Lapte de pasare

Un norisor dulce si pufos

Laptele de pasare este unul dintre deserturile preferate ale copilariei noastre.

Desi asta a fost prima oara cand l-am gatit, suntem mandre sa spunem ca a iesit absolut perfect.

Simplu rapid si delicios, surprinzator, laptele de pasare nu implica nici un fel de pasare in procesul de gatit :))….Nu, nu este nevoie sa vanezi pasari pentru desertul asta delicios. Sunt suficiente 4 ingrediente pentru a face acest norisor de placere.

Desi eram obisnuite cu acest desert in anotimpul rece, cu siguranta o sa repetam reteta indiferent de vremea de afara.

Ce zici daca ne apucam de treaba? ;).

Lapte de Pasare

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Lapte de Pasare

Lapte

Sau casuta norisorilor 😀 .

Oua

De stat, de tara, rosii, albe, nu conteaza de gaina sa fie.

Zahar vanilat

Sunt suficiente doua plicuri.

Zahar

Am folosit aproximativ 5 linguri, dar tu poti pune mai putin daca nu esti fan mare al deserturilor foarte dulci.

Cum se face Laptele de Pasare

Pasul 1

Separa galbenusurile de albusuri.

Pasul 2

Bate albusurile cu un praf de sare pana se fac ca o spuma tare. 

Pasul 3

Bate galbenusurile intr-un castron cu 3 linguri de lapte si adauga zaharul normal si cel vanilat. Continua sa le bati pana se dizolva tot zaharul.

Pasul 4

Pune laptele la fiert si adauga galusti din spuma de albusuri. Dupa ce s-au facut pe ambele parti scoate-le cu o paleta intr-un bol. Repeta procesul pana termini toata spuma.

Pasul 5

Peste laptele aproape fiert se adauga galbenusurile si se amesteca continuu mentinandu-se pe foc timp de 1-2 minute.

Pasul 6

Lasa-l la racit peste noapte.

Lapte de Pasare

Un norisor dulce si pufos

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar alb
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Separa albusurile de galbenusuri.

2. Bate albusurile cu sare pana devin spuma.

3. Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si cel alb si bate-la pana se dizolva.

4. Pune laptele la fiert cu ajutorul unei linguri fa galusi din spuma si pune-le inauntru.

5. Cand laptele este aproape de fierbere adauga amestecul de galbenusuri cu zahar si amesteca incontinuu 1-2 minute.

6. Serveste-l rece.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Pandispan cu Mere Caramelizate

Putem sa ii spunem in multe feluri: prajitura rasturnata cu mere, pandispan cu mere, tort de mere, cert este ca acest desert indiferent de…

Ganache de Ciocolata

Ne place ciocolata si suntem de parere ca este binevenita in orice desert, iar glazura de ciocolata este invelisul perfect pentru orice prajitura …

Paine cu branza

De cate ori nu ai petrecut vacanta de iarna la bunici la tara si de cate ori nu te-ai trezit cu mirosul de paine facut in casa pe soba? Noi am avut…

Piure de Dovleac Copt

Dupa parerea noastra dovleacul este un fruct care reprezinta toamna. Conservat intr-un mod corespunzator te poti bucura de aroma lui …

Supa Crema de Legume

Stim ca majoritatea dintre voi va strambati cand auziti de supe, mai ales cele de legume. De ce sa mintim, nici noi nu suntem foarte innebunite …

Paste alla Bolognese

Pastele cu sos ragu alla Bolognese sunt usor de facut si rapid de mancat :)). Merg perfect ca fel de mancare principal fie ca le servesti la pranz sau cina…

Braduti din Biscuiti

Avand in vedere ca ne bate la usa Craciunul, ne-am gandit sa facem un desert rapid si usor care sa fie ideal pentru asteptarea Mosului cu daruri…

Pin It on Pinterest

Share This