Biscuiti fara Gluten

Merg mana in mana cu ceasca de cafea de dimineata

Nu ai timp sa citest tot post-ul? Nu-i nimic!

Daca esti ca noi, atunci sigur crezi ca unei cafele dimineata devreme ii sta cel mai bine langa un biscuit delicios. Atunci cand intoleranta la gluten iti ia aceasta placere, ramai cu o singura solutie – sa pregatesti in casa biscuiti fara gluten chiar mai deliciosi decat cei pe care ii serveai inainte.

Pentru ca suntem atat de mari fane ale cafelei cu biscuiti, avem clar conturat si profilul biscuitului  pentru cafea perfect: destul de dulce incat sa completeze armonios gustul usor amar al cafelei negre si neaparat usor sfarmicios cat sa se topeasca in gura. 

Lucram de ceva timp la peefectionarea retei ideale de de biscuiti fara gluten  si putem spune in sfarsit ca am descoperit secretul. De cand am inceput sa facem acesti biscuiti, cei din comert au disparut de pe lista de cumparaturi.

Abia asteptam sa o incerci si sa iti citim parerea. Si bineinteles, ca intotdeauna, sugestiile de perfectionare sunt bine venite!

Noi speram ca am reusit sa iti facem diminetile mai dulci cu acesti biscuiti pentru cafea fara gluten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Ingrediente pentru Biscuiti fara Gluten

Faina

Faina de orez sau chiar si un mix de faina fara gluten sunt variantele cele mai bune.

Oua

Foloseste oua proaspete.

Zahar

Nu recomandam zaharul brun, foloseste zahar tos sau zahar de stevie.

Unt

Alege unt cu continut scazut de grasime. 65% este ideal.

Coaja de lamaie

Coaja rasa de la o lamaie este ideala pentru un plus de aroma.

Esenta de vanilie

Esenta poate fi de vainilie, rom sau chiar si lamaie

Cum se fac Biscuitii fara Gluten

Pasul 1

Amesteca faina cu untul taiat cubulete. Framanta foarte putin cat sa se amestece ingredientele intre ele.

Pasul 2

Adauga zaharul, ouale, esenta si coaja de lamaie rasa.

Pasul 3

Framanta bine amestecul pana toata ingredientele se omogenizeaza. Inveleste aluatul cu folie alimentara si pune-l la frigider timp de aproximativ o ora.

Pasul 4

Intinde aluatul si taie din el forme rotunde cu ajutorul unui pahar sau chiar cu o forma de prajituri. Poti decora fiecare biscuit cu ajutorul unor stampile de silicon sau il poti lasa simplu. Lasa-le la cuptor timp de 40-50 de minute la 160 de grade celsius.

Pandispan cu Mere Caramelizate

Pufos, dulce, partenerul perfect pentru o ceasca de cafea

Timp de preparare: 40 min| Dificultate: Medie |

COMPOZITIE ALUAT

    • 200 gr unt
    • 160 gr zahar
    • 450 gr faina
    • 2 oua
    • esenta de vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1. Taie untul in cubuleste si amesteca-l cu faina intr-un castron. Framanta pana cand cele doua se combina intre ele.

2. Adauga peste amestec zaharul, esenta de vanilie, ouale si coaja de lamaie.

3. Framanta ingredinetele pana cand obtii un aluat omogen. Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l timp de aproximativ 1h la frigider.

4. Creaza formele biscuitilor si pune-le la cuptor la 160 de grade timp de 40 – 50 de minute.

Enjoy! Pofta Buna.

Daca ti-a placut, urmareste-ne pentru mai multe retete:

Penne cu Somon

Pot spune cu mana pe inima ca pennele cu somon si smantana ocupa printre primele locuri in topul retetelor noastre preferate. Fie ca este vorba de…

Turta in Ciocolata

Au venit sarbatorile de iarna si ca orice “bucatarese” care se respecta trebuie sa avem masa incarcata de bunatati. Este anotimpul dulciurilor …

Salau la Cuptor

Ne place sa incercam lucruri noi si niciodata nu spunem nu retetelor care poate la prima vedere par..ciudate. Asa ni s-a parut si Salaul …

Panna Cotta

Delicios, elegant si fin, Panna Cotta este un desert extraordinar de usor de facut, care ne iese de fiecare data. Poate fi servit cu orice fel de gem sau

Mini Cheescake

Cheescake – tipul acela de desert pe care este imposibil sa nu il adore toti cei aflati la masa (presupunand ca nu au intoleranta la lactoza). Este…

Tartine cu Migdale

Iti este de ceva dulce, pufos si crocant in acelasi timp? Da si noua ni se mai intampla sa avem pofte alese si greu de inteles dar ne bucuram…

Sparanghel cu Prosciutto si Pepene Galben

O combinatie simpla, dar spectaculoasa din punct de vedere al gustului si de ce nu si al aspectului,

Pin It on Pinterest

Share This