Gris cu lapte si ciocolata

Rapid, gustos, cu multa ciocolata si cel mai importanta, usor de “gatit”.

Grisul cu lapte este unul dintre cele mai usoare deserturi care exista in categoria deserturilor usoare :). 3 ingrediente si maxim 10 minute langa aragaz si ai obtinut o reteta delicioasa.

Pe cat de usoara reteta pe atat de delicios este rezultatul final. Noi ne-am gandit sa adaugam si un mic twist grisuletului care il poate transforma intr-un desert fancy.

Pentru ca iubim ciocolata, am decis sa o facem vedeta acestei retete, iar grusul cu lapte traditional a devenit dintr-o data un desert cu care ne putem lauda si de ce nu show off our mediocre cooking skills :).

Gris cu lapte si ciocolata

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Gris cu lapte si ciocolata

Gris

Evident! Nu poti face gris cu lapte fara gris. O sa ai nevoie cam de 5 linguri in functie de cat de moale sau tare vrei sa iti iasa grisul.

Lapte

Evident! Nu poti face gris cu lapte fara lapte. Stiu ma repet …dar acesta este crudul adevar.

Zahar

Dupa gust

Ciocolata

Cateva bucatele taiate marunt

Esenta de vanilie sau rom

In functie de preferinte

Forme de muffins

Formele de silicon sunt excelente pentru reteta asta. Poti scoate usor grisul din ele odata ce s-a intarit si rezultatul final arata super.

Cum se face Grisul cu lapte

Pasul 1

Rupi ciocolata in bucati mici cat sa incapa in formele de silicon. Poti folosi ciocolata cu lapte, neagra sau alba in functie de preferinte.

Pasul 2

Pui o cana de lapte la fiert intr-o oala/cratita de inox. Adu laptele pana la punctul de firbere, la foc mic si adauaga esenta de rom sau vanilie si zaharul.

Pasul 3

Torni grisul in ploaie si amesteci incontinuu.

Pasul 4

Amesteca continuu pentru a nu face cocoloase pana cand grisul capata consistenta pe care o doresti. Tine cont si de faptul ca dupa ce se raceste, grisul o sa se mai intareasca putin.

Pasul 5

Umple formele de silicon pe jumatate, adauga o bucatica de ciocolata in mijloc dupa care acopera cu restul de gris pana cand forma se umple.

Gris cu lapte si ciocolata

Twist delicios pentru o reteta traditionala

Timp de preparare: 15 min | Dificultate: Usor | Alergeni: Lactoza

COMPOZITIE

  • 350 ml de lapte
  • 3-4 linguri de gris
  • 1-2 linguri de zahar ( dupa gust)
  • esenta de vanilie sau rom

UMPLUTURA

  • bucatele de ciocolata

    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Rupe sau taie ciocolata in bucati mici.

    2. Pune laptele pe foc pana cand ajunge la punctul de fierbere. Adauga zaharul si esenta de vanilie sau rom amestecand continuu.

    3. Toarna grisul in ploaie si continua sa amesteci pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita.

    4. Toarna grisul in formele de silicon si adauga o bucatica de ciocolata in centru.

    Enjoy! Pofta buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Jamaican Coffee

    Caldura de afara devine din ce in ce mai insuportabila si exista momente in care am face orice sa ne racorim. Cum mersul la piscina nu este mereu o optiune…

    Galuste cu prune

    Galustele cu prune au fost si vor ramane unele dintre dulciurile noastre preferate inca de cand eram copii. Cel putin o data la cateva luni trebuie sa fac reteta…

    Paste aglio olio

    Pentru noi, pastele reprezinta una dintre cele mai delicioase mese. Fie ca este vorba de pranz, cina si uneori chiar si mic dejun am putea sa mancam …

    Mini Cheescake

    Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

    Gris cu ciocolata

    Gris cu lapte si ciocolata Rapid, gustos, cu multa ciocolata si cel mai importanta, usor de “gatit”. Grisul cu lapte este unul dintre cele mai usoare deserturi ca…

    Cartofi la cuptor

    Fie ca este pranz, cina sau de ce nu chiar mic dejun, nu putem niciodata sa refuzam un preparat cu cartofi. Ca intotdeauna, incercam sa publicam retete

    Pin It on Pinterest

    Share This