multumit 😉 .

Migdale macinate

Ofera un gust special. Noi am decis sa folosim faina de migdale.

Albusuri de ou

Ingredientul principal sau cum ne place noua sa spunem materia prima :)). Am folosit albusurile de la cele mai mari oua pe care le-am gasit asa ca te sfatuim si pe tine sa faci la fel.

Zahar

Da este un dulce foarte dulce, asa ca pe langa zahar pudra o sa ai nevoie si de zahar normal.

Cum se fac Macarons

Pasul 1

Amesteca zaharul pudra cu migdalele macinate (faina de migdale) si asigura-te ca nu au cocoloase. Noi le-am trecut prin o sita.

Pasul 2

Bate albusurile cu un varf de sare si adauga treptat zaharul in ploaie.

Pasul 3

Dupa ce ai terminat de batut albusurile adauga amestecul zahar pudra si migdale macinate peste si amesteca usor cu o spatula. Nu folosi mixerul!!!

Pasul 4

Aseaza o foaie de copt in tava de cuptor, pune compozitia intr-un pos si creeaza forma de macaron.

Pasul 5

Pune-le in cuptor si lasa-le aproximativ 14-16 minute.

Pasul 6

Dupa ce s-au racit umple-le cu ganache de ciocolata sau cu orice alta crema care iti face cu ochiul.

Macarons

Pufos la interior, corcant la exterior si absolut delicios, un desert cu secole de traditie in spate

Timp de preparare: 30 min; | Dificultate: Mediu |

COMPOZITIE

  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr migdale macinate/ faina de migdale
  • 2 albusuri mari
  • 55 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Amesteca zaharul pudra cu migdalele macinate, da-le prin sita ca sa scapi de cocoloase.

2. Bate albusurile cu un varf de sare si adauga treptat in ploaie zaharul.

3. Adauga amestecul de zahar pudra si migdale macinate peste albusurile batute si amesteca cu o spatula.

4. Pune foaie de copt in tava si incepe sa faci cercuri cu posul.

5. Pune-le in cuptor aproximativ 14-16 minute.

6. Dupa ce s-au racit adauga filling-ul de ganache de ciocolata sau orice alta crema preferi.

Enjoy! Pofta buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This