Budinca de Tapioca

Delicioasa si usor de preparat, noul nostru desert preferat :p

Budinca de Tapioca, un desert rapid, gustos care noua ne-a produs artificii pe cerul gurii.

Am ales sa facem aceasta reteta atat gluten free cat si vegan, pentru ca este pur sis implu delicioasa. Am inlocuit laptele de vaca cu lapte de migdale si lapte de cocos si putem spune cu mana pe inima ca ne-a iesit un rasfat dulce fabulos.

Nu este un desert tocmai ieftin dar merita cheltuiala in plus si odata ce vei gusta Budinca de Tapioca suntem sigure ca ne vei da dreptate. PS: toti prietenii nostri au facut-o deja :))

So haide sa nu mai lungim discutia si sa incepem sa gatim acest dulce demential.

Budinca de Tapioca

Vrei sa vezi direct reteta? click aici.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Budinca de Tapioca

Lapte

Noi am folosit lapte de migdale. Bilele de tapioca se pot pune la inmuiat in orice tip de lapte sau chiar si apa.

Bile de tapioca

Cel mai important ingredient al acestui desert delicios. Din fericire se gasesc destul de usor la orice magazin naturist si sunt si accesibile ca pret :).

Lapte de cocos

Daca din orice motiv nu iti place laptele de cocos feel free to change. Poti folosi lapte de migdale, lapte de orez sau orice altceva ce iti incanta papilele gustative ;).

Pastaie de vanilie

Nimic nu se compara cu aroma dulce parfumata a vaniliei.

Sirop de artar

Noi am folosit 2 linguri cu varf si a fost exact cat trebuie atat pentru culoare cat si pentru gust.

Miere

Tot pentru indulcit budinca.

Scortisoara

Jumatate de lingurita si gustul budincii tale de tapioca te va incanta.

Un varf de cutit de sare

Cum se face Budinca de Tapioca

Pasul 1

Pune bilele de tapioca intr-o cana de lapte si lasa-le la inmuiat timp de o ora.

Pasul 2

Scurge bilele de tapioca. Pune toate ingredientele intr-o cratita si amesteca-le bine. 

Pasul 3

Adu amestecul la fierbere. Redu focul si lasa-le sa fiarba timp de 25 de minute pana cand bilele devin translucente. Amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda. Daca nu devin translucente le mai poti lasa 10 minute pe foc.

Pasul 4

Pune budinca in boluri si tine cont de faptul ca aceasta se va ingrosa odata ce se raceste. Lasa desertul la frigider peste noapte.

Pasul 5

Inainte de servire orneaza budinca de tapioca cu gem, dulceata, fructe, sirop sau orice altceva.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Budinca de Tapioca

Delicioasa si usor de preparat

Timp de preparare: 20 min| Dificultate: Usor |

COMPOZITIE

  • o cana lapte de migdale pentru inmuiat bilele
  • 2 cani lapte de cocos
  • 2/3 cana bile de tapioca
  • 2 linguri sirop de artar
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o pastaie de vanilie
  • 1 varf de sare
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Inmoaie bilele de tapioca in laptele de migdale si lasa-le pentru aproximativ o ora.

2. Scurge printr-o sita bilele de tapioca si pune-le impreuna cu laptele de cocos, siropul de artar, mierea, scortisoara, sarea si vanilia intr-o cratita inalta.

3. Lasa-le sa fiarba timp de 25 de minute pana bilele de tapioca devin translucente. Amesteca din cand in ca sa nu se prinda.

4. Pune budinca in boluri sau pahare si las-o la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.

5. Asezoneaza budinca de tapioca cu fructe, gem sau dulceata.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata

Banana Bread cu Caise si Fulgi de Ciocolata – Fara Gluten Un desert usor, pufos si …

Cocktail Hugo

Cocktail Hugo Racoritor, aromat si excelent intr-o zi torida de vara Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Campari Orange Cocktail

Campari exte cunoscuta ca una dintre cele mai faimoase si apreciate bauturi din toata lumea. Un aperitiv cu renume …

Salata cu Ou Posat

Este vara, este cald si prioritatea noastra este sa ne racorim si sa ne pastram light pe cat mai mult posibil. Incercam sa evitam …

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Tiramisu

Tiramisu era un desert cu origini italiene preparat pentru prima oara in Siena, Italia pentru Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici.

Pin It on Pinterest

Share This