Lapte de pasare

Un norisor dulce si pufos

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre.

Desi asta a fost prima oara cand l-am gatit, suntem mandre sa spunem ca a iesit absolut perfect.

Simplu rapid si delicios, surprinzator, laptele de pasare nu implica nici un fel de pasare in procesul de gatit :))….Nu, nu este nevoie sa vanezi pasari pentru desertul asta delicios. Sunt suficiente 4 ingrediente pentru a face acest norisor de placere.

Desi eram obisnuite cu acest desert in anotimpul rece, cu siguranta o sa repetam reteta indiferent de vremea de afara.

Ce zici daca ne apucam de treaba? ;).

Lapte de Pasare

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Lapte de Pasare

Lapte

Sau casuta norisorilor 😀 .

Oua

De stat, de tara, rosii, albe, nu conteaza de gaina sa fie.

Zahar vanilat

Sunt suficiente doua plicuri.

Zahar

Am folosit aproximativ 5 linguri, dar tu poti pune mai putin daca nu esti fan mare al deserturilor foarte dulci.

Cum se face Laptele de Pasare

Pasul 1

Separa galbenusurile de albusuri.

Pasul 2

Bate albusurile cu un praf de sare pana se fac ca o spuma tare. 

Pasul 3

Bate galbenusurile intr-un castron cu 3 linguri de lapte si adauga zaharul normal si cel vanilat. Continua sa le bati pana se dizolva tot zaharul.

Pasul 4

Pune laptele la fiert si adauga galusti din spuma de albusuri. Dupa ce s-au facut pe ambele parti scoate-le cu o paleta intr-un bol. Repeta procesul pana termini toata spuma.

Pasul 5

Peste laptele aproape fiert se adauga galbenusurile si se amesteca continuu mentinandu-se pe foc timp de 1-2 minute.

Pasul 6

Lasa-l la racit peste noapte.

Lapte de Pasare

Un norisor dulce si pufos

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar alb
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Separa albusurile de galbenusuri.

2. Bate albusurile cu sare pana devin spuma.

3. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si cel alb si bate-la pana se dizolva.

4. Pune laptele la fiert cu ajutorul unei linguri fa galusi din spuma si pune-le inauntru.

5. Cand laptele este aproape de fierbere adauga amestecul de galbenusuri cu zahar si amesteca incontinuu 1-2 minute.

6. Serveste-l rece.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Avocado la Cuptor cu Ou

Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

Torta della Nonna

Torta della Nonna este un desert “furat” am putea spune din patiseria italiana. O prajitura usoara, cu un blat extraordinar de fraged …

Mousse de Avocado

Recunosc ca, de cate ori cineva rostea cuvantul avocado imi venea sa ies din camera. Nu imi placea nimic la acest fruct cu forma…

Tarta Ricotta si Fructe de Padure

Tarta cu Ricotta si Fructe de Padure este un desert dulce, pufos si cu branza….yummmm tot ceea ce ne putem dori de la o prajiturica …

Homemade Mac and Cheese

Cati dintre voi nu se gandesc la o mancare ieftina, de duzina, am putea spune chiar de cantina atunci cand aud macaroane cu branza sau …

Omleta de Orez cu Legume

Omleta de Orez cu Legume sau Omurice cum i se mai spune in cartile de bucate este un preparat japonez, un pic ciudat si nu foarte …

Cartofi Acordeon

Nu ne-am gandit niciodata ca traditionalul cartof la cuptor poate fi punctul de atractie al farfuriei. Acesti cartofi mai “zapaciti” si-au facut…

Pin It on Pinterest

Share This