Ciuperci cremoase cu usturoi

Cremos, gustos, ideal pentru o zi friguroasa

Trebuie sa recunosc, nu mereu am cheful, starea sau energia necesara sa petrec ore intregi in bucatarie. Asta este unul dintre principalele motive pentru care ajung sa aleg retete usoare si rapide dar gustoase.

Soooo… desi nu pot spune ca sunt un fan inrait al ciupercilor, aceasta reteta rapida si usoara este nemaipomenita.

Ciupercile cu parmezan si usturoi au doua atuuri:

1. Timpul scurt de preparare, aproximativ 20 de minute

2. Usurinta cu care se gatesc desi numarul de ingrediente pare un pic intimidant.

3. Se pot servi ca garnitura langa fripturi, paste etc…

Stiu ca initial am spus ca au 2 atuuri dar am ajuns sa enumar 3, iar lista ar putea continua…

Dar hai sa trecem mai bine la gatit :).

Ciuperci cu Parmezan si Usturoi

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Ciuperci cu Parmezan si Usturoi

Ciuperci

Ingredientul principal al acestei retete este ciuperca :). Cu cat mai multe cu atat mai bine. Eu pentru doua portii am folosit 500 de grame de ciuperci, dar daca esti un fan al ciupercilor poti folosi mai multe. Cantitatile nu sunt batute in cuie.

Unt

Doua linguri de unt, nu exagera, altfel colesterolul va avea ceva de spus si nu va fi de bine.

Ulei de masline

O lingura. Nu mari cantitatea pentru ca ciupercutele isi vor lasa zeama si risti ca preparatul sa fie apos 😉

Usturoi

Dupa gust. Noi suntem mari fani usturoi asa ca am folosit 5 catei.

Smantana lichida

Jumatate de cana.

Parmezan

Aproximativ 100 de grame.

Crema de branza

Iti recomandam branza cremoasa, nesarata aproximativ 200-300 de grame.

Condimente

Noi am folosit sare, piper, patrunjel proaspat si ierburi italienesti, toate dupa gust.

Cum se fac Ciupercile cu Parmezan si Usturoi

Pasul 1

Cureti ciupercile bine fara a le baga sub jet de apa. Altfel risti ca in loc de o mancare delicioasa sa te trezesti cu o supa/ciorba de ciuperci in farfurie.

Pasul 2

Pui tigaia la incins si adaugi in ea untul si uleiul de masline. Cand se omogenizeaza le faci cunostiinta cu ciupercutele si usturoiul zdrobit :P. Tii aceste patru ingrediente impreuna la foc mediu timp de cateva minute pana cand ciupercutele devin fragede.

Pasul 3

Adauga smantana lichida, parmezanul, branza cremoasa, sare, piper si condimentele italienesti. Amesteca continuu pana cand sosul a ajuns la fierbere.

Pasul 4

Serviti preparatul fierbinte si nu uitati sa presarati ciupercutele cu cateva fire de patrunjel proaspat.

Ciuperci cu Parmezan si Usturoi

Cremos, gustos, ideal pentru o zi friguroasa

Timp de preparare: 20 min | Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 catei usturoi
  • jumatate cana de smantana de gatit
  • 100 gr parmezan
  • 200-300 gr branza cremoasa
  • sare, piper, condimente italienesti si patrunjel proaspat dupa gust
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest

    1. Curata ciupercile

    2. Pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Dupa ce s-au omogenizat adauga ciupercile si usturoiul zdrobit. Tine tigaia pe foc timp de cateva minute pana cand ciupercile se fragezesc.

    3. Adauga peste ciuperci parmezanul, smantana lichida, branza cremoasa sare, piper si condimente italienesti. Continua sa amesteci pana cand sosul a ajuns la fierbere.

    4. Serveste preparatul cald asezonat cu cateva fire de patrunjel proaspat.

    Enjoy! Pofta buna.

    Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

    Campari Orange Cocktail

    Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

    Salata cu Ou Posat

    Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

    Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

    O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

    Tartine cu Migdale

    Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

    Tiramisu

    Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

    Biscuiti fara Gluten

    Cafeaua de dimineata este acel mic lucru care ne face ziua mai buna…cel putin asta credem noi. Suntem mari fane a dulciurilor, …

    Avocado la Cuptor cu Ou

    Avocado la Cuptor cu Ou a fost una din incercarile noastre intraznete de a gati healthy :)….si chiar ne-a reusit! Reteta usoara,…

    Pin It on Pinterest

    Share This