Lapte de pasare

Un norisor dulce si pufos

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre.

Desi asta a fost prima oara cand l-am gatit, suntem mandre sa spunem ca a iesit absolut perfect.

Simplu rapid si delicios, surprinzator, laptele de pasare nu implica nici un fel de pasare in procesul de gatit :))….Nu, nu este nevoie sa vanezi pasari pentru desertul asta delicios. Sunt suficiente 4 ingrediente pentru a face acest norisor de placere.

Desi eram obisnuite cu acest desert in anotimpul rece, cu siguranta o sa repetam reteta indiferent de vremea de afara.

Ce zici daca ne apucam de treaba? ;).

Lapte de Pasare

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Lapte de Pasare

Lapte

Sau casuta norisorilor 😀 .

Oua

De stat, de tara, rosii, albe, nu conteaza de gaina sa fie.

Zahar vanilat

Sunt suficiente doua plicuri.

Zahar

Am folosit aproximativ 5 linguri, dar tu poti pune mai putin daca nu esti fan mare al deserturilor foarte dulci.

Cum se face Laptele de Pasare

Pasul 1

Separa galbenusurile de albusuri.

Pasul 2

Bate albusurile cu un praf de sare pana se fac ca o spuma tare. 

Pasul 3

Bate galbenusurile intr-un castron cu 3 linguri de lapte si adauga zaharul normal si cel vanilat. Continua sa le bati pana se dizolva tot zaharul.

Pasul 4

Pune laptele la fiert si adauga galusti din spuma de albusuri. Dupa ce s-au facut pe ambele parti scoate-le cu o paleta intr-un bol. Repeta procesul pana termini toata spuma.

Pasul 5

Peste laptele aproape fiert se adauga galbenusurile si se amesteca continuu mentinandu-se pe foc timp de 1-2 minute.

Pasul 6

Lasa-l la racit peste noapte.

Lapte de Pasare

Un norisor dulce si pufos

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar alb
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Separa albusurile de galbenusuri.

2. Bate albusurile cu sare pana devin spuma.

3. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si cel alb si bate-la pana se dizolva.

4. Pune laptele la fiert cu ajutorul unei linguri fa galusi din spuma si pune-le inauntru.

5. Cand laptele este aproape de fierbere adauga amestecul de galbenusuri cu zahar si amesteca incontinuu 1-2 minute.

6. Serveste-l rece.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This